Браво Гошо, браво Петков! Трагедията в Тбилиси, следствие на задкулисни игри?

18:33
Браво Гошо, браво Петков! Трагедията в Тбилиси, следствие на задкулисни игри?
Гледах Грузия- България и се отчаях! Не само от безидейните действия на нашите в 90-те минути, а и защото се размислих над много други неща... Като това, че с късмет взехме ремито в Подгорица, чрез гола на Благо в допълнителното време на мача с Черна гора! Шансът бе на наша страна и срещу Италия - в точния момент набарахме
"адзурите" с импотентно нападение, което иначе имаше няколко нелоши възможности да ни вкара и отмъкне точката, на която неистово се зарадвахме! Фортуна ни целуна и в Тбилиси - взехме точката, нищо, че грузинците ни изнесоха показен, но безплатен урок "Как се играе футбол".

Така с късмет притежаваме актив три точки, от три мача, толкова, колкото някои вземат само 90 мин. Истинска трагедия! А, играта ни на "Борис Пайчадзе" – ужасен...ужас! Срам, момчетата по терена се движехте като примадони - бавно, вяло, апатично, недъгаво, сякаш в училище сте бягали от часовете по физическо, а не от математика, сякаш никога не сте знаели, че: "Без битка няма победа". Момчета, защо забравихте в съблекалните българския характер, а изглеждахте като отпуснати мекотели, които винаги закъсняват за първата топка, а когато влизахте в единоборства, падахте по терена като презрели круши. Защо всички търсехте само Бербатов – от вратаря и централните защитници, през халфовете, та стигнем до крилата? Така и децата в детските градини вече заучиха наизуст тактика ни, а са наясно и с нейното противодействие – сложат ли се двама високоръстови гардове на Бербо, той става лесен за неутрализиране! Апропо, първокласниците пък узнаха, че единственото ни заучено положение е от статична ситуация, топката да се сипе към далечната греда, там да се появява "изненадващо" Тунчев или Вал. Илиев, докато всички големи специалисти в Европа очакват, че центриране към нападателя на Манчестър Юнайтед.
И още, момчета, къде забравихте нахлуванията в противниковата половина с индивидуални пробиви на скорост?! Къде загубихте вашата мощ, сила, бързина, решимост?! Къде остана дързостта, красотата в играта ви?! Къде изчезнаха бързите ви контраатаки, които бяха истинска наслада за естетите?! Защо не шутирахте към чуждата врата и то в продължение на 180 минути?! Защо никой не се открива, не търси топка, а се криехте като мишки?! Защо ни принудихте да ви гледаме меки, смутени, предпазливи, страхливи?! Защо ни мъчехте да се кахъриме как лесно губите и трудно печелите топката?! Защо противниковите нападатели пресираха и смущаваха нашите защитници, вместо да е обратното?!
Апропо, огорчението така ме увлече, че далеч незаслужено задавам въпроси към целия отбор. А това далеч не е почтено към един.

Става връпрос за Георги Петков, който спаси и невъзможните ситуации и извади всичко в този мач. И заслужава да отдадем напълно заслужената почит, уважение, преклонение и възхита на вратаря на Левски. Браво, Георги! Браво, Петков! Ти пази поне за двама в Тбилиси! Ти ни напомни, че малка България е раждала големи вратари като Жоро Найденов, Иван Деянов, Симеон Симеонов, Румянчо Горанов и много, много други. Гоше, като въздъхвах след всяко спасяване се сетих как може да вземем трите точки в следващата ни квалификация - гостуването на Ейре на 23 март. Но за целта Пламен Марков трябва да подреди стартовия ни състав така:

№1 Г. Петков, №2 Г. Петков, №3 Г. Петков, №4 Г. Петков, №5 Г. Петков, №6 Г. Петков, №7 Г. Петков, №8 Г. Петков, №9 Г. Петков, №10 Г. Петков и №11 Няма Значение,


защото, и с 10 човека може да бием в този двубой. Това на шега, но като казах Пламен Марков, се сетих за интервюто му от Тбилиси, в което той с добре прикрити смут и огорчение призна: "Не знам дали ще съм държавен селекционер през пролетта".

Така държавния ни селекционер индиректно потвърди шушуканията на футболните хора за задкулисните игри, които се вихрят в БФС, в българския футбол и КОИТО МОЖЕ БИ СА ГЛАВНАТА ПРИЧИНА “ТРИКОЛЬОРИТЕ” ДА НИ СРАМЯТ ТАКА В ТБИЛИСИ. Ето сега ще маркирам някои неща, за които се говори, а вероятно и се действа:
През декември предстои конгрес на БФС. За опозицията на футболната власт щяло да е по-лесно да катурне Боби Михайлов, ако размаха факта, че лицето на БФС и една от визитките на България националния ни отбор е трагичен и че са нужни спешни мерки, защото, ако не отидем на световното в ЮАР през 2010, българския футбол ще загуби много пари, давани от ФИФА. Иначе, ако "трикольорите" бяха тичали и ритали като бесни в Тбилиси, тогава опозицията ще можеше да размахва като свои доказателствата за корупция в "А" група, както и ... малкото внимание, което се отделя на детско-юношеския ни футбол.
Опозицията, водена от Гриша Ганчев щяла да поиска главата на Пламен Марков, защото селекционера взимал малко футболисти от Литекс, а като ги покани, не ги пуска на терена. Отделно се говори, че Ганчев готвел за държавен селекционер Мъри Стоилов. Тези неща може би обясняват ината на Пламен Марков да не изкара на терена срещу Италия Мишо Венков на поста ляв бек, а преди двубоя в с Грузия да го отпрати, заедно с подвизавалия се в Ловеч Станислав Генчев. Е, вярно, че остави и в Тбилиси дори пусна Ивелин Попов, но пък към този момент нямаше друг верен ход.
Йордан Лечков щял да поиска смяна на Пламен Марков, защото не пращал повиквателна на племеника си, "сливенската перла" Иван Стоянов, който е лидер на втория в класирането в “А” група Сливен.

Да, нещата май придобиват твърд характер - опозиция и футболната власт влизат в яка схватка, в непоколебимо единоборство, така както действаха грузинците срещу нашите. Въпреки това трябваше ли преди такъв важен мач Лечков като стършел да напада основно Бербатов, в по-малка степен Стилян Петров и Мартин Петров, и така да внесе смут "в кошера". В живота нищо не става случайно, още по-малко при интелигентния Йордан Лечков, който умее да завършва с успех делата си – значи така е трябвало да постъпи.
Жалко, че ако онова, за което говорят футболните хора се окаже кристална истина, ще се потвърди каузата, че чуждите не могат да ни бият, но ние с лекота можем да го сторим, като почнем да се делим, да си завиждаме, да се борим за кокала...

Иначе българите сме много силни! Но като индивидуалисти! И като такива имаме успехи най-вече в индивидуалните спортове. В отборните спортове по-трудно печелим, защото все намираме за нещо да се делим, даже и във суперважни моменти, когато се бием с чуждите. Обаче ставаме страхотна сила, когато индивидуалистите се подчинят на общата идея, когато всичко им се уреди и се подреди. Доказвали са го и четвъртите в света и волейболистите...
Защо обаче бе нужно да се ползва Грузия- България за предизборни битки за конгреса на БФС?!

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

pafata
17.10.2008 11:24

@ deadgame, благодаря че ни показа, че все още съществува онази гадна порода ЧОРБАРИ, които мразят повече Левски, отколкото някога ще обичат отбора си. Радостното е, че такива като тебе са малцинство, защото повечето коментари на цесекари до този момент бяха в подкрепа на Петков.

deadgame
17.10.2008 00:28

Рогати, какво превъзнасяте тая Урсула - била ни спасила! Глупости, просто късметът беше на наша страна и положенията на грузинците не влизаха! Ударите им срещаха тялото на Урсула, а най - фрапантният пропуск беше, когато Урсула сгреши и излезе неразчетено напред, грузинецът би с глава към опразнената от ни врата, но топката мина встрани! В тоя момент травеститът можеше да ни закопае с глупавата си грешка, но през целия мач имаше късмет! Късметът на овчарчето Калитко, но нещата ще се обърнат още в следващия мач, бъдете сигурни! КЗЛ

bat_boiko309
16.10.2008 23:56

Е мога да се съглася, че лиглите от бг първенството най-вече тия от цска са се предали на новото, бъдещото бфс за сметка на сегашното ръководство, което ги прецака. Ама за Мартин, Бербо и Стилян вече става малко в повече, вярно и те са от Цска, ама ако сега не се класират на световно, аз ще съм играл на повече такива от тях

kradeca1
16.10.2008 21:51

Всички от националния вън, бездушни мърлячи......

kichobg
16.10.2008 21:48

Getcatta, Барби не е лигл..о, а е ЛИГЛА, и на бас се ловя, че догодина или ще го натирят от МанЮ, или ще записва мачове за разните му купи, когато МЮ играят с разни третодивизионни отбори. krisyy , май сте забравили времето, когато Гошко играеше в Славия и ви правеше криви с маймунджилъците си...

tupka4a
16.10.2008 21:47

В момента в света няма слаб отбор (освен нашият), показва го и резултатът от всички квалификации изиграни досега, но както прочетох в едно изказване, наистина всички отбори си късат задниците за победа само нашият отбор чака противника сам да падне.ТАКА НЕ СТАВА!!!! Като единици отборът е добър, като цяло сме тргедия. Кои е виновен?! Това е въпроса които си задават всички от управата на БФС, само дето не е правилният въпрос: Какво трябва да се направи и дали то се прави е истрината, правилно ли е ще ппокажат резултатите. Няма нужда да си правим илюзии, пак няма да идем на голямата сцена, като самите играчи не искат ще играят по тази начин!!!

Getcatta
16.10.2008 20:08

То по-голям резил от този на под Уенските гении трудно може да се направи, ама и тия снощи много се изложиха. Аз ако съм Бербатов няма изобщо да го викнадокато не разбере, че 35 млн са виртуални пари, а той е един лигл..о

krisyy
16.10.2008 19:25

Чорбари какво????Да не би да не игра хубаво ПЕТКОВ и дали НЕ НИ СПАСИ ОТ РЕЗИЛ ?!