Хофенхайм е шлагерът, Байерн се завръща в играта

11:15
Хофенхайм е шлагерът, Байерн се завръща в играта
Германската Бундеслига безспорно е едно от най-вълнуващите първенства на Стария континент през този сезон, след като отборът от селцето Хофенхайм не спира да твори сензации, а вечният фаворит за титлата Байерн Мюнхен е извън челната тройка в класирането. В изминалите 9 кръга обичайните заподозрени Байерн, Хамбургер, Шалке 04, Леверкузен, Щутгарт, Херта и Вердер здраво се вкопчиха в борбата за челните места. Тимове като Арминия Билефелд, Борусия Мьонхенгладбах и Енерги Котбус очаквано са на дъното и ще се борят до края на сезона за оцеляването си в елита.

Едва ли обаче някой е очаквал, че след изминаването на 1/3 от шампионата от върха на класирането към топфаворита Байерн Мюнхен и останалите знайни претенденти ще гледа анонимното отборче Хофенхайм от едноименното селце в провинция Баден Вюртемберг с едва 3272 жители. И докато баварците, като вечни фаворити за титлата, едва сега поглеждат по-смело към върха в класирането, отборчето, преминало на един дъх само за 2 сезона от регионалните лиги през Втора Бундеслига, вече прави фурор при дебюта си в елита на германския футбол. Хофенхайм посреща своите противници на стадион "Карл Бенц" в Манхайм, докато в селцето се гради ултрамодерно съоръжение за 60 милиона евро с капацитет от 30 000 места.

Утре Хофенхайм отново ще попадне под светлините на прожекторите при гостуването си на Бохум, който няма победа в последните си 6 мача. Няма да има учудени, ако шлагерът на сезона запише 4-та поредна победа и затвърди лидерската си позиция.

В същото време Байерн Мюнхен очевидно излезе от кризата и срещу Айнтрахт на "Комерцбанк Арена" във Франкфурт дори без Лука Тони и Филип Лам ще гони 4-та поредна победа във всички надпревари. Домакините записаха и двете си победи от началото на сезона през последната една седмица, за да се измъкнат от дъното, а дишащият по спокойно за поста си Фридхелм Функел едва ли си прави илюзии, че възпитаниците му ще вземат точки от набралите скорост баварци на Юрген Клинсман.

► На Вердер Бремен днес му предстои тежка битка на "Везерщадион" срещу Байер Леверкузен. "Бременските музиканти" имат само 3 победи от началото на сезона и ако продължават в същия дух, което според специалистите е малко вероятно, то не само ще изпуснат шансовете си за челно класиране, но могат и да не играят в Европа догодина. Тенденцията обаче говори за нов успех на Вердер - 5 победи и едно равенство срещу "аспирините" в последните 4 години.

► Амбициозният Волфсбург на Феликс Магат след допуснатия обрат срещу Байерн през уикенда днес ще търси задължителен успех у дома срещу кандидата за изпадане Борусия Мьонхенгладбах. Графите се завръща за "вълците", а гостите ще търсят нови точки с новия си наставник Ханс Майер, с който записаха втори успех в шампионата през уикенда.

► Хитът на миналия сезон Карлсруе няма победа от 3 кръга насам и не се очаква тя дойде днес срещу Шалке 04, преследващ титлата от 1958 година насам и търсещ реабилитация за комфузното 0:0 у дома срещу Арминия Билефелд. Домакините не са побеждавали "кралскосините" на "Вилдпаркщадион" от 1992 година насам, а последните 3 мача между тези съперници на този стадион завършиха 0:0.

► В дербито на дъното Арминия Билефелд днес ще гони поредни точки срещу оставащия без такива в последните си 3 срещи Енерги Котбус.

► След загубата на лидерската позиция, утре Хамбургер посреща съседа в класирането Щутгарт в дербито на кръга. И Мартин Йол, и Армин Фе имат проблеми с контузени играчи, но въпреки всичко се очакват много голове на "Нордбанк Арена".

► Валери Домовчийски (Херта Берлин) и Чавдар Янков (Хановер 96) едва ли ще си дадат среща на терена в мача между техните тимове, тъй като играят ролята на крайни резерви. С Пантелич и Воронин в атака "Старата Дама" е фаворит не само в този сблъсък, но и за място, класиращо я за евротурнирите и догодина, докато Хановер явно и този сезон ще завърши в средата на таблицата. .

► Борусия Дортмунд е без загуба в 5 мача, но и без победа в последните 3. Утре възпитаниците на Юрген Клоп ще преследват трите точки в Кьолн, за да се задържат по-близо до челните места в класирането, където "жълто черните" се очаква и да приключат сезона.

По всичко личи, че мултимилиардерът Дитмар Хоп се цели в евротурнирите, а защо не и големите пари на Шампионската лига. Макар че неговият Хофенхайм, воден от бившия наставник на Щутгарт и Шалке 04 Ралф Рангник и без някакви звезди като имена в отбора, продължава да изненадва специалисти и фенове, а анонимният досега босненски национал Ведат Ибишевич оглавява голмайсторската листа на първенството. Рано или късно Байерн отново ще излезе начело в Бундеслигата, а до тогава ще се радваме на Хофенхайм.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

becksii
29.11.2008 19:36

Ибишевич е голмайстора на Бундеслигата този сезон

CandyBoy
28.10.2008 17:17

Байерн винаги са си били на върха в Германия и така ще е и тази година.

sasho75
28.10.2008 14:21

Само не разбрах-как разбра,че Байерн Мюнхен ще се върне на върха?