Болтън - Арсенал - \"бебетата\" на Венгер пораснаха

22:06
Болтън - Арсенал  - \"бебетата\" на Венгер пораснаха
В най-интересния мач от Англия в съботния следобед се изправиха един срещу друг Болтън и Арсенал. Двата състава имаха коренно различна съдба през този сезон - Уондърърс се намираха в зоната на изпадащите, а "артилеристите" все още копнееха за титлата. "Рийбок стейдиъм" беше едно от най-неприятните места за гостуване на възпитаниците на Арсен Венгер, които нямаха победа като гост над Болтън в Премиършип от сезон 2001/2002. В последните 5 години балансът между двата състава на този стадион във всички турнири е 4 победи за домакините, 3 равенства и 1 победа за Арсенал.

Мачът започна в бавно темпо като никой от двата състава не налагаше натиск. В 14-тата минута обаче една бърза атака на Болтън по дясното крило доведе до центриране на Стейнсон и Матю Тейлър засече топката с глава в мрежата на безпомощния Алмуния. Арсенал се опита да вземе инициативата и се отчете с един опасен удар на Коло Туре, минал на сантиметри от страничния стълб.

В 31-тата минута футболистът на Арсенал Диаби извърши много грубо нарушение и заслужено беше изгонен. Това тотално смути гостите, които все пак имаха своя шанс за гол след удар на Бендтнер. В 43-тата минута Матю Тейлър отново се разписа след удар от двайсетина метра и рикушет в противников защитник. Така "артилеристите" се оттеглиха с два гола пасив и много трудна задача през второто полувреме.

Втората част започна с превес за Болтън и въобще не предвещаваше последвалия обрат. Уондърърс успяха да направят няколко опасни атаки и само добрите намеси на Алмуния, спасил опасни удари с глава, оставиха Арсенал в двубоя. В 63-тата минута обаче, след центриране от корнер, Галас се възползва от лошата постройка на защитата на Болтън и намали преднината на домакините.

Това сякаш даде криле на "артилеристите" и те взеха инициативата в свои ръце. След няколко опасни атаки на гостите в 68-та минута след един избит удар от стража на Болтън, топката попадна в Александър Хлеб. Беларусинът финтира защитник на Уондърърс, който се принуди да го фаулира в наказателното поле. Робин Ван Перси хладнокръвно реализира отсъдената дузпа.

До края на полувремето Арсенал диктуваше събитията на терена и Фабрегас и Адебайор имаха добри положения за гол. Такъв падна в 89-тата минута, когато след една красива атака по лявото крило, Фабрегас нахлу в наказателното поле и отправи удар. След нещастен рикушет в бранител на домакините, топката се озова в мрежата на Ал-Хабси. Арсенал ликуваше след като постигна един наистина забележителен обрат. Трябва да отдадем дължимото и на Арсен Венгер, който успя да мотивира своите футболисти и проведе едно брилянтно второ полувреме в тактическо отношение. По този начин "артилеристите" останаха в битката за титлата и показаха, че са отбор, който никога не се отказва от преследването на победата.

Арсенал: Алмуния, Сендерос (60\'-Уолкът), Клиши, Туре, Галас, Диаби, Фабрегас, Фламини, Хлеб, Бендтнер (60\'-Адебайор), Ван Перси.

Болтън: Ал-Хабси, Стейнсон, Кейхил, О\'Брайън, Самуел, Кампо, МакКан, Тейлър, Гътри, Дейвис, Диуф. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

arsen
30.03.2008 00:09

Човека харесва Арсенал,това е.Също харесва и Бест,неможе ли и двете едновременно

Ryan91
29.03.2008 23:04

George_Best,как така харесваш най-много Арсенал,а ника ти е име на легенда на Ман Ю?

George_Best
29.03.2008 22:24

Ето защо Арсенал са отбора коъто най-много харесвам, винаги се борят до край.