Шампионска лига - преди 1/4 финалите

16:03
Шампионска лига - преди 1/4 финалите
Най-престижният клубен турнир навлиза в своята заключителна фаза и отборите очакват предстоящите си противници с приповдигнато настроение. За много от европейските грандове Шампионската лига е последен шанс за спечелване на отличие през сезона и за своеобразен реванш пред феновете.

Рома - Манчестър Юнайтед : Италиано-английският сблъсък обещава да е един от най-интригуващите в четвърт-финалната фаза на турнира. Пред възпитаниците на Лучано Спалети се открива изключителната възможност за жадуван реванш срещу "червените дяволи", но едва ли това е лесна задача. Голямата загуба в лагера на домакините ще е липсата на техния капитан Франческо Тоти за домакинството на "Олимпико". "Принцът на Рим" страда от контузия в лявото бедро получена от последния шампионатен мач, която го изважда от предстоящия сблъсък. В състава на сър Алекс няма проблеми и специалистът ще може да разчита на пълния потенциал в състава си. Формата на Юнайтед е забележителна, а тимът изглежда устремен към спечелването на трофеи. Кристиано Роналдо, Уейн Рууни и Карлос Тевес сякаш нямат едекватно противодействие от никоя защита, което е истинско предизвикателство за Филип Мексес и компания. Англичаните безспорно влизат като фаворити в двубоя, но нека не забравяме, че римските "вълци" се справиха с колоса Реал Мадрид като го победиха и в двете срещи.

Шалке 04 - Барселона : Германците достигнаха до тази фаза на турнира проявявайки изключителен характер и оцелявайки на португалска земя след изпълнение на дузпи. Сега стъпалото, което имат пред себе си е изключително високо в лицето на каталунският гранд. Момчетата на Мирко Сломка ще излязат на "Арена Ауф Шалке" без желаният от редица европейски грандове свой съотборник Иван Ракитич. Хърватинът страда от контузия в глезена която го вади от мача на сезона за немците. При испанците нещата изглеждат отчайващо, след като през уикенда загубиха при гостуването си на Бетис и по този начин се отдалечиха от шампионските медали. След контузията която получи таланта Лионел Меси, момчетата на Франк Рийкард се представят все по колебливо и дори предизвикаха гнева на своите привърженици през изминалите дни. Аржентинският атакуващ халф е единственият който пропуска гостуването в Германия, но лошата моментна форма на испанците дава надежди на отбора от Гелзенкирхен.

Фенербахче - Челси : Тазгодишната изненада в Лигата е отборът на Фенербахче. Момчетата на Зико се представят по впечатляващ начин и пишат клубна история след всеки изигран мач в турнира. Атакуващият футбол, който практикуват за момента им носи успех, но сега срещу себе си имат изключително балансиран съперник пълен със звезди. Дейвид, Кежман и Алекс са готови за срещата на 100 процента, което гарантира проблеми за лондончани. В състава на Аврам Грант проблемите са свързани с липсата на Петър Чех и Франк Лампарт. Двамата пропуснаха домакинството на Мидълзбро, където селекцията на Абрамович се представи доста неубедително но все пак грабна пълният актив от точки. Добрата домакинска форма на "фенерите" предвещава страхотен спектакъл на "Шукру Сарачоглу" пред 54000 фанатизирани фена.

Арсенал - Ливърпул : Битката за Острова е двубоят който със сигурност ще предизвика огромен интерес. Момчетата на Венгер направиха зашеметяващо завръщане в шампионатната си среща срещу Болтън и успяха да достигнат до трите точки по феноменален начин. Два гола аванс и човек повече на почивката на "Рийбок Стейдиъм" не се оказаха достатъчни на Болтън да прибави нови точки в борбата си за спасение. За предстоящата среща мениджъра на "топчийте" заяви, че и нулево равенство няма да е най-лошият резултат в предстоящият четвърт финален двубой, но тимът му ще играе само за победа. В състава на домакините ще липсват Бакари Саня и Томаш Росицки, но и без тях лондончани разполагат с адекватни заместници. Формата на Фернандо Торес е наистина най-големият повод за оптимизъм в състава на гостите. "Хлапето" прави забележителен първи сезон при червените и гладът за трофеи, който той декларира е водещо в играта му. В комбинация с Джерард, Бабел и Каит нападението изглежда доста застрашително и прави срещата непредвидима. Двата състава ще изиграят три срещи в рамките на една седмица.Трилогията започва в сряда от 21:45 на "Емирейтс Стейдиъм" а качественият футбол е гарантиран.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

spider921
02.04.2008 21:58

,,Фенерите'' са супер!!! Най-голямата изненада на турнира.Желая им успех, въпреки, че съм фен на Челси

Huntelar
02.04.2008 18:45

Ливърпул ще бият Арсенал и в двата двубоя за Шампионската лига,просто те са твурда константа в този турнир...САМО ЛИВЪРПУЛ...

Pandi
01.04.2008 23:27

Стегнат и изчерпателен коментар без пристрастия и фенски залитания.
Много е полезно да се вземат предвид аргументите на автора дори и да не ги споделяме.

manol_tnt
01.04.2008 19:21

Най- ми е интересен мача между Арсенал и Ливърпул