Европа след поредния футболен уикенд

10:53
Европа  след поредния футболен уикенд
Изтече още една седмица от първенствата на стария континент. За много отбори тя донесе радост, а за други доста мъка. И в Италия и в Испания и в Англия нещата претърпяха доста промени. Но да разгледаме ситуацията по страни:

Англия

Безспорно най-интересните срещи през уикенда се изиграха на Албиона, като в неделя се състояха двете мега дербита Манчестър - Ливърпул и Челси - Арсенал. Вече всички знаем как протекоха тези два двубоя, като най-щастливи трябва да са футболистите на "червените дяволи", които увеличиха преднината си на върха пред вече втория Челси. Последните съумяха по един уникален начин да обърнат развоя на събитията на своя стадион побеждавайки от 0:1 до 2:1 съгражданите си от Арсенал. Що се отнася до тимът на Ливърпул, записал първо поражение в последните си 8 срещи, то битката срещу вечния враг Манчестър продължава да се пише, за тяхно съжаление с черни букви.

Останалите резултати: Евертън - Уест Хям 1:1; Тотнъм - Портсмут 2:0; Астън Вила - Съндърланд 0:1; Нюкясъл - Фулъм 2:0; Мидълзбро - Дарби К. 1:0; Болтън - Манчестър Сити 0:0; Блякбърн - Уигън 3:1; Рединг - Бирмингам 2:1

Испания - На иберийския полуостров същественото за отбелязване е новото съкращение на преднината от страна на Реал пред Барса и Виляреал. Последните два отбора спечелиха своите срещи и очакваха с интерес сблъсъка на "Сантяго Бернабеу" между настоящия лидер и отбора на Валенсия. Кризата, в която се намират "прилепите" не будеше оптимизъм сред феновете на отбора, но футболистите на този отбор извършиха героизъм печелейки трите точки при това като гост. Още по-сладък е успеха имайки предвид, че срещата премина през обрати от 0:1 през 2:1 след като Раул вкара две попадения, за да се стигне до нови две попадения за Валенсия и 3:2 за тях. Прави впечатление и убедителната победа над явно навлизащия в криза тим на Еспаньол с 4:0. Отличен мач за домакините направи бившият играч на ЦСКА - Кабус. Съботния мач между Севиля и Атлетико донесе радост за "дюшекчиите", които съумяха да отбележат две попадения срещу едно за домакините и по този начин грабнаха трите точки.

Останалите резултати: Барселона - Валядолид 4:1; Леванте - Виляреал 1:2\' Осасуна - Бетис 0:1; Сантандер - Рекреативо 2:0; Сарагоса - Алмерия 1:1; Атлетик Билбао - Хетафе 1:0; Майорка - Ла Коруня 1:0

Германия - Дербито на кръга бе между отборите на Байерн и Байер. Домакините претърпяха крах в последния си шампионатен мач при гостуването на Енерги и сега нямаха право на втори провал при това пред своя публика. През целия мач, отборът воден от Отмар Хитцвелд диктуваше събитията на терена като съумя да поведе с 2:0 за да се стигне до 83-та минута в която гостите вкараха почетно попадение, но за повече нямаха сили. Преследвачите на немския колос в лицето на Хамбургер и Вердер не успяха да вземат своите мачове, завършвайки с равенства (1:1) съответно с Волфсбург и Арминия. По този начин отборът от Мюнхен увеличи разликата на върха.

Останалите резултати: Борусия Дортмунд - Карлсруе 1:1; Дуйсбург - Хановер 1:1; Нюрнберг - Бохум 1:1; Щутгарт - Ханза 4:1; Херта - Шалке 1:2

Италия - Твърде интересно става на "Ботуша" с оглед загубата на нови точки от страна на Интер, което бе умело използвано от Рома. В не особено шампионски стил, отборът на "нерадзурите" изигра един посредствен мач с отбора на Ювентус и съвсем логично загуби. За Ювентус остава удоволствието от спечелената битка с превърналия се в последните една - две години враг около изваждането на торинци от групата и служебната титла на синьо-черните.

В битката за п4-та позиция даваща право на участие в Шампионската лига, отборите на Фиорентина и Милан постигнаха победи и по този начин разликата между тях се запази.

Останалите резултати: Рома - Емполи 2:1; Аталанта - Катания 0:0; Палермо - Дженоа 2:3; Реджина - Наполи 1:1; Сампдория - Каляри 1:1; Сиена - Парма 2:0; Удинезе - Ливорно 2:0

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация