Рома удари Челси, Анортозис продължи своята приказка

23:45
Рома удари Челси, Анортозис продължи своята приказка
Играчите на Рома водени от завърналия се в игра Франческо Тоти нанесоха тежък удар по шампионските амбиции на Челси побеждавайки ги с 3:1.

Резултата откри ветеранът Панучи с гол в 34-та минута, а черногорският национал Вучинич довърши лондончани с два бързи гола след почивката. За гостите гола отбеляза Джон Тери в 75-та минута.

В другия мач от група "А" Бордо надделя като гост над румънския Клуж с 2:1, като и трите попадения паднаха преди почивката.

Въпреки загубата си тази вечер Челси остава начело в класирането с актив от 7 точки, следван от Рома и Бордо с по 6, а Клуж се смъкна от втора на четвърта позиция с 4 точки.

В група "B" отборите на Анортозис и Интер сътвориха истинско голово шоу, за да завършат при резултат 3:3. Двубоят премина през редица обрати, като първи гостите откриха с попадение на Балотели в 13-та минута преди бившият играч на Левски Седрик Бардон да изравни. Последва ново попадение за "нерадзурите", като този път заслугата беше на Матераци, но радостта им трая малко повече от минута, преди Панаги да донесе ново равенство. Пет минути след почивката Фрусос взриви трибуните отбелязвайки гол и домакините за първи път в мача се озоваха в ролята на водачи. Класата на италианския шампион не позволи на кипърци да ликуват с трите точки и Круз в 80-та минута оформи крайното 3:3.

Очакванията, че Вердер ще се справи със съпротивата на гръцкия Панатинайкос не се оправдаха. Отборът на гостите не позволи на своя противник да си помисли дори за момент за крайния успех побеждавайки го с категоричното 3:0. Головете за отбора от Атина отбелязаха Манциос, Карагунис и Тциолис.

Една от изненадите на вечерта дойде от стадион "Камп Ноу", където испанския гранд Барселона завърши 1:1 с отбора на Базел. Само преди две седмици двата отбора завършиха при резултат 5:1 в полза на "каталунците", но сега те трябваше да преглътнат своята първа грешна стъпка в Шампионската Лига..

С интерес се очакваше и развръзката между португалския Спортинг и Шахтьор Донецк. Голът на Дерлей в 73-та минута донесе ценната победа за домакините, които се класираха за 1/16-финалите на турнира.

В група "D" Ливърпул се измъкна в домакинството си срещу Атлетико Мадрид завършвайки 1:1 след гол от дузпа, която капитанът Стивън Джерард реализира в четвъртата минута на даденото от съдията седем минутно продължение. За "дюшекчиите" точен беше Макси Родригес в 37-та минута.

Марсилия спечели първите си точки в тазгодишното издание на турнира, след успеха си над ПСВ с 3:0. Два гола за французите отбеляза Нианг, а едно попадение добави Коне.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

LuckyLuke
05.11.2008 12:01

Интересно ли ще е ако няма изненади. Все пак не гледаме футбол, за да виждаме как непрекъснато "по-добрия" мачка по-слабия. Поздрави за позналите вчерашните мачове от ШЛ

Frankie_Lampard
05.11.2008 09:35

Мерси за поздрава 1-во единствено и само Барса може да се каже , че направиха изненада и никой друг. Кои са Анотризис или Клуж , лично аз смятам , че тези отбори бяха до тук! Вердер почти бях сигурен в успеха на Панатинайкос след като гледах 1-вия мач м/у двата клуба. Много добра игра на гърците и липса на късмет ги лиши и от трите точки първия мач. Вердер пък е един от най корумпираните отбори изобщо.. неможе един кръг да победиш някой със седем на два например , а следващия мач да паднеш от по слаб съперник с 0-3.. никакви изненади за мен. А и за Челси Resorter как виждаш Клуж като финалист в ШЛ ?!

iksvel
05.11.2008 00:05

Изключително, ама изключително големи изненади станаха вчера...Вердер, Барса и Бордо ме събориха от стола... Особено Вердер... Поне имаше мачове като Марсилия - ПСВ 3:0 и Анортозис - Интер 3:3, които ме накараха да се усмихна.