Мъглата над Европа се разбулва

09:31
Мъглата над Европа се разбулва
Изминалият уикенд разбули до немалка степен въпросите около титлите в редица европейски страни. В някои, например като в Гърция, Италия, Англия все още съществува интрига.

Традиционно обиколката из нашия континент започваме с мачовете от Албиона, където настоящия шампион и временен лидер в класирането - Манчестър Юнайтед направи поредната си крачка към защита на трофея побеждавайки по един категоричен начин състава на Астън Вила.  Това се случи в късния съботен ден, като по-рано през него състава на Арсенал с човек по малко (директен червен картон на Диаби в 32-та мин.) съумя да се изправи на крака и губейки с 2:0 от домакините Болтън да стигне до 3:2 и важни три точки, както и важна победа за самочувствието на играчите на Венгер преди задаващите се битки с Ливърпул за Шампионската лига, както и в първенството. Другото по интересно от кръга е победата на Нюкясъл над Тотнъм при това в Лондон, като "свраките" демонстрираха изключителна успеваемост в предни позиции, довели закономерно до победа с 4:1. В дербито за Ливърпул с гол на Торес още в 7-та минута, Ливърпул пречупи своите съграждани от Евертън и увеличиха преднината си на 5 точки, заемайки твърдо 4-та позиция.

Останалите резултати: Бирмингам - Манчестър Сити 3:1; Дарби К. - Фулъм 2:2; Портсмут - Уигън 2:0; Рединг - Блякбърн 0:0; Съндърланд - Уест Хям 2:1 и Челси- Мидълзбро 1:0

В Испания спорът за титлата до голяма степен е решен, след като Барселона допусна да бъде обърната от 2:0 до 3:2 при визитата си на Бетис Севиля. Каталунците още до 15-тата минута си бяха осигурили комфортна преднина от два гола, благодарение на намиращия се в отлична форма Боян Къркич и на добре познатия ни Самуел Ето\'О. Последният обаче се оказа виновник за изравнителното попадение, тъй като извърши нарушение в собственото си наказателно поле. За домакините в герой на мача се превърна Еду, който отбеляза две попадения. Този пореден провал на испанският гранд, този път бе използван максимално от Реал, който в последния мач за кръга пред своя публика успя да надделее над другия отбор от Севиля с 3:1, като по този начин увеличи преднината си на седем точки. Мачът тръгна повече от добре за кралско белите, които поведоха още в 7-та минута, благодарение гола на Габриел Хайнце. Севиля се върна в мача с попадение на Кануте, но радостта на гостите трая само две минути, преди неостаряващия Раул да даде отново аванс за своите съотборници. През второто полувреме Реал стигна и до трето попадение, като при този резултат бе даден края на мача.

Останалите резултати: Виляреал - Атлетико Мадрид 3:0; Алмерия - Леванте 2:1; Еспаньол - Расинг 0:3; Хетафе - Осасуна 0:2; Рекреативо - Атлетик Билбао 1:1; Валенсия - Майорка 0:3; Валядолид - Сарагоса 2:1; Ла Коруня - Мурсия 3:1.

Италия: На Апенините отново имаше "футболна" смърт, след  сбиване между агитките на Юве и Парма. Това доведе до отлагане на срещата, но с протичането на останалите срещи нямаше проблем. Проблеми може да има обаче, Карло Анчелоти, след като неговия Милан загуби нови три точки в борбата за място в Шампионската лига, позволявайки този път на гостуващия Аталанта да си тръгне като победител. За тяхна радост, прекия им конкурент за 4-та позиция, тимът на Фиорентина допусна също поражение, но то бе при визитата в Удине на едноименния отбор. Не по-малко интрига крие и борбата за скудетото, където отборите на Интер и Рома продължават ожесточената битка. Тежкото гостуване, което се очакваше в лагера на "нерадзурите" при гастрола на Лацио се оправда, като двата състава в края на мача си поделиха по една точка. За съжаление на "вълците", те не успяха да надделеят над домакина си от Каляри, завършвайки също при резултат 1:1.

Останалите резултати: Катания - Торино 1:2; Емполи - Сампдория 0:2; Дженуа - Реджина 2:0; Ливорно - Сиена 0:0; Наполи - Палермо 1:0.
 
За изминалия кръг в Германия особеното е това, че нито един от челниците не съумя да постигне пълен успех. Това разбира се е в полза изцяло за лидера в подреждането Байерн Мюнхен, който запази аванса си, а кръговете все повече намаляват и намаляват. Отборите на Байер Леверкузен и Вердер допуснаха изненадващи поражения у дома съответно срещу  Айнтрахт и Дуйсбург, докато Хамбургер успя поне да спечели една точка при домакинството си на Арминия. Байер имаше гостуване в Нюрнберг, което не бе никак лесно и едва в 81-та минута Лукас Подолски успя да изравни за своите, като по този начин показа, че все още има място в германския колос.

Останалите резултати от кръга: Ханза - Волфсбург 0:1; Бохум - Борусия 3:3; Карлсруе - Шалке 0:0; Енерги Котбус - Херта 2:1; Хановер - Щутгарт 0:0.

В Гърция се изигра поредното голямо дерби, като този път участници в него бяха отборите на АЕК и Олимпиакос. Всъщност дерби едва ли може да се нарече мач, в който домакините постигнаха победа с 4:0, но временните позиции, а и класата на двата състава сочеха за такова. След тази победа на АЕК, ситуацията около подреждането на първите три места се заплете много. Настоящия шампион от Олимпиакос продължава да води, но точка зад него вече е ПАО, а с две - АЕК. Така трите отбора от Атина ще решават тепърва спора за титлата, а всяка грешка от тук насетне може да струва много скъпо на всеки един отбор от тях.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

xoxo
04.04.2008 18:41

Dumbi,не ми говори,че е имало сбиване,защото съм по-запознат от теб с фактите около любимия ми отбор-Ювентус.По-добре е за теб да замълчиш в случая!

vkn
01.04.2008 23:48

"Байер имаше гостуване в Нюрнберг..."
Байер не са играли два мача по едно и също време!!!

haldir
31.03.2008 15:03

ХАХАХАХАХА
Шампион -> Виляреал
осъзнай се бе 4овек

vangol
31.03.2008 13:00

В Испания - Реал и Барса се надпреварват кой ще сбърка повече.

Dumbi
31.03.2008 10:59

Kivito, за да ти стане и на теб ясно, знай, че сбиване е имало, в последствие при разпръскването и бягството ... се стига до инцидента с рейса ... извини ни, но не пишем политически анализ, а спортен и ако започна да отделям внимание на всяка СТРАНИЧНА подробност сещай се до къде ще се стигне. Относно Удине, прав си и благодаря за корекцията

kivito
31.03.2008 10:46

"На Апенините отново имаше "футболна" смърт, след сбиване между агитките на Юве и Парма." - Смъртта беше предизвикана от катастрофа: автобус, който извършвал маневри, ударил момиче, фенка на Парма. В знак на почит отборите са се договорили да не се състои в този ден двубоят. Нека първо намерите достоверна информация, преди да публикувате, защото със свободни съчинения няма да стигнете далеч.