Пенев: Доказал съм се срещу Левски

17:34
Пенев:  Доказал съм се срещу Левски
Старши треньорът на шампионите от ЦСКА Димитър Пенев даде официално изявление преди Вечното дерби, публикувано на сайта на "червените".  Двубоят от 11-я кръг на "А" футболната ни група ще се играе в събота на Националния стадион "Васил Левски" от 18:00 часа.

Следва изявлението на наставника на "армейците":

"Мачовете между ЦСКА и Левски винаги са представлявали интерес за феновете и на двата отбора. Според мен не трябва да изпадаме в крайности от миналото що се касае до това дерби. Трябва да гледаме напред не само по отношение на ЦСКА и Левски, а и по отношение на българския футбол. Основна цел пред нас трябва да бъде класирането на националния отбор на финалите на световното първенство в ЮАР през 2010 година.

Известно е, че при всички поколения сред футболистите е имало приятелства, роднински връзки и прочие. България е малка страна и наша задача е да пренасяме позитивните неща на терена вместо изкуствено да се създава хаос и негативни настроения.

Независимо, че в момента оглавяваме класирането ние съзнаваме, че предстоящият мач ще бъде много труден. Все пак разполагаме с отлични изпълнители, които вярвам, че ще се докажат в събота срещу Левски. Подкрепям назначението на български съдия за този мач най-малко поради факта, че българският футбол има лоши спомени от близкото и
далечното минало, свързани с чуждестранни съдии, съдийски стачки и прочие. В България имаме отлични специалисти в съдийството, единствено специалисти по отношение на базите няма. Имаме и отлични треньори, жалко само, че чак след десет кръга разбираме, че някои от тях са нередовни.

Димитър Пенев се е доказвал нееднократно в мачовете срещу Левски, но по мое мнение в събота с Емил Велев и двамата ще започнем от нулата.

Надявам се, че ще допринесем за българския футбол и ще донесем на всички фенове спокойствие и оптимизъм. Използвам случая от името на треньорското ръководство и целия отбор да благодаря на нашите верни фенове за безрезервната им подкрепа към нас, както и да изразя вярата си, че в събота за пореден път ще покажат поведение на културна и Европейска публика. Относно състава мога да кажа, че всички наши играчи без изключение са готови да вземат участие в предстоящия мач."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация