Пеле се съмнява в качествата на Марадона

18:18
Пеле се съмнява в качествата на Марадона
Бразилската легенда на световния футбол Пеле пожела успях на Диего Марадона, като селекционер на аржентинския национален отбор, но предупреди, че много рядко великите футболисти стават велики треньори.

"Надявам се всичко да е наред с него и той да може да преодолее всички лоши неща, които му се случиха в близкото минало. Надявам също така той да знае как трябва да ръководи добре аржентинските играчи", заяви Кралят на футбола.

Бразилецът посъветва Марадона да слуша съветите на директора на тима Карлос Билардо, ако иска да успее начело на "гаучосите", тъй като точно той е човекът, който изведе Аржентина до световната титла през 1986 година.

"Диего има до себе си опитен специалист, който познава отлично футбола. Ако Марадона слуша Билардо, ще стигне далече. Той може да научи много от него, ако разбира се, иска това. Много често обаче великите футболисти не стават велики треньори. Обратно на това, играчи, които не са впечатлявали с нещо особено, успяват в треньорската професия. Пример за това е Вандерлей Люксембурго", каза още Пеле.

Диего Армандо Марадона ще застане начело на Аржентина през месец февруари 2009 година, когато "гаучосите" имат насрочена контролна среща с отбора на Франция в Марсилия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация