Преди кръга - обзор

16:10
Преди кръга - обзор

След изиграването на приятелските срещи през седмицата, клубните отбори възобновяват битката по между си на домашната сцена. В две от водещите първенства, зрителите ще станат свидетели на изключителни дербита, които винаги са носели огромен заряд.

В Англия битката за Ливърпул започва в неделя от 18:00, когато един срещу друг на "Анфилд" излизат домакините от Ливърпул и вечните им градски опоненти Евертън. Срещата е от изключително значение и за двата състава, които водят битка за последното място даващо право за участие в Шампионската лига от следващия сезон. Разликата е само две точки в полза на "червените", но пред "карамелите" се открива страхотната възможност да изпреварят тима на Бенитес при една евентуална победа. За Ливърпул сигурен липсващ ще е Даниел Агер, който е контузен и Хавиер Масчерано заради показания му червен картон срещу Юнайтед. Фернандо Торес е под въпрос за срещата, след като имаше близка среща с Марко Матераци през седмицата в контролата на Испания срещу Италия, в която италианецът се опитваше да спре "хлапето" с всякакви средства. Появилите се спекулации, че Рубен Де Ла Ред от Хетафе е подписал с мърсисайдци се оказаха поредната медийна шумотевица, а евентуален трансфер ще е възможен чак през лятото. Проблем за "карамелите" е контузията на Тим Кейхил, която по всяка вероятност ще извади австралиеца от терените до края на сезона. Все пак момчетата на Дейвид Мойс се представят на ниво през сезона и благодарение на колективната си игра се окачествяват като приятната изненада.

Арсенал може би загуби шансове за титлата след претърпяната загуба на "Станфорд Бридж", въпреки изказванията на футболистите, че им остават още седем финала до края на първенството, които трябва да бъдат спечелени. През ерата "Сам Алърдайс", момчетата на Венгер изпитваха огромни трудности на "Рийбок Стейдиъм" но сега начело на тима е Гари Мегсън и играта на тима се е променила в доста отношения. Визитата на Болтън ще пропусне Бакари Саня и трайно контузеният Едуардо, а състоянието на Томаш Росицки е загадка за всички. При домакините големият отсъстваш е Кевин Нолън, който получи 10-ти жълт картон в срещата срещу Манчестър Сити и ще почива две срещи. Защитникът Абдулайе Мейте гледа все повече към Ипсуич, а дните му при Гари Мегсън изглеждат преброени.

Лидерът в класирането Манчестър Юнайтед има наглед лесна задача срещу Астън Вила, а в останалите срещи:Съндърланд - Уест Хям, Дарби Каунти - Фулъм, Бирмингам - Ман. Сити, Рединг - Блекбърн, Портсмут - Уигън, Тотнъм - Нюкасъл, Челси - Мидълзбро

Интригата в Примера се завърна с пълна сила, след поредната издънка на "белият балет". Сега на "Сантяго Бернабеу" акостира доста неприятен за мадридчани противник в лицето на Севиля. Раул и компания изгубиха ритъма на първенството, а липсата на Руд Ван Нистелрой и трагичната игра в защита върнаха шансовете на Барселона. Трудно е да се повярва, че "белите" ще допуснат втора домакинска загуба след мача с Валенсия, но е факт, че отбора изпитва огромни трудности като има за опонент Севиля. Сагата около Луиш Фабиано продължава с пълна пара, а нападателят заяви, че ще напусне след края на сезона след като интересът от страна на Реал М., Манчестър Ю., Тотнъм, Манчестър Сити и Рома се засили.

В друг крайно интересен двубой от кръга Виляреал приема Атлетико Мадрид. И двата отбора се представят на ниво през кампанията, като в момента са окупирали последните две места на зона Шампионска лига. Добрата новина в състава на "жълтата подводница" е удължаването на контракта на Робер Пирес и липсата на важни отсъстващи играчи. За "дюшекчиите" сезона бе прогнозиран като неуспешен след продажбата на Торес, но Серхио Агуеро запълни празнината в отбора и заедно с Раул Гарсия и Диего Форлан водят тима към участие в Eвропа. През седмицата се появи новината, че уругвайският нападател е силно желан от Рой Кийн в Съндърланд и има голяма вероятност да смени клубната си принадлежност след края на сезона.

В останалите срещи от кръга : Алмерия - Леванте, Валядолид - Сарагоса, Бетис - Барселона, Хетафе - Осасуна, Рекреативо - Атлетик (Б), Еспаньол - Расинг (С), Депортиво - Мурсия, Валенсия - Майорка

Лацио - Интер е дербито която може да заплете италианската Сериа "А". Римляните са се закотвили в средата на класирането, а местата за Eвропа изглеждат прекалено далеч в точково отношение. Столичани сложиха прът в колелата на другият претендент за титлата в лицето на Рома, побеждавайки го с 3:2 само преди седмица, а сега им предстои среща с лидера. Действията на Роки и Пандев в атакуващ план са доста добри в последните срещи, а включването на младия Коларов е впечатляващо. За домакините срещата ще пропусне Мутарели, заради полученият червен картон във Флоренция, който предреши срещата в полза на "виолетовите". В лагера на шампионите обстановката изглежда доста напрегната, след като през седмицата Масимо Морати се наложи да прави специално изявление пред медиите относно спекулациите за бъдещето на Роберто Манчини. Опровергавайки слуховете, че от следващия сезон на "Джузепе Меаца" ще акостира Бенитес или Мауриньо, клубният бос засвидетелства кредита си на доверие към италианския специалист. По всичко личи, че Марко Матераци е възстановен и ще вземе участие в предстоящото дерби като си партнира в центъра с Никола Бурдисо.

Другият претендент за титлата Рома, има гостуване на отбора на Катаня. Домакините се представят страхотно в края на сезона и походът им към спасението е на лице, но решение на Италианската Футболна Федерация може да се окаже пагубно за тях. Наказанието с отнемане на три точки от актива прати отново Каляри на дъното с Сериа "А", на три точки от заветната цел. В състава на Рома няма особени проблени с наказани и контузени играчи, но не е за пренебрегване факта, че на възпитаниците на Спалети предстои сблъсък с Манчестър Ю. идната седмица, в която ще е нужно пълно раздаване.

Серия "А" ни предлага още срещите: Милан - Aталанта, Ливорно - Сиена, Емполи - Сампдория, Ювентус - Парма, Дженоа - Реджина, Катания - Торино, Наполи - Палермо, Удинезе - Фиорентина

В други две от водещите първенства в европа шампиона до голяма степен е ясен. Байерн Мюнхен гостува на Нюрнберг, а предстоящата битка за УЕФА може да накара момчетата на Отмар Хицфелд да съхранят част от силите си. Неприятната новина в лагера на баварския гранд е контузията на Алтънтоп, която ще го изкара от игра до края на сезона. За домакините всяка точка е от жизнено важно значение и без съмнение ще скочат здраво на временния лидер в Германия.

Битката между Хамбургер, Леверкузен, Вердер Бремен, Шалке 04 и Щутгарт за местата даващи право за участие в Шампионската лига ще е най-интересна, а предстоящите срещи са : Ханза - Волфсбург, Карлсруе - Шалке 04, Байер (Л) - Айнтрахт (Ф), Хамбургер - Арминия (Б), Бохум - Борусия (Д), Вердер - Дуисбург, Енерги (К) - Херта, Хановер - Щутгарт

Във Франция Лион изглежда сигурен шампион и едва ли предстоящото гостуване на Валансиен ще промени нещо. По-сериозен проблем за Ален Перен, ще се окаже как той да задържи през лятото двете си звезди в лицето на Карим Бензема и Хатем Бен Арфа. За новоизгряващия нападател е ясно, че по всяка вероятност ще напусне "Стад Жерланд ", но през седмицата Арсенал декларира интерес и към талантливия Бен Арфа което обезпокои мениджъра на гостите в този мач.

 Останалите срещи от 31-ят кръг: Бордо - Нанси, Лил - Оксер, Льо Ман - Каен, Сошо - Ница, Метц - Тулуза, Лориен - Олимпик Марсилия, Монако - Рен.

Във финала за Купата на Франция на 29 март на "Стад де Франс" един срещу друг под ръководството на Лорен Дуамел излизат отборите на ПСЖ и Ланс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация