Байерн ли ще е лидер след 13-я кръг на Бундеслигата?

13:44
Байерн ли ще е лидер след 13-я кръг на Бундеслигата?
Преди няколко кръга ръководството на Байерн Мюнхен обяви, че тимът има за цел да стане есенен шампион в Бундеслигата. "Баварците" вече настигнаха безспорния хит в първенството Хофенхайм и са на точка разлика от него и от временния водач Байер Леверкузен. Дали още след 13-я кръг Байерн няма да се настани удобно на лидерското място или Хофенхайм и Леверкузен ще успеят да защитят позициите си след тежките срещи в този кръг, предстои да видим!

Ето и новините от лагерите на отборите преди срещите от 13-я кръг на Бундеслигата:

Хановер – Бохум
В петък вечер Бохум излиза на "А Ве Де Арена" срещу Хановер отново с изтърпелия наказанието си Паул Фрайер в редиците си, но пък твърдо аут са контузените Оливер Шрьодер, Кристиан Фукс, Жоел Епале, Матиас Конча, Шиничи Оно и Станислав Шестак. Наставникът на Хановер Дитер Хекинг няма да разчита на наказаните Иржи Щайнер и Хано Балич, както и капитана Алтин Лала, имащ проблеми с гръбнака. Българският национал в Хановер 96 Чавдар Янков през седмицата обяви чрез мениджъра си, че има намерение да си търси нов отбор през зимата, заради твърде дългото си застояване на резервната скамейка.

М\'гладбах – Байерн Мюнхен
Наставникът на Борусия Мьонхенгладбах Ханс Майер няма да разчита на 7 играчи срещу Байерн Мюнхен в събота следобед. Контузени са Йоханес ван дер Берг, Роуел Брауърс, Моузес Ламиди и Фредерик Льов,  а наказани Саша Рьослер, Шарбел Тоума и Сомалия Кулибали. Филип Лам и Бастиан Швайнщайгер подновиха тренировки с "баварците" и Юрген Клинсман ще може да разчита на най-доброто за този мач. Цяла седмица форма с немците поддържа Лендън Донован от ЛА Галакси, като се надява да подпише и договор.

Щутгарт – Арминия Б
Голмайсторът на Щутгарт Марио Гомес ще е основната заплаха за бранителите на Арминия Билефелд в събота. При "швабите" Сердар Таски и Халид Буларуз също подновиха тренировки. Наказани за гостите са Роберт Теше и Нико Херциг, а Маркус Болман е с вирусна инфекция. Нападателят Леонидас Кампантаис е аут за няколко месеца.

Байер Леверкузен – Шалке 04
Извън състава на Леверкузен за домакинството на Шалке 04 в събота със сигурност е Пирмин Швеглер, който има контузия в коляното. Наставника на "миньорите" Фред Рутен пак ще разчита на изтърпелия наказанието си Орландо Енгелаар, който дойде заедно с него от Твенте през лятото. Кристиан Пандер също се завръща в състава на Шалке 04 след дълго лечение на контузия. Доста интригуващо дерби с отношение към лидерските амбиции и на двата отбора.

Херта – Хамбургер
В Берлин Херта и Хамбургер си дават среща в един от най-интересните сблъсъци в събота. Марко Пантелич не тренира през седмицата е и е под въпрос за мача, а така Валери Домовчийски може да получи шанс за изява от швейцарския наставник на домакините Люсиен Фавре. Хосе Паоло Гереро се възстанови от мускулната травма, която го мъчеше и може да излезе титуляр за Хамбургер. Йорис Матайсен удължи договора си с водения от Мартин Йол тим до 2012 година.

Хофенхайм – Волфсбург
Хофенхайм посреща Волфсбург в Майнц тази събота, като и двата отбора ще бъдат с едно лого на екипите си – на благотворителната организация "Сърце за децата". Под въпрос за домакините е Андреа Ибертсбергер, скъсал мускулни влакна миналата седмица. Треньорът и мениджър на "вълците" Феликс Магат няма проблеми с наказани и контузени играчи.

Борусия Дортмунд – Айнтрахт Франкфурт
Наставникът на Дортмунд Юрген Клоп ще пусне в игра срещу Айнтрахт Франкфурт в събота Фелипе Сантана на мястото на наказания за 3 мача Роберт Ковач. Контузени от "жълто-черните" са още Матс Хумелс и Деде, но пък готови за игра са Нелсон Валдес и Александър Фрай. В лазарета на гостите има 10 човека, след като там влезе и австрийския национал Юмит Коркмаз, който ще се оперира в петък в Мюнхен. Патрик Окс  е наказан и Фридхелм Функел не може да го ползва.

Енерги Котбус – Карлсруе
В състава на Енерги Котбус за мача с Карлсруе в събота се завръща изтърпелия наказанието си български голмайстор Димитър Рангелов. Станислав Ангелов обаче все още не е подновил тренировки с водения от Боян Прашникар тим. Капитанът на Карлсруе Майк Франц продължава да е извън игра, след като лекува контузия в петата. Стискаме палци за добро българско представяне в Бундеслигата.

Вердер Бремен – Кьолн
В съдбовен мач за наставника Томас Шааф, за чието бъдеще през седмицата се приемаха залози, се превръща домакинството на Вердер срещу Кьолн в единствения неделен мач от кръга. Наказан от "бременските музиканти" за три мача е Месут Йозил. Глобеният с 3000 евро през седмицата заради невъздържано поведение перуанец Клаудио Писаро винаги се е разписвал срещу "козлите", които ще са без Марвин Матип, скъсал мускулни влакна в бедрото.

Мисля, че след предстоящия 13-и кръг възпитаниците на Юрген Клинсман имат огромния шанс да се изкачат на върха и като лидери да преследват поставената им по-рано цел, а именно есенни шампиони в Бундеслигата, за да гледат от върха през зимната пауза.


\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

djunkata
25.02.2009 22:50

БАЙЕРН Е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ ОТБОР В ГЕРМАНИЯ,А КАН БЕШЕ НАЙ-ВЕЛИКИЯТ ВРАТАР

denisSASz
15.12.2008 12:06

Не много ясно, Хофенхайм ще са шампиони тази година.

KeRRy
05.12.2008 21:21

Мисля, че Вердер, защото Байрен загубват повече и повече форма за това Вердер ми е фаворитче.

svetlio_vn
15.11.2008 01:12

Байерн ще бие Гладбах , но едва ли още този кръг ще излезе начело - според мен поне един от конкурентите им в класирането Леверкузен или Хофенхайм ще запише домакинска победа .

georgikn
14.11.2008 21:30

Само Байерн Оле!!! Кви са тия "аспирини" и анонимници от село Хофенхайм!!!

benedeto
14.11.2008 16:41

Aз лично очаквам да бъдат Байерн Мюнхен след последния кръг от полусезона на върха в Бундеслигата.