Георги Марков - Интервю

17:32
Георги Марков - Интервю
Г. Марков: "Локо Сф и ЦСКА се стараха да не загубят мача. Велизар Димитров и Неи правят женски номера, в ЦСКА само лежат и си вдигат краката", твърди бранителят.

Локо Сф разполага с много опитни футболисти, един от които Георги Марков. Роденият на 20-ти януари 1972 г. бранител е играл в Пирин (ГД), Ботев (Пд), Локо (Сф), състезавал се е още за Левски, Трабзонспор, Ерготелис (Гър). След Локо Сф – ЦСКА 0:0, Георги Марков бе превъзбуден и говори импулсивно.

- Жоро, по каква причина не успяхте да победите ЦСКА? Може би някои от момчетата бяха пределно мотивирани?

- Просто не успяхме да реализираме. Ако бяхме вкарали поне един път, щяхме да триумфираме. Футболът е игра на голове, който вкара, побеждава. И двата отбора не успяхме да реализираме, затова завършихме наравно.

- Как ще приемеш твърденията, че мачът отвсякъде си е бил за хикс, за да може Локо Сф да запази шанс за второто място?

- Глупости! Локомотив Сф си има цел, участие в турнира за купата на УЕФА. Ако ни се отдаде възможност, няма да се откажем и от шампионската титла. Има още 9 кръга, защо пък ЦСКА да не загуби три кръга подред.

- Вярваш ли в това? Къде може да загуби ЦСКА?

- От Левски и от всеки един тим. Възможностите са изравнени, така, че ЦСКА въобще не е застрахован…

- Стойчо Младенов определи Локо Сф - ЦСКА 0:0 като отличен мач, какъв е твоят коментар? "Червените" ви били надиграли…

- В такъв мач не може да се очаква да се получи голямо качество. Иначе на какво са ни надиграли, на паданията, на търкалянията, на охканията. Теренът на стадион “Локомотив” не е сцена на Драматичения театър. Цяла седмица от “Българска армия” реват срещу съдиите в аванс. Страх! Страх! Абе, хора, вие имате 10 точки преднина, защо треперехте цяла седмица и стресирахте арбитрите. Спокойно, има още 9 кръга до края, всичко е възможно да се случи. Ние ще се борим, пък в ЦСКА нека да треперят. Реват срещу арбитрите, а в Севлиево съдията ги спаси, като им отмени чист гол на Видима-Раковски. Пирин пък се разхождаше срещу ЦСКА в миналия кръг. С тази игра не ги виждам. Ето, сега Литекс е загубил от Видима-Раковски. Предстоят 9 кръга, така че никой не е застрахован от изненади. Иначе, “отличен мач”, в никакъв случай! Желаехме победата, искахме да скъсим дистанцията от 10 точки, ЦСКА – също търсеше успеха. Двата отбора обаче се стараха да не загубят срещата, затова двубоят не бе особенно атрактивен. Въпреки това се получи здрав сблъсък, с тактическо надиграване. Ако ние бяхме отбелязали гол, може би щяхме да спечелим.

- ЦСКА изяви претенции срещу съдийството?

- Стойчо Младенов 90 минути бе край тъчлинията, за да дава указания не на своите играчи, а на съдиите.

- Какво им казваше?

- Че да не ми е треньор, да го слушам. Аз слушам какво ще ни кажат от нашата скамейка.

- Да, но Грозданов нищо не говори по време на мач?

- Защото е спокоен човек.

- От ЦСКА претендираха за неотсъдени нарушения, а трима футболисти на Локо Сф напуснаха контузени срещата и бяха заменени принудително?

- Така е, скъсаха ни да ни ритат, трима от нашите играчи напуснаха на куц крак, а гостите се скъсаха да лежат по терена. И аз може да имам претенции, че дадоха несъществуващ фаул в 90-ата мин. Пред наказателното ни поле. Първото полувреме пък имаше чист фаул срещу Марчо Дафчев на позиция, от която всяко дете в България знае, че Марчо може да вкара. Може и още да изреждам, ам няма да го направя, щото не е мъжка проява.

- Според Стойчо Младенов е имало дузпа за ЦСКА при падането на Велизар Димитров и че ти трябвало да получиш червен картон за фаул срещу Неи?

- Защо питаш мен, а не съдията. Ако кажа, има дузпа, ще ли да я даде. Есента на “Българска армия” му казвахме на съдията, че няма дузпа, обаче той отсъди свирна срещу нас най-смешния 11-метров удар. Футболистите на ЦСКА прекалено много симулират. Доближиш ли ги на половин метър, по двама падат, особенно, ако са в наказателното поле на съперника. Извиват се като пред умирачка, после стават, сякаш през живота си не са получили ритник. Каквото толкова плачат. Все съдиите им са виновни, те – никога. Плачът е присъщ за жените, явно на “Българска армия” са се събрали много жени, след като от техния стан се чуват само ридания. Футболът е игра за мъже, не за женчовци. Жените лягат по гръб, вдигат си краката и реват, когато не са доволни. Чудя се защо временните лидери залагат на това женско поведение… Велизар Димитров също постоянно симулира, някой път дори и да има фаул, арбитрите не му вярват, просто защото много ги е лъгал.

- Не е ли пресилено да наричаш играчите на ЦСКА жени?

- Не! Защото се държат като жени. Като станат мъже, ще спра да ги наричам така. Велизар, Ней, само лежат по тревата. Футболът е мъжка игра, и те трябва да я играят, а не да правят женски номера. От както е почнало първенството само реват, че съдиите им дават картони. На нас картони не ни ли дават, нас не ни ли режат?! Женски работи! Ако искат да спортуват, има женски спортове – художествена гимнастика, например, но футболът е мъжки спорт.

- След мача какви реплики си разменихте с футболисите на ЦСКА?

- Никакви! Каквото имам да си говоря, го казвам на футболистите на Локо Сф. С тях си говоря.

- Според треньора на ЦСКА, българските съдии имали качества, но им се влияело и затова допускали грешки. В същото време ЦСКА има член на Изпълкома на БФС, а Локо Сф няма?

- Той явно знае как стават нещата. Есента на “Българска армия” при 1:1 ни вкараха два гола от явна засада и от най-измислената дузпа.

- Може ли членът на Изпълкома Емил Костадинов да казва: “Съдията не отсъди една дузпа за нас?!”

- Вие си дайте отговора.

- Твоят коментар за съдийството?

- Общо-взето добре, реферите добре се справиха.

- Коментарът на Стефан Грозданов сякаш бе по-точен, той определи мача като истински, не като отличен, в който е преобладавала най-вече борбата, тактическото надиграване, отколкото футболните достойноства?

- Искахме да победим, срещнахме обаче доста сериозна съпротива. Можехме да победим, но не успяхме.

- Как?

- Като си бяхме вкарали положенията.

- Но ЦСКА имаше повече ситуации…

- Колко удара имаха към нашата врата… 2-3 положение, като при първото май имаше засада.

- Това ли са върховите възможности на Локо и ЦСКА?

- За съперника не знам. Първата ни задача бе да не допуснем гол, втората, ако можем да реализираме и да победим. Изпълнихме само първата част от задачата.

- Преди дербито бе казал, че ще дариш премията си от победата над ЦСКА на дом за сираци. Ще има ли стимули за равенството 0:0, ще спазиш ли обещанието си?

- Ако има премия, ще я даря.

- А ще има ли?

- Не знам какво мисли нашия президент Николай Гигов. Ако има стимули ще дам сумата на деца от някой дом.

- В “Стани богат!” е актуално при отпадане да се добавят лични средства към стимулите за децата?

- Първо, Локо Сф не е отпаднал. Второ, разбира се, че ще добавя мои пари. Правил съм го и пак ще го направя. Като Николай Гигов обяви премията, съм казал, че ще я даря и ще добавя мои средства. Ще бъдете информирани. Локо Сф има пресаташе, той ще ви съобщи.

- На кой дом ще дадеш парите?

- Ще видим. Може да ги дам на Емануела, която пострада в катастрофата. Ще видим. Бъдете сигурни, че премията от ЦСКА няма да я взема, защото срещу ЦСКА не играя за премии.

- Локо Сф ще направи ли реверанс на Левски на “Герена”?

- Защо да правим, виждате, че от три мача нямаме победа – три поредни равенства: с Ботев, с Черноморец и с ЦСКА. Ако бяхме победили и в трите срещи, първенството щеше да е още по-интересно, а в ЦСКА щеше да има още по-голямо напрежение. За жалост не успяхме. Не, че няма и сега напрежение, нищо, че водят с 10 точки. Вижте ги как треперят и плачат само…

- Преодоляхте ли трусовете в Локо Сф?

- Какви трусове?! Не е имало. Трусове имаше, според медиите, и то според някои. От тях излезе, тях ги питайте за подробности. Аз не знам да е имало трусове в Локо Сф. При нас обстановката винаги е сравнително спокойно за работа.

- А исканията на феновете?

- Каквото е имало, разбрали сме се. Когато човек подхожда с уважение, с диалог, винаги може да се намери общ език.

- Николай Гигов излезе ядосан?

- Може би и той е искал да победим ЦСКА, така, както и ние. Много отдавна не сме побеждавали ЦСКА, затова не напусна стадиона щастлив.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

radoi4eto
01.04.2008 22:50

Гошо Марков си е абсолютно прав.Не може отбор който претендира за титлата цело второ полувреме да лежи да хленчи и да чака съдията да му даде дузпа та даже и велизарка... Дори и да е имало дузпа там . Който и да беше съдия точно срещу Велизар нема да я даде

airfors
01.04.2008 11:36

За необмислените му постъпки в национала си прав,но пък той е прав за реването на ЦСКА.Не може Тройчо като е направил такъв страхотен отбор да има проблеми все с съдий футболен съюз отборите който играят срещу него и глобалното затопляне да речем.Ако разполагаш със качествен отбор то на твоя отбор тряба да отменят по няколко гола срещу опашкарите в таблицата и пак да биеш с разлика ,а не да изкаш дузпа за неправилно дишане и да говориш за съдята преди мач.Аз лично съм играл футбол доста а и всеки който поне веднъж е играл и е влизал в единоборства знае че това си е мъжка игра и винаги има дърпане и скубане (ако си спомняте Гулит след европейското без колко плитки беше останал),а Велизар жалко че е талантлив не му отиват тези сцени коитио прави дори при най-малкото докосване и ето един от отговорите поне според мен защо няма да играе в чужбина.

galii
31.03.2008 10:40

Да си спомни Гошо Марков колко мача провали на национала с негивите дузпи. Защото тук не му свирят нарушенията, но на вън, където той никога не е играл и няма да играе се свирят.