ЦСКА предлага Васил Божков за шеф на БФС

10:44
ЦСКА предлага Васил Божков за шеф на БФС
Ръководството на шампионите от ЦСКА смята да покани бившия собственик на отбора Васил Божков да стане съперник на Борислав Михайлов на конгреса на БФС, който ще се проведе през идния януари. Най-богатият българин обаче още не е дал окончателен отговор на офертата. В офиса му бе изпратено писмено запитване по въпроса, пише вестник "24 часа".

Васил Божков бе собственик на ЦСКА допреди 2 години, когато продаде акциите си на Прамод Митал. В момента отново се търси нов ръководител, след като индиецът се оттегли от България и остави тима в ръцете на Александър Томов. В "Борисовата градина" преценили, че единствено бившият собственик на отбора може да бъде някаква конкуренция на Борислав Михайлов за ръководното място във футболната ни централа.

Според изданието вече били правени и совалки, като бизнесменът се колебаел, защото няма толкова време, за да се занимава и с футболните дела. Божков щял да изчака официалното издигане на кандидатурата му и след това да мисли.

Ако Васил Божков откаже може да се търси кандидат и сред спортните депутати като бившият столичен кмет Стефан Софиянски и бившият спортен министър Васил Иванов-Лучано. Стефан Софиянски преди години се опита да застане на поста председател на БФС, но загуби катастрофално от Иван Славков-Батето. Наско Сираков и Христо Стоичков пък засега категорично отказват да се кандидатират за поста председател на БФС.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация