Антунович: Защо да не бием ЦСКА?!

23:41
Антунович: Защо да не бием ЦСКА?!

Възходът на Локо Сф започна от 2004 г. Тогава Стефан Грозданов стана треньор на “железничарите”, от тогава в тима е и колоритния нападател Саша Антунович. Роденият на 4 ноември 1974 таран Антунович е играл в Сартид (Сърбия), Спартак (Вн), Динамо (Минск), където натрупа неоценим опит. От сезон 2004/2005 е в Локо Сф, където вдъхва увереност сред съиграчите си, особенно бе полезен в успешните изяви на Локо в международните мачове. Часове преди Локо (Сф) – ЦСКА Антунович говори специално пред WINNER.BG.

- Саша, потуши ли се конфликтът ти със Стефан Грозданов и с шефовете на Локо Сф?

- Какви конфликти?

- Вестниците писаха...

- Ей, брате! Няма конфликти, има съчинения, породени от злобата и завистта, че Локо Сф върви добре, опитват се да ни спрат, но няма да успеят. Пускат слухове, небивалици, но ние не им обръщаме внимание.

- Какво е настроението преди суперсблъсака с ЦСКА?

- Екстра! Добре! Спокойни сме.

- Имаш ли някакви притеснения преди тази среща?

- Защо да се притеснявам. Нека се притесняват нашите съперници, ние няма какво да губим.

- На последната тренировка фенове на Локо са издигнали надпис: “Победете, заради емблемата!” Този трансперант вдъхнови ли ви?

- Че как няма да ни вдъхнови. Какво по-хубаво от това, когато почитателите ни подкрепят.

- Защитникът Дарко Савич се е контузил на последната тренировка и отпада за мача с ЦСКА. Можете ли да биете “червените” без него?

- Локо Сф може без мен, без всеки един. Доказано е.

- Димо Атанасов също е получил здравословни проблеми, май нещата не са съвсем добри, защото той е остър нападател, а Локо има нужда от острота в нападение?

- Димо наистина е много добър футболист, обаче имаме възможност да се справим и без него. Ако се оправи, ще е най-добре.

- Може би сте по-спокойни, тъй като голмайсторът Марчо Дафчев, Лопеш, както и Иво Иванов са възстановени и са на линия за дербито?

- Тримата са отлични състезатели и е много добре, че ще бъдат в помощ на тима.

- В ЦСКА не са взимали премии за три победи, които ще получат само при успех в “Надежда”. “Червените” ще се хвърлят на живот и смърт срещу вас... Готови ли сте да им дадете отпор?

- Е, това си е тяхна работа, която нас не ни интересува. Ние си гледаме в нашия двор.

- Локо Сф е с най-доброто нападание (40 вкарани гола), а ЦСКА е с най-добрата защита (8 допуснати гола). Марчо Дафчев е лидер в класацията на голмайсторите с 13 попадения, Балдовалиев е трети с 10 гола, Неи е на 8-ма позиция, със 7 реализации, а Петре е 25-ти с едва 4 гола. На чия страна е приемуществото в случая?

- На този тим, който вкара повече от един гол.

- ЦСКА няма загуба през това първенство. Може ли да я запише точно на стадиона в “Надежда”?

- Епа може, защо да не може. Ние ще направим всичко възможно това да се случи.

- Вратарят Иво Петров е допуснал най-малко голове, едва 8 за цялото първенство, за разлика от стража на Локомотив Голубович, инкасирал 20 попадения?

- Добрият вратар понякога няма ден. Аз се надявам срещу ЦСКА Антунович да има ден.

- При гостуванията ЦСКА е записал 7 победи и 3 равенства, а при домакинства Локо Сф не е така убедителен – 7 победи, 2 равни и 1 загуба. Логиката подсказва, че ЦСКА трябва да си тръгнете минимум с 1 точка?

- Във футбола няма логика, а има топка, която е от женски род. Накъдето се врътне, натам отива победата.

- Футболистите на ЦСКА се разходиха срещу Пирин с 3:0, гостите дори не пуснаха Пиетробон на “Българска армия”, а вие имахте тежко гостуване на Черноморец...

- Възстановихме се от мача в Бургас, а нас не ни интересува как ЦСКА записва победите си.

- От 13 години Локо няма успех срещу ЦСКА, не е ли време да се сложи край на тази серия?

- Време е. Защо да не е време.

- На бившия халф на “железничарите” Емил Гъргоров му върви срещу родния клуб, вкарал е 6 гола във вратата на Локо Сф. Трябва ли персонална опека за Бадема?

- Ако бях треньор, щях да имам мнение, но аз съм футболист и моята работа е да имам футболни умения, а не мнения.

- Може ли да се стопи аванса от 10 т. за титлата?

- Трудно, но не е невъзможно, поне на теория.

- Смяташ ли, че ЦСКА-Локо Сф е двубой решаващ за титлата?

- Тази среща може да направи първенството по-интересно или да го предреши.

- В България за ЦСКА и Левски се говори сякаш са Барселона и Реал (М), а в международните ни мачове се налага Локо Сф да отсрамва клубните ни тимове? Защо се получава така?

- Питайте тези, които говорят за Левски и ЦСКА като за Реал и Барса.

- Според теб ЦСКА може ли да губи точки при гостуванията на: Черно море и Ботев Пд, както и при домакинствата на: Локо Пд, Марек, Черноморец, Левски. Като добавим и предстоящия ви мач с Локо Сф, оказва се, че ако преследвачите печелят нонстоп, титлата далеч не е сигурна, независимо от 10-те точки аванс?

- Може, но е малко вероятно да се получи.

- Стойчо Младенов започна превантивни “психоатаки” срещу шефа на арбитрите Борислав Александров, както и към бригадата Николай Йорданов, Краси Керезов и Никола Ангелов, като поиска...адекватно съдийство в “Надежда”. А ЦСКА победи нечестно Локо Сф на “Българска армия” с 3:1, след голове от явна засада и несъществуща дузпа, отсъдени от Антон Генов?

- Всеки треньор си има поведение. Моя работа ли е да обсъждам поведението на треньора на ЦСКА. Иначе в срещата през есента наистина ни вкараха гол от засада и от измислена дузпа, но ние сме оплаквачки.

- Положителен факт ли е за Локо, че Велизар Димитров и Тунчев играха пълни 90 мин в спаринга срещу Холандия?

- Положителен е за двамата, защото придобиха още повече самочувствие.

- От 2003 година Локо Сф върви по възходяща линия, все по-нагоре в класирането. Кога  Локо ще стане шампион? Кога ще спре възхода?

- Всичко е Божа работа. Футболът е колективна дейност и зависи от много фактори. Когато, каквото е писано, това ще стане. Ние работим професионално, пък каквото има да става, то ще стане. Играем най-вече, за да радваме нашите верни почитатели, които от мач на мач стават все повече.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация