Прогнози Серия \"А\" - 10-ти кръг

11:48
Прогнози Серия \"А\" - 10-ти кръг

Тазгодишната италианска Серия "А" навлиза в своето "изложение". Този уикенд ще се изиграе 10-ия кръг в Италия, който е след междинен и преди такъв от евротурнирите. Калчото продължава да има изненадващи водачи в лицето на Удинезе и Наполи. Тези два отбора обаче тепърва трябва да преминат през тежки изпитания за да докажат позициите си. Други тимове също навлизат в много тежка поредица от мачове и умората и контузените футболисти ще си окажат своето влияние. При някои вече оказват. Две са дербитата на 10-я кръг - едното историческо, другото по-скоро с оглед на моментното класиране.

Събота, 1 ноември


19.00 часа : Реджина - Интер - 2

Шампионът Интер ще гони задължителна победа. Съставът на Жозе Мауриньо записа две нулеви равенства през последната седмица срещу Дженоа и Фиорентина. Напрежението в тима продължава да расте и все още не се знае дали португалецът, който заяви, че е доволен от точката срещу Фиорентина, ще върне в състава Адриано и Круз, които бяха извадени от групата за мача в сряда, заради несериозно поведение. Контузени продължават да са Хименес, Ривас и Мунтари, а Камбиасо вече е възстановен. За домакините едва ли това ще е мачът, който ще ги извади от дъното.

21.30 часа : Ювентус - Рома - 1

В събота вечерта Ювентус и Рома ще се срещнат за 166-ти път. Отборът на Клаудио Раниери постепенно започва да се съвзема от ужасяващата криза с контузени футболисти. След завръщането на Каморанези и Тиаго срещу Болоня, утре наставникът ще може да разчита още на капитана Алесандро Дел Пиеро и защитника Никола Легроталие, които получиха почивка за междинния кръг. В състава се завръща и чехът Зденек Григера, който е излекувал травмата си от дербито срещу Торино. Списъкът в лазарета на "бианконерите" обаче продължава да е твърде дълъг. От различни травми страдат Буфон, Трезеге, Дзебина, Де Челие, Дзанети, Маркизио, Поулсен, Салихамиджич и Трезеге. В лагера на Рома положението е по-спокойно от гледна точка на контузените, но не и от гледна точка на тоталната криза, в която отбора се намира. Наказаните Мексес и Вучинич изтърпяха своите наказания и ще са на линия за дербито, което ще бъде ръководено от Матео Трефолони. Наставникът Лучано Спалети няма да може да разчита на Касети, Баптища и Акуилани, които са контузени.


Неделя, 2 ноември

16.00 часа : Удинезе - Дженоа - 1

Изненадващият лидер Удинезе приема коравия тим на Дженоа. Домакините очакват звездата си Ди Натале да се възстанови от травмата в коляното, която уж не беше сериозна, но все още не е отшумяла. Мачът за "фриуланите", които се намират в чудесна форма, пропускат още Запата и Тисоне. Гостите от Генуа също са в нелоша форма и продължават да са без загуба вече 5 поредни мача. Срещата за намиращия се на 7-ма позиция тим, пропускат Паро, Паладино, Оливера, Модесто и Милането. В състава се завръща хърватският полузащитник Иван Юрич, който не игра в сряда срещу Каляри заради наказание.

16.00 часа : Сиена - Фиорентина - X

 Серията на Фиорентина без загуба не бе помрачена дори и от неудобния за тях Интер през седмицата. Сега момчетата на Чезаре Прандели имат наглед не особено тежко гостуване на Сиена. "Виолетовите", които нямат загуба вече 5 поредни срещи, и този мач ще са без голмайсторът си Алберто Джилардино, който продължава да е едноличен водач в листата за голове в шампионата със 7 попадения. Както е известно, бившият нападател на Парма и Милан бе наказан за 2 срещи заради гола си с ръка срещу Палермо. Прандели загуби и друг много силен свой "жокер", след като румънецът Адриан Мути получи травмa в коляното непосредствено преди двубоя с Интер в сряда. "Черно-белите" домакини, чиято цел през този сезон е оставане в елита, имат доста дълъг списък с контузени – Елефтарополус, Белмонте, Сансоне, Брандао, Фиканя, Манчини, Ларондо.

16.00 часа : Лацио - Катания - 1

 Столичният Лацио посреща коравите сицилианци Катания, които са една от приятните изненади до момента. За домакините контузени са Дел Неро, Матусалем, Фирмани и Манфредини, но в състава се завръщат халфовете Паскуале Фоджа и Стефано Маури, които пропуснаха победата с 2:1 като гост на Киево в сряда, заради наказание. За Катания, чиято серия от 7 последователни мача без загуба бе прекъсната от Удинезе миналия кръг, двубоя поради контузии пропускат нападателите Спинези и Дика,, както и аржентинците Лама и Силвестре.

16.00 часа : Сампдория – Торино - 1 X

Очертава се като завързан двубой с лек превес за домакините, които до момента не се представят според очакванията. Както вече стана ясно, Самп не играха в сряда срещу Рома и това ще им даде кондиционно предимство, докато "биковете" ще имат психологическо такова, след като най-после постигнаха победа. Торинци биха Аталанта с 2:1 у дома и се измъкнаха от зоната на изпадащите. За домакините, които са на незавидната 15-та позиция, двубоят пропускат Кампаняро и Паломбо, докато гостите ще са без Малонга, Абате, Корини и Серени.


В двубоите Аталанта – Лече - 1, Палермо – Киево - 1 и Каляри - Болоня - 1 мисля да прогнозирам домакински победи. И шестте отбора се движат спокойно и по план до момента, като целта им преди всичко е оцеляване.

21.30 часа : Милан - Наполи - 1

Другият по-интересен двубой от кръга е в неделя вечер на "Джузепе Меаца", където се срещат вторият и третият във временното класиране. И Милан, и Наполи се намират в чудесни серии. "Росонерите" нямат загуба не само в Серия "А", но и в турнира за купата на УЕФА от 14 септември, когато загубиха катастрофално гостуването си на Дженоа с 0:3. Серията на Наполи, който прави най-добрия си старт в Серия "А" от сезон 1994-1995 насам, също бе развалена от Дженоа. "Южняците" ще бъдат с най-добрия си възможен състав, след като в него се завръщат Паоло Канаваро и Мануеле Блази. Миланистите, които вчера потвърдиха поредния си ексцентричен трансфер, след като официално заявиха, че от зимата Дейвид Бекъм ще играе под наем при тях, няма да могат да разчитат на контузените Пирло, Сандерос, Каладзе, Неста и Фламини. В състава обаче се завръщат Роналдиньо, който не игра в сряда срещу Сиена заради травма в коляното и чехът Марек Янкуловски, който изтърпяваше наказание.

Както споменах в началото, за някои отбори предстои тежък тест за издръжливост и за ниво на постоянство и форма. Шампионатът навлиза във важен, но не и решителен етап. Все още нищо не може да се каже с абсолютна сигурност. За едно обаче мога да се обзаложа - крайното класиране няма да изглежда по този начин. Или поне в челото.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация