Георги Какалов специално за WINNER.BG

11:31
Георги Какалов специално за WINNER.BG

Георги Какалов: Не ме интересуват офертите на ЦСКА и Локо Сф. Занапред ще побеждаваме силните отбори с добри игри", заканва се голаджията.

Нападателят на Ботев Пд. Георги Какалов реализира два гола във вратата на Локо Сф на стадиона в “Надежда” и е с основна заслуга за ремито 2:2 в сряда. Този резултат е една от трите големи изненади в кръга, редом с “хикса” на ЦСКА в Севлиево и със загубата на Левски от Локо в Пловдив. Георги Какалов отново най-често действаше като скоростен десен нападател, но понякога си сменяше фланга с атакуващия от ляво Георги Христов. Какалов показа, че много добре се разбира с нахлуващите от втора позиция полузащитници Минев, Алегре, Аврамов, както с дефанзивния халф Гаров. Когато ставаше напечено пред вратата на Славчо Тошев, Какалов като модерен нападател, се връщаше да помага на бранителите Харизанов, Величков, Попов и Божков. Ето какво каза специално за WINNER.BG състезавалият се за Марица Пд, Литекс, Рилски спортист, Белите орли, Видима-Раковски и Ботев Георги Какалов.

- Георги Какалов, благодарихте ли на отбраната на Локо Сф?

- За какво?!

- За двата подаръка, които ви направиха, за да вкарате двата гола. Отстрани изглеждаха като дар за 96-годишнината на Ботев? При първото попадение защитниците се сблъскаха, оставиха Ви топката да я ритнете в опразнената врата и да откриете резултата...

- Не очаквах, че ще се получи такава ситуация. Аз направих крачка да се прибирам към нашата половина, но видях неразборията в отбраната на Локо Сф, реагирах бързо и открих резултата. Това го има във футбола, но ние имахме по-чисти положения от Локо Сф, особено през първото полувреме.

- След силните игри напоследък, какво да очакваме от предстоящото домакинството на Ботев срещу Славия?

- Желаем отново да играем добре, а също и да имаме късмет. Защото видяхте, че в шампионатния двубой с Локо Сф просто нямахме късмет. Имахме положения, но вкарахме само две от тях.

- След това 2:2 с Локо в “Надежда”, имате ли увереност, че може да победите ЦСКА в Плодив след няколко кръга? Като погледнем мачовете със силните състави през есента имате едно 2:2 с Локо Сф на стадион “Христо Ботев” и няколко разгромни загуби: 0:6 от Литекс, 2:6 от Левски, 2:4 от Славия, 0:4 от Локо Пд. Вероятно имате много да си връщате?

- Да, времето ще покаже дали ще успеем. Всеки тим е имал слаби срещи, Ботев също. Надявам се занапред да побеждаваме силните с добър футбол.

- Преди това обаче ви предстои среща с Локо Пд. Този двубой е с особен заряд за Ботев и Локо Пд. До съвсем скоро резултатът изглеждаше лесен за прогнозиране, след добрите игри на Ботев и след слабите изяви на Локо Пд. Но след това 1:0 на Локо над Левски, “пловдивското дерби” май отново се превръща в непредсказуемо?

- Мач с мач не си приличат. Смятам, че преди двубоя не бива да се правят крайни оценки и изводи.

- Разбра се, че в домакинския ви мач с Пирин (0:0), Георги Христов изпуснал четири чисти положения, тук в София пак пропусна…

- Да, така е във футбола, някой път от една възможност се вкарва, друг път от много не се получава.

- Защо този сезон играете по-силно като гости?

- Контранападенията ни се отдават, това се видя и в 1/4 финала за купата България срещу Локо Сф, когато отстранихме столичани с 2:0. Правим скоростни нападания, някои успяваме да ополозтворим, други не. Но ние се развиваме и усъвършенстваме, нещата ще се оправят.

- Виж постепенните атаки не ви се отдават с такава лекота, тъй като се издънихте срещу Пирин в Пловдив – 0:0?

- През целия мач атакувахме срещу “орлетата”, но те се бяха “бетонирали” с 10 човека в наказателното си поле, цели 90 минути. Ние имахме доста положения. Ако бе влезнала само една от головите ни ситуации, щяхме да спечелим двубоя.

- Цяло първенство редувате силни и слаби мачове. Защо?

- В някои от срещите показваме и друго лице, но това също го има във футбола. Не може във всеки двубой да се изявяваш на 100 процента от възможностите си.

- ЦСКА, Левски, Славия ги няма на полуфиналите за купата на България, а вие отстранихте зрелищно Локо в София. Може ли да направите онова, което постигна Ботев през 1962, когато взе националната купа, известна като Купа на Съветската армия?

- Много е рано да се говори за това. Нека първо се класираме на финала, пък тогава ще видим.

- Да, но може да ви се изпречи Литекс, който ви прегази през есента с 6:0?

- Ако продължаваме с добрите игри, имаме шанс, но нека не създаваме илюзии. Литекс е добър отбор, ще мислим като дойде на дневен ред.

- От 2002-а до 2005 Ботев бе изпаднал в криза, но от две години и половина “канарчетата” вървят нагоре. Докъде може да стигнете?

- Времето може да покаже.

- Вие сте съставени от млади и перспективни футболисти, зад гърба си имате богат бизнесмен като Георги Гергов. Защо пък и да не помислите за титла, така както Ботев я спечели през 1929 г. и 1967 г.?

- Нека не избързваме, всичко с времето си.

- Играчите от Ботев ходихте при клубния бос Христолов, който се отдръпна, след като запалянковци на Ботев потрошиха колата му с камъни. Стихна ли войната - “Фенове срещу Христолов”?

- Не искам да се набърквам в този конфликт, не искам да съм нито от едната, нито от другата страна. Това са неща между тях, не съм човека, който може да ги коментира или да ги разреши.

- Тази война влияе ли на отбора, защото ако съдим по последните резултати на отбора май не ви се отразява, а напротив?

- Не, определено не ни влияе.

- Богаташът Георги Гергов викал ли ви е в офиса да ви стимулира или не сте го виждали въобще?

- С него не съм се срещал. Знам, чувал съм за него.

- Може ли да се каже, че той е президент на клуба в сянка?

- Моята работа е да играя футбол.

- Защо риталият в Сопрон (Унг) Георги Коруджиев и мароканецът Мохамед Исмаил не ги виждаме в официален мач?

- Доколкото знам, все още не са оправени документите на Мохамед Исмаил, а Коруджиев започна малко по-късно подготовката с нас.

- Наистина ли си подписал договор с Ботев до 2011 г.?

- Така е.

- Така няма ли да ти е по-трудно да преминеш в Локо Сф или в ЦСКА, които се говореше, че усилено те искат?

- Не ме интересуват ЦСКА и Локо Сф.

- След добрите ви изяви срещу Локо Сф, а и в другите мачове, нормално бе да ви забележи националния селекционер Пламен Марков?

- Радвам се, че получих покана за приятелската среща с Финландия 26 март.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mario1914
23.03.2008 02:33

И естествено да не бяхте изгонили Сакалиев.Сега се чудя кой ви целува фланелките?

krasen_g
22.03.2008 16:06

Какалов е страхотен футболист. Мисля, че ще направят добър тандем в ЦСКА със Стойко Сакалиев. Естествено ако Какалов премине в ЦСКА!