Фъргюсън: Ливърпул няма шанс за титлата

10:58
Фъргюсън: Ливърпул няма шанс за титлата
Мениджърът на английския шампион Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън не смята, че предстоящият сблъсък в неделя между отборите на  Челси и Ливърпул е дерби.

Според наставника на "червените дяволи" Арсенал има повече шансове за титлата този сезон, отколкото "мърсисайдци". Със сигурност поредните коментари на шотландеца ще обтегнат още повече отношенията му с треньорът на Ливърпул Рафа Бенитес.

"Не мисля, че това е най-важният мач между големите отбори във Висшата лига. Срещата между Арсенал и Челси например може да се окаже доста по-решителна," заяви сър Алекс.

"През последните години се нагледахме на доста нулеви ремита между Челси и Ливърпул. В неделя отново ще е много оспорвано и не очаквам да паднат много голове. Но Арсенал може да спечели на "Стамфорд бридж", защото има необходимата класа"

Сър Алекс отбеляза, че за неговия тим периодът около Коледа ще е решителен за сезона, тъй като ще трябва да се пътува и до Япония за Световното клубно първенство.

"Интересно е, че букмейкърите направиха Челси фаворит за титлата. Мисля, че причина за това е нашето участие на Световното клубно, когато няма да сме тук за 10 дни," каза Фъргюсън.

"След това ще сме подложени на тест. Връщаме се на 23 декември, а на 26 играем със Стоук Сити. Там ще се реши титлата за нас – от начина, по който успеем да се справим със ситуацията."

Юнайтед ще опита да продължи серията си от пет поредни победи без допуснат гол и срещу Евертън.

"Бяхме наясно, че началото на сезона ще е трудно. Имахме играчи, които дори не водиха предсезонна подготовка. Но, както казах вече, след мача с Челси, бях убеден, че сме на прав път", обясни сър Алекс.

"Този мач ни се изплъзна, защото не ни стигнаха силите. За Невил, Харгрийвс, Бербатов, Роналдо това бе първо излизане за сезона. Тогава смятах, че след две-три седмица ще влезем в релси, и мисля, че вече сме", допълни шотландецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dracula_88
25.10.2008 22:21

Тоя да не говори много, все пак Пул са в по-добра ситуация към момента от Юнайтед.

sasho75
25.10.2008 20:08

Съгласен съм,дори и 10 години ще са малко,защото велик не се става за 10 или 20,както казва един дядо в една реклама-нужен е и акъъъъъл.

PlagueJack
25.10.2008 19:57

sasho75 - Защото МАН и Ливърпул се мразят. Защото това е вражда от много години. Защото за феновете на МАН, Ливърпул да изпадне ще е най-добрия подарък. Повече отколкото една купа. Това са двата най-велики отбора в Англия. За да ги настигне някой отбор, то трябва 10 години да печели всичко в Англия и 5 всичко в Европа

manunited666
25.10.2008 16:01

Същата прикаэка беше и миналия сеэон , същото повтарахте ... пак труден старт , неубедителна игра нищо нямали да спечелят Юнайтед ... не каэвам , че и тоэи сеэон ще са шампиони но така и не си научихте урока , че Юнайтед никога не се отписва эа титлата но вие все едно и също си повтаряте и все раэочаровани накрая.

sasho75
25.10.2008 13:31

manunited666 то и Ливърпул до 1990-год си е печелеха редовно,но ето че времената се променят и идва времето на други отбори да са на върха,така че не се надъхвайте,че сте абонирани за първото място всяка година- всяка хубава приказка си има своя край рано или късно,всички виждам,че от 3-4 години става вече това-постепенно абдекиране на "власта",и то се случва най-често след супер сезон,като вашия миналата година ПШ и ШЛ,моето мнение,е че МАНЮ бяха дотук с постоянните(абонираните) триумфи,вече ще ви е много,много по-трудно,но това си е лично мое мнение.

manunited666
25.10.2008 12:28

Юнайтед редовно си печели титлата на Англия , дублираха си я и ако тоэи сеэон не я спечелят то е много вероятно да я спечелят догодина.Все пак не може всяка година да я вэимат.А Ливърпуул скоро ще иэдишат тоест то вече им се эабеляэва.А Юнайтед най много до още 3 4 кръга и ще са на първо място.

sasho75
25.10.2008 11:59

Аз пък си мисля,че и Юнайтед нямат шанс за титлата,безпорно фаворит е Челси.Не мога да разбера защо САФ не си гледа отбора и говори за него,а коментира другите и кой за какво има шанс,то ще се види май месец кой е най-достойния и добрия.