Прогнозите на Ники Веселинов - 8-и кръг

20:15
Прогнозите на Ники Веселинов - 8-и кръг
Подновяването на шампионата във Висшата лига, след паузата за световните квалификации, ще ни даде възможност да погледаме истински футбол и да забравим безобразната игра на българския национален отбор. Особено срещу Грузия. Да гледаш примерно един Хъл е далеч по-приятно, отколкото да се мъчиш пред екрана с нашата продукция. "Тигрите" може и да не са най-атрактивния тим на света, но оправдават с играта си прякора и бият със сърце и отборен дух Арсенал и Тотнъм на техен терен. А ние се лигавим срещу грузинците. Но това е тема за друг коментар. Напред към прогнозите и дай Боже Хъл пак да не ме направи за смях !


Събота, 18 октомври


► 14.45 часа: Мидълзбро - Челси - Х 2

И двата отбора имат контузени важни играчи и не могат да излязат на терена с оптималните си състави. Логично е в такава ситуация все пак да се има доверие на Челси, който е много по-скъп тим и съответно разполага с равностойни замени на отсъстващите. Знакът за равенство не е лишен от логика, защото в последните три сезона Боро има две победи у дома над лондончани, като едната от тях е с 3:0.

► 17.00 часа: Астън Вила - Портсмут - Х

Труден за прогнозиране мач ! Портсмут отнесе общо 10 гола от Челси и Манчестър Сити в края на септември, но не влезе в "черна" серия, а се измъкна с победи над Тотнъм и Сток Сити и е само на пет точки от първия в класирането. Вила, за разлика от последните години, върви равномерно в шампионата, като освен вкъщи печели точки и навън. Статистиката дава предимство за домакините, но предчувствието ми е за равенство.

► Фулъм - Съндърланд - 1 гол/гол

В никакъв случай единицата, която предлагам не е твърда. От един месец насам домакините загубиха четири поредни срещи, като се отчетоха в тях само с един гол. Фулъм е точно над зоната на изпадащите и трябва да вземе този мач срещу съперник, който е по силите му. Иначе пропадането надолу може да се превърне в тенденция. Рой Кийн върши чудесна работа с "котките", със сигурност съставът му няма да е сред изпадащите. Една загуба на Съндърланд при това гостуване няма да се отрази кой знае колко на самочувствието на тима.

► Арсенал - Евертън - 1 Х

Евертън никакъв го няма в това първенство. Лятната селекция не бе на ниво и спадът е налице. Единственият плюс, е че мениджърът Дейвид Мойс поднови договора си за нови пет години, като това ще даде поне психологическа стабилност на него и състава му. Знакът хикс е бонус от мен за храбрия шотландец, който ми е много симпатичен. Арсенал има потресаваща успеваемост срещу съперника си в последните години, но младите лъвчета на Венгер показаха и колебания, примерно с Хъл и Сънъдърланд.

► Болтън - Блекбърн - Х гол/гол

Блекбърн е с доста контузени и невъзстановени играчи, но има добър баланс срещу съперника си при визитите в последните 7-8 години. Болтън натрупа цяла поредица от загуби, от края на август до края на септември, но изведнъж блесна с победа в миналия кръг при гостуването на непобедимия до момента като домакин Уест Хям. Два колебливи в изявите си отбори, един срещу друг в местно дерби - нещата клонят към хикс.

► Ливърпул - Уигън - 1 няма гол

Ливърпул загуби за този мач контузените в световните квалификации Фернандо Торес и Райън Бабел. И без тях обаче, "червените" са длъжни да опитат срещу удобен съперник да победят и излязат начело в класирането, ако Челси загуби точки срещу Мидълзбро. Отдавна не са били лидери в таблицата и това би било мощен стимул за отбора. С Амр Заки и Емил Хески, Уигън е много силен в атака, но сега египтянина е под въпрос, а Хески все пак е на години и изхаби сили в мачовете с Англия.

► 19.30 часа: Манчестър Юнайтед - Уест Бромич - 1 тв. над 2,5 гола

Не са лоши Уест Бром, но на "Олд Трафорд" шансовете им за нещо друго освен прилична загуба са почти нулеви. Може би дойде моментът Бербатов да вкара първите си голове за Юнайтед във Висшата лига и да се опита вариант за залагане с него като първи голмайстор. Ако стане, хем ти е приятно, че българин бележи, хем взимаш пари.


Неделя, 19 октомври


► 17.00 часа: Хъл - Уест Хям - 1 2

Хъл е хит. Всички говорят за "тигрите", хвалят ги, но и може би тайно се чудят като мен как все пак новакът постига тези резултати. Ще ви върна обаче месец и половина назад. След чудесния старт в Лигата, изведнъж последва загуба у дома от Уигън с 0:5. Дали сега историята няма да се повтори. Не крия, че съм пристрастен по отношение на "чуковете" и това може да влияе на прогнозите. Все пак не забравяйте, че Крейг Белъми вече е в отлична форма, а през седмицата бе привлечен доказан голаджия като Диего Тристан.

► 18.00 часа: Сток Сити - Тотнъм - Х

Дербито в дъното на класирането. Сток Сити си е слабак откъдето и да го погледнеш, но Тотнъм с тези играчи ? Честно казано не бих залагал в този двубой. Не знам какво да очаквам. Лондончани май не могат да вкарват голове, но пък имат класни играчи в отбраната си и ако вратаря Гомеш не греши ще е трудно за Сток да им вкара. Според мен за домакините най-важно ще е да не загубят.


Понеделник, 20 октомври


► 22.00 часа: Нюкясъл - Манчестър Сити - Х под 2,5 гола

Мартин Петров го закъса. След контузията срещу Грузия, последните информации са че има увреждане на коленни връзки. При всички случаи няма да играе. Друга важна фигура за гостите - Робиньо пътува през океана и игра за Бразилия и няма да е свеж. Нюкясъл все така си е обявен за продажба, няма постоянен треньор, няма победа от 26 август и е без важни играчи като Бартън, Мартинс, Смит, Видука, плюс новоконтузения Оуен - трагедия ! В тази ситуация очаквам "свраките" с всички сили да се борят да устискат равенството.

Успех !

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

pafata
18.10.2008 13:36

10 от 11-те титулярни футболисти на Челси имат травми. Някои от тях ще играят, но все пак внимавайте с този мач.

adriannenchev
18.10.2008 09:57

Мидэлзбро - Челси - 2
Арсенал - Евертън - 1
Астън Вила - Портсмут - Х
Болтън - Блякбърн - 1
Ливърпул - Уигън - 1
Фулъм - Съндърланд - 1
Ман. Юн - УБА - 1
Хъл С- Уест Хям - Х
Стоук С- Тотнъм - Х
Нюкасъл - Ман Сити - 2

Успех!!!

asokolov
18.10.2008 09:42


Мидълзбро - Челси 1X
Манчестър Юнайтед - Уест Бромич 1
Болтън - Блекбърн 1
Ливърпул - Уигън 1
Хъл Сити - Уест Хям 2
Някасъл - Манчестър Сити Х
Астън Вила - Портсмут Х
Арсенал - Евертън 1
Стоук Сити - Тотнъм 2
Фулъм - Съндърланд 1

SaSho_Bg
18.10.2008 09:28

Господин Веселинов му предлагам да ги пуска 3-ни,белким почне да ги познава

iksvel
18.10.2008 00:10

На г-н Веселинов са му добри прогнозите, но на Forlan и половината няма да излязат...
Мидълзбро - Челси 2
Манчестър Юнайтед - Уест Бромич 1
Болтън - Блекбърн 1Х
Ливърпул - Уигън 1Х
Хъл Сити - Уест Хям 1
Някасъл - Манчестър Сити Х2
Астън Вила - Портсмут 1Х
Арсенал - Евертън 1
Стоук Сити - Тотнъм и Фулъм - Съндърланд са абсолютно тройни и за тях не мога да кажа нищо...

didco_14
17.10.2008 23:56

Арсенал - Евертън -1 ; Ливърпул - Уигън -1 ; Стоук - Тотнъм -2 ;Нюкясъл - Ман. Сити -2 ..

Forlan
17.10.2008 23:30

Мидълзбро - Челси -2- ; Ливърпул - Уигън -1- ; Ман. Юн. - У.Б.А. -1- ; Арсенал - Евертън -1- ; Болтън - Блекбърн -2- ; Хъл - Уест Хем -2- ; Стоук - Тотнъм -2- ; Нюкясъл - Ман. Сити -1- ; Астън Вила - Портсмут -Х- ; Фулъм - Съндърланд -Х-

MISTERIY
17.10.2008 22:52

Мисля че Тотнъм ще бият най-накрая а и последния мач мисля че ще е над 2,5 гола : )