Меси пред Роналдо за футболист номер едно на ФИФА

11:16
Меси пред Роналдо за футболист номер едно на ФИФА
Според анкета на страницата на ФИФА отправена до любителите на футбола играчът на Барселона Лионел Меси трябва да бъде коронясан като футболист №1 за 2008г.

Най-добрият играч в света се избира от всички треньори и капитани на страните членки на Световната футболна организация, а конкуренти на аржентинеца са добре познатите ни Кристиано Роналдо, Стивън Джерард и Франк Лампард.

Тазгодишната награда ще бъде връчена на специална церемония, която ще се проведе на 12 януари 2009г. в операта на швейцарския град Цюрих.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Notlike
11.11.2008 22:15

Така, калчото наистина е тест за нападатели, със схеми 9-0-1, но футболът там е на ниво мизерен. 1 гол и КРАЙ! Това мач ли е?!
Иначе по темата. Меси е с огромен талант и прогресира. Трябва все пак да се знае, че бе засенчен преди години от Роналдиньо, което оставяше всички други на заден план. И нека не забравяме прословутите "42 гола на Роналдо". Съжелявам, но като имаш всички отборни дузпи + 90% от фауловете на изгодна позиция, това са ти 20 гола на сезон!
А да не говорим, че вкара поне още 6-7 гола от пеналтерията - на 12,13 метра. Имаше и шедьоври, голове над 20 метра, но те бяха рядкост. Затова просто да забравим този факт. Ако Меси отиде в Англия и получи шанс да играе в Ливърпул, примерно, то имайки и правото на всички дузпи + фаулове (невъзможно, защото да пренебрегнеш Стиви ), то ще се види, че е напълно по силите му да вкара 40+ голове. За мен Роналдо е талантлив, но е мърльо! Меси наистина е старателно момче и му пожелавам куп успехи! За мен Лео заслужава Златната топка, както и Шави. Футболът не е само атака.

Toni_jointa
11.11.2008 19:55

мале мале и тея по-долу си мислят че разбират от футбол просто кажете че мразите роналдо и точка а не че не заслужавал .. вижте статистика кои футболист ХАЛФ последните 10тия има поже4е от 30 гола а тои има 42 и спечели вс . . казвате на касмет хах футбола нее лотария който може печели и тва че примиера и калчото са по-добри от вишата лига само един човек които не разбира от футбол може да изръси такава глупост . . . и да меси е добър но тва беше годината на роналдо и спор няма .. .

ArSeNal4o_Vd
09.11.2008 13:36

Меси показа, че в момента няма по-добър от него на Ноу Камп, когато гостуваха ман утд за ШЛ, а реванша на Олд Трафорд не видях с какво този роналдо е по-добър от Меси, тъй като Меси и там ги направи жалки, но липсата на шанс попречи на Барселона да стигнат до финала !
неразбирачите нека ме успорват !

GanGSta_R
07.11.2008 17:26

Добре че теб никой не те пита хаха гласуването поне се прави от хора, които разбират от футбол, а и анкетата в сайта показва кой е фаворита на феновете! За мен Меси е фаворит, К.Роналдо се представи адски слабо на Евро 08, а ШЛ я спечели с голяма доза късмет. Купата я вдигна целия отбор, не той, а неговия принос беше адски малък, особено след като пропусна дузпата на Ноу Камп! Извадиха голям късмет срещу Барса, имаха шанса да не срещат Реал, който бяха в слаба форма, Милан да отпадне рано, заради участието в толкова много турнири и многото контузии, а Юве и Байерн въобще не участваха в турнира. Както знаем тези отбори са абонати минимум за 1/4 финал. А колкото до английското първенство - то не е показател, тъй като Калчото и Премиера са много по-добри първенства. Има един лаф - добрите нападатели да се доказват в Италия.
И не на последно място - има само един Роналдо и той е Феномена!

beckham_07
07.11.2008 15:08

Олелеле то,че Меси е добър спор няма,Меси миналата година не спечели нищо Кристиано всичко и - Премиършип,Шампионската Лига,стата най-добър играч в Англия,взе златната обувка и още 1000 награди.Ако Роналдо не вземе наградата и спирам да гледам футбол!