Фифа предупреди Рим

15:24
Фифа предупреди Рим
Уефа е предупредила, че финалът през 2009-та на Шампионската лига може да бъде преместен от олимпийския стадион в Рим,  при възникване на проблеми в мача на Рома срещу Манчестър Юнайтед във вторник.  Миналата година при срещата между същите два отбора бяха ранени 10-ет футболни запалянковци, а само преди месец картината се повтори, когато в Италия гостува отборът на Реал Мадрид.

През 2006-та год. се получи инцидент с фенове на друг английски отбор в лицето на Мидълзбро. Освен раните получени при намушкване с нож се стигна и до редица други инциденти.

Всички тези негативни моменти са допринесли за подобряване охраната в и около стадиона, което представителите на УЕФА са отчели. Въпреки това те са предупредили феновете на домакините, че вероятността финала от най-комерсиалния турнир да бъде преместен  все още е реална.

"Ние не можем да си затворим очите и да допуснем да проведем мероприятие от такъв мащаб  в град, в който хората са застрашени по един или друг начин за собственото здраве". От УЕФА допълват, че те ще продължат да следят ситуацията не само в деня на самия мач, но и в мачовете до края на сезона, както и през следващия сезон. Очакванията от страна на Уефа са полицията да свърши по-добре своята работа.

Рим е красив град и хората заслужават такъв финал, но ако ние преценим, че феновете са застрашени по един или друг начин, то ще се наложи да преосмислим своя избор - заключават от европейската централа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари