Нюкясъл изпусна Манчестър Сити

08:08
Нюкясъл изпусна Манчестър Сити
Отборите на Нюкясъл и Манчестър Сити завършиха 2:2 под проливния дъжд на "Сейнт Джеймс Парк", като домакините трябва да съжаляват повече за изпуснатата победа.

"Гражданите" поведоха още в началото на срещата, когато Робиньо успя да се откъсне от защитата, но бе съборен в наказателното поле. Главният рефер посочи бялата точка и показа директен червен картон на Бейе. Потърпевшият бразилец се нагърби с изпълнението на 11-метровия наказателен удар и не сбърка - 0:1.

Въпреки числения си превес и териториалното надмощие възпитаниците на Марк Хюз позволиха на Амеоби минута преди края на първата част да възстанови статуквото - 1:1. Това сякаш попрекърши гостите и в дълги периоди от време през втората част се самоизолираха от играта. Логично в 63-та минута Нюкясъл стигнаха до втори гол, след като при едно изпълнение на ъглов удар Дън си отбеляза ефектен автогол.

Притиснати до стената Сити се вдигнаха на отчаян щурм едва в края на срещата и късметът им се усмихна пет минути преди последния съдийски сигнал, след като Робиньо изведе в коридор Айлънд и последният не сгреши оформяйки крайният резултат.

Със спечелената една точка Нюкясъл продължава да бъде предпоследен с актив от 6 точки, докато отборът от Манчестър е на десета позиция с 10 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация