Славчо Тошев специално за WINNER.BG

10:00
Славчо Тошев специално за WINNER.BG
Славчо Тошев: "В Локо Пд знаят, че иде много тежък мач. С нас!"

"Не само в пловдивсокото дерби, но и срещу Славия ще излезем на 250 процента мотивирани", твърди вратарят.

Пазилият превъзходно при гостуването на Локо Сф вратар на Ботев Пд Славчо Тошев е с основна заслуга за постигнатото реми 2:2 със столичните "железничари". Бившият младежки национал, в отсъствието на наказаният Лилчо Арсов отрази няколко удара на нападателите в "червено-черно", които може да бъдат оприличени като сигурни попадения. В Ботев усетиха, че в отсъствието на Лилчо Арсов имат сигурен страж, който вдъхва сигурност и увереност не само сред защитниците, но и сред останалите си съотбориници. Ето какво каза Тошев специално за WINNER.BG :

- За 7 дни в София победихте Локо Сф, направихте равен с "червено-черните", какво можете да измъкнете от Славия?

- В последните два мача за първенство загубихме 4 точки, надяваме се със Славия да стигнем до пълния успех, с добра игра.

- Но постепенните атаки май не ви се отдават, защото май сте по-добри в гостуванията, където практикувате добри контраатаки?

- Отборът ни е млад, притежава обаче сериозни футболисти, които тепърва ще покажат своите възможности. След подготовката, която ни проведе г-н Тенчо Тенев, вече се чувства ефекта – играем с настроение и с лекота, където и да сме, без значение дали сме домакини или гости. Няма да бъдем учудени, ако журналистите ни обявят за шлагер на пролетния полусезон.

- На 5-ти април е пловдивското дерби, което изглеждаше предизвестено, заради успешните изяви на Ботев и неуспешните игри на Локо Пд. Обаче след това 1:0 на Локо Пд над Левски май, че ще се получи завързан мач?

- Дербито с Локо Пд не ни притеснява, защото преди това имаме други двубои, в които е важно да побеждаваме. До тук, ако Ботев е играл на 100%, срещу Локо Пд и срещу Славия ще излезем на 250 процента готови. Те си знаят, че ги чака много тежък мач с нас.

- В 1/4-финала за купа България, когато победихте Локо Сф в София, го направихте със страхотни контратаки, които ги забравихе за шампионатния мач с “железничарите”в София, като ги пожалихте само с 2:2. Защо не ги ползвахте контрите, които припомниха за онзи Ботев, в който играеха Костадин Костадинов, Пашев, Марин Бакалов, Запрян Раков, смразявали кръвта на столичните грандове?

- В шампионатната среща с Локо в София нямаше подходящи ситуации да развием контрите – теренът бе лош, бавно се работеше с топката, играчите не бяха устойчиви, хлъзгаха се. Бъдете сигурни, че отборът ни се развива добре и при подходящ терен ще видите добри, бързи и постепенни нападения.

- Може ли вашият Ботев да направи като Ботев от 1962 г., взел Националната купа, известна като Купата на Съветската армия?

- По добре е да “говорим” с изявите си на терена, отколкото пред журналистическите микрофони. Ще дадем всичко от себе си да вземем Купата на България. Така ще затворим устите на много хора, които ни критикуват.

- Пролетта паднахте с 0:6 от Литекс, а сега трябва да ги отстраните, за да вземете Купата?

- Мач с мач не си приличат. Едно на ръка е, че имаме да им връщаме, друго е че зарядът е много по-различен от шампионатните срещи.

- На какво се дължи това непостоянство – правите силни серии, после идват слаби мачове, биете Локо в София за купата, после направихте 0:0 с Пирин в Пловдив…

- Във всички двубои се представяме добре... В срещата с Пирин имахме толкова положения за гол, колкото не сме имали от началото на пролетния дял на шампионата. За мен имаше възможност да се отсъдят три дузпи за Ботев, но те не бяха маркирани. Освен това пролиляхме много изгодни положения за гол.

- Есента се представихте сравнително добре на “Българска армия”. Смятате ли, че може да откраднете нещо от лидера ЦСКА при гостуването му на стадион “Хр. Ботев”?

- Във всеки мач излизаме, за да победим, а какво ще стане, ще видим. Не си правим сметки за реми, ние се зареждаме за победа, борим се, пък каквото стане. Понякога Съдбата “мисли” нещо различно от нас, така, че да не казваме “Хоп"!, преди да сме скочили…

- Защо срещу силните отбори през есента паднахте с големи разлики – 0:6 от Литекс, 2:6 от Левски, 0:4 от Локо Пд, 2:4 от Славия…

- Това са резултати от есента на 2007-ма година. 2008-ма я започнахме по-различно, то е очевидно. Имаме голям заряд и дух в отбора, така, че ще действаме все по-добре.

- Защо не във всеки мач не действате красиво и резултатно?

- Демонстрираме съвсем приличен футбол за нивото ни и за вложените в нас средства.

- Докъде се разви войната “Фенове на Ботев Пд срещу Христолов”?

- Когато върви играта на отбора, не се случва нищо лошо.

- Големият български бизнесмен Георги Гергов идвал ли е при вас в съблекалнята да ви надъхва, да ви обещава или дава пари? Може ли да се каже, че той е президент в сянка?

- При нас не е идвал, но се усети неговото присъствие в клуба. Да се надяваме, че ние ще го радваме с игрите си, а и той нас.

- От новите попълнения май само Апостол Попов и Николай Харизанов се адаптираха към Ботев, за разлика от Мохамед Исмаил и дошлият от Сопрон, Унгария Георги Коруджиев?

- Нека оставим времето да работи за тях. Те са млади и талантливи футболисти, които тепърва ще показват възможностите си. На този етап все още няма човек, който да излезе от групата, няма титуляр, който да се контузи, за да може те да влезнат в официалните срещи. Отборът върви добре, няма нужди от промени, затова те не могат да покажат какво могат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация