ФИФА и УЕФА в битка за българския футбол!

11:26
ФИФА и УЕФА в битка за българския футбол!
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов вчера бе в Цюрих за да обсъди състоянието на родния футбол с президента на ФИФА Сеп Блатер. Бившият капитан на България даде интервю след срещата за официалния сайт на Световната футболна асоциация.

"Дойдох тук по покана на Сеп Блатер. Има няколко въпроса в българския футбол, които бих искал да разрешим. В нашето първенство има проблени с корупция и незаконни залагания и аз бих искал да изчистя името на българския футбол. Изборите за президент на Българския футболен съюз бяха насрочени за месец ноември 2009 година, но аз искам да ги изтеглим за началото на следващата година", заяви Боби Михайлов.

"За нас основна цел в момента е изграждането на национален тренировъчен център. С помощта на ФИФА и УЕФА този проект ще бъде завършен. Остава ни само да намерим терен за построяването на центъра, това е основната ни цел", каза още президентът на БФС.

\"\"Интересно е, че преди по-малко от две седмици президентът на УЕФА Мишел Платини покани лично бившия селекционер на България Христо Стоичков да проследят заедно жребия за Купата на УЕФА.

Тогава стана ясно, че Платини е свалил доверието си от Боби Михайлов, защото бил отвратен от многобройните сигнали за корупция и ширещия се съдийски скандал в българския футбол. Французинът е обявил на Стоичков, че ще подкрепи бъдещата му кандидатура за шеф на родната ни футболна централа на предстоящия й конгрес.

Както е известно президентите на ФИФА и УЕФА Сеп Блатер и Мишел Платини имат доста противоречия във водените от тях политики и не крият противопоставянето си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

munir
21.11.2008 22:34

Мисля че Стоичков е лидер по рождение,но не е достатъчно интелигентен за шеф на БФС.