Прогнозите на Ники Веселинов - 9-и кръг

20:31
Прогнозите на Ники Веселинов - 9-и кръг
Съобразявайки, че Манчестър Юнайтед, Челси, Арсенал, Ливърпул, Тотнъм, Астън Вила и Портсмут играха в европейските клубни турнири и са натрупали повече умора и ритници от останалите, пристъпваме към прогнозите за 9-я кръг във Висшата лига. Кръг, който ще премине под знака на големия сблъсък Челси - Ливърпул и две по-малки, но винаги оспорвани дербита: Съндърланд - Нюкясъл и Уест Хям - Арсенал.

Събота, 25 октомври

14.00 часа : Евертън - Манчестър Юнайтед - 2, под 2,5 гола

През това първенство, както е тръгнало, май Евертън ще си пада в къщи наред. Чак в четвъртото си домакинство тимът взе поне точица. Гостът сега е повече от неприятен, начело с разигралите се Бербатов, Роналдо и Рууни. Манчестър няма проблеми, потренира добре срещу Уест Бромич и Селтик. Домакините са с проблемите, трима важни играчи: Йобо, Аничебе и Кастильо - не се знае дали ще играят. След като се разбра, че Мойс остава за още пет години начело на отбора, за "карамелите" е важно да устискат някак си положението до януарския пазар. Но точно срещу Юнайтед да се търси дори и точка няма да стане.

14.45 часа : Съндърланд - Нюкясъл - 1 Х , гол/гол

Лошото момче Джоуи Бартън се завръща в Нюкясъл, като тържествено обеща повече да не влиза в затвора, да не се бие и да не пие. Той е поредният важен играч за "свраките", който ще може да играе и дългия списък с отсъстващите постепенно започна да намалява. Идва си и Хонас Гутиерес, а червеният картон на Хабиб Бей срещу Тотнъм бе отменен, но Оуен няма да играе. Всичко това е във важен и труден момент за гостите, които още не могат да намерят верния ритъм на играта си и за пръв път от дълго време насам не са фаворити в местното дерби срещу бойкия тим на Рой Кийн. Очаквам като минимум Съндърланд да не загуби тази среща.

17.00 часа : Уест Бромич - Хъл - 2

Чешкият голаджия на Уест Бром Роман Беднар се опита да надъха съотборниците си, като изтъкна, че загубата с 4:0 от Ман. Юн. миналата събота не е от значение за борбата да се запази мястото в Лигата. Но според него трябва задължително да се взимат победи срещу отбори от калибъра на Фулъм, Уигън, Мидълзбро, включително и Хъл. Едно е обаче да искаш, друго да можеш. Срещу високо скочилите "тигри" задачата ще е трудна. Мениджърът им Фил Браун демонстрира самочувствие и увери, че през януари отборът му няма да разпродава играчите си, а ще купува. Да уважим непредвидимия Хъл отново с двойка, докога ли ще издържат "жълто-черните" ?

19.30 часа : Блекбърн - Мидълзбро - 1 Х

Домакините отново не могат да използват Роке Санта Круз, но има добри опции в атака и без него в лицето на Фаулър, Робъртс, Дарбишър и Маккарти. Последният обаче все още не може да започне да бележи както преди за отбора си, да не говорим за времената когато бе в Порто. Боро отнесе петица от Челси в миналия кръг и трябва да се отсрамва пред феновете си. След осем месечно лечение се завръща защитникът Матю Бейтс , както и изтърпелия наказание капитан Погатец, но тежи отсъствието на Роберт Хут и Джъстин Хойт. Гарет Саутгейт обясни слабите изяви на отбора си напоследък с младостта на играчите. Блекбърн е фаворитът в този мач, хиксът е за застраховка.


Неделя, 26 октмоври


15.30 часа : Челси - Ливърпул - 1 Х, под 2,5 гола

Не може да се каже, че двата отбора се изразходваха максимално в срещите си от Шампионскта лига, но пък имат проблеми с контузени играчи и футболисти с нарушен ритъм на подготовка. В Челси от тази гледна точка нещата стоят по-лошо, но един по един титулярите започват да се завръщат, а срещу Мидълзбро видяхме, че и така наречените резерви са от супер-класа. В Ливърпул треперят за здравословното състояние на Торес, Джерард, Кийн и Алонсо, но информациите са, че ще може да разчитат и на четиримата. Непредвидим двубой, с леко предимство за домакините, които у дома са много, много силни.

17.00 часа : Манчестър Сити - Сток Сити - 1, над 2,5 гола

Манчестър Сити изпусна като гост Нюкясъл, въпреки че изравни едва накрая. Добре се видя в първите 20-ина минути, колко силно може да играе отборът в атака. Арабите наляха много пари в клуба и непрекъснато се пише за бъдещи покупки. Последната е за Вагнер Лав от ЦСКА Москва. Мартин Петров изгоря с травма за три-четири месеца, но и без него домакините начело с Робиньо, Жо и Шон Райт-Филипс имат отличната възможност да се развихрят срещу скромния тим на Сток Сити. Твърда единица, но с едно на ум, че Сток измъкна нулево реми от гостуването си на Ливърпул на 20 септември.

17.00 часа : Тотнъм - Болтън - 1, под 2,5 гола

Не бих гледал този мач, за да не си развалям впечатлението от Висшата лига. Стилът на Болтън, особено при гостуване, е добре известен. А Тотнъм с жалките си пет гола и две точки от осем кръга, вече стана обект на специални подигравки и в Интернет. За домакините това е съперникът подходящ да бъде победен и да се спре пропадането . Чорлука, Павлюченко и Хъдълстоун са аут, Ледли Кинг пак не е съвсем здрав. В Болтън точат зъби за гостуването на слабака в Лигата и се радват, че шведският им нападател Йохан Елмандер вече е в игра. Наставникът Гари Мегсън обяви, че ще гради атаката си върху него. Слагам знака единица само воден от принципа в прогнозирането, че един отбор колкото и да пада, все някога ще спечели.

► 17.00 часа : Уигън - Астън Вила - Х

Ако още не сте гледали играта на Амр Заки с националния тим на Египет, или с Уигън, обърнете му внимание. Той вече е трансферна цел на големите отбори. Сигурно е че Ман. Сити и Ливърпул го искат, говори се и за Реал Мадрид, така че Уигън където е преотстъпен от Замалек (Кайро) едва ли ще го задържи през януарския търг. Но дотогава египтянинът ще продължи да вкарва в тандем с Хески. Нашият Стилиян Петров в специално изявление опита да стопли отношенията си с феновете на Вила, след като мениджърът О`Нийл го избра за играч на мача срещу Портсмут миналия кръг. Не вярвам бирмингамци да загубят на "Джей Джей Би Стейдиъм".

18.00 часа : Уест Хям - Арсенал - 1 2, гол/гол

Арсенал от няколко години е без спечелен трофей и един от лидерите на тима - Адебайор в интервю каза, че отборът вече е готов да спечели някоя купа. Засега "топчиите" играят зрелищно и вървят добре в първенството и Шампионската лига. Предстои им обаче традиционно трудно гостуване на "чуковете". Новият мениджър на Уест Хям Джанфранко Дзола, заяви че ще разчита на появилия се след едногодишно отсъствие Крейг Белами да поведе отбора и го похвали за играта му в миналия кръг, въпреки загубата от Хъл. Мисля, че ще има няколко гола в лондонското дерби и няма да се стигне до равенство.

19.00 часа : Портсмут - Фулъм - 1

Умората от мача за УЕФА с Брага в четвъртък може и да има отражение върху играта на Помпи, но у дома отборът не прощава на състави от калибъра на Фулъм. При домакините има някой дребни проблеми с контузии, но старата гвардия в лицето на Дейвид Джеймс, Сол Кямбъл, Папа Буба Диоп и Нванкву Кану (дори и като резерва) е налице, плюс намиращите се в разцвета на силите си Крауч и Дефо. Наставникът на Фулъм Рой Ходжсън изрази надежди, че нападателите му Анди Джонсън и Боби Замора ще започнат вече да си подават и да вкарват, а междувременно шефовете май гласят смяната на Ходжсън. Предпоставките са за безпроблемна домакинска победа и предстоящо уволнение на мениджъра на гостите.

Успех !

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

footbal_m
26.10.2008 22:24

сички сте писали пални глупости..... Н.Веселинов около 70% уставаемост  

Jukataaa
25.10.2008 19:14

уиган няма шанс да направат Х тва е най твърдата 2-ка

pafata
25.10.2008 12:21

Уигън няма да загуби мача си с Вила, а Портсмут едва ли ще спечели срещу Фулъм. Като цяло прогнозите са добри.

fRSkn
24.10.2008 23:43

► 17.00 часа : Тотнъм - Болтън - 1, под 2,5 гол O_O стига глупости..!

YoDenYo
24.10.2008 23:42

Аз си мисля, че Арсенал ще опукат чуковете ..

MISTERIY
24.10.2008 21:34

евертън-манчестър - над 2,5 , челси-ливърпул-над 2,5 , и за астън вила. Може да сравняваме след като се изиграят мачовете