Бербатов и Кийн уволнили Рамос

19:41
Бербатов и Кийн уволнили Рамос
Бившият старши треньор на английския Тотнъм Хуанде Рамос изложи проблемите в клуба, които доведоха до кризата и в крайна сметка до неговото уволнение от "Уайт Харт Лейн". Според испанският наставник основната грешка на ръководството на "шпорите" е продажбата на звездите на отбора - Димитър Бербатов и Роби Кийн. Рамос казва, че когато двамата са напуснали отбора, върху който са имали огромно влияние, на тяхно място не са дошли достойни заместници. Бербо и Кийн бяха основният катализатор за успеха на Тотнъм от последните две години и допринасяха за тактическата дисциплина и най-вече за реализирането на попадения.

След уволнението си Рамос обяви, че някои от новите играчи дошли в клуба са много млади и независимo от качествата, който притежават им трябва време за да се адаптират, което за съжаление по време на първенството е доста трудно.

Като цяло треньорът е прав, но за разлика от новите попълнения в Тотнъм, бившите звезди на тима Димитър Бербатов и Риби Кийн се вписват отлично в съставите на новите си клубове - Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Българинът, който е и основният "виновник" за кризата в тима от "Уайт Харт Лейн", дори вече е абониран за титулярното място в състава на европейските клубни шампиони. А както знаем съставът на "червените дяволи" се определя от сър Алекс Фъргюсън. Още през миналия сезон, въпреки спечелването на Карлинг къп, отборът на Тотнъм често бе определян като "недостатъчно класен за Бербатов". И навярно е така, но потърпевш от раздялата се оказа мениджъра Хуанде Рамос, който на свой ред също напусна "шпорите". Разликата е в това, че Рамос бе изгонен, а опитите за задържане на Бербо, преследващ детската си мечта - да играе в Юнайтед, продължиха буквално до самия край на летния трансферен прозорец. И разбира се, като с най-шумен и скъп трансфер, българският нападател бе подложен на каква ли не критика: бил предател, бил виновен за кризата в Тотнъм, бил мързелив и тн. Истината обаче е друга и всеки я знае: Бербатов е атакуващ футболист от световна класа, което доказва с изявите си от както е в Манчестър Юнайтед.

Може би под ръководството на новия си мениджър Хари Реднап, който на свой ред заряза тима на Портсмут в ръцете на помощника си Тони Адамс, Тотнъм ще успее да излезе от кризата и да се върне в средата на таблицата - там където е типичното място на лондонския тим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация