Миньор: От Левски натискат БФС, страх ги е да дойдат в Перник

17:38
Миньор: От Левски натискат БФС, страх ги е да дойдат в Перник
Официалният сайт на Миньор Перник излезе с изявление, в което се казва, че ръководството на вицешампиона Левски притиска Българския Футболен Съюз за това къде да се играе мача с перничани от 14-я кръг на "А" група. По традиция "сините" играят изключително трудно на стадиона в Перник и ако срещата не се играе там ще бъде голямо облекчение както за ръководството, така и за футболистите на столичния тим.


Съобщението гласи:


"Ръководството на Левски, в лицето на Даниел Боримиров индиректно предупреди БФС, че не желае мачът с Миньор Перник да се играе на стадиона в миньорския град. Според спортно-техническия щаб на "сините" стадион "Миньор" не отговаря на изискванията за "А" ПФГ и прилича по-скоро на "картофена нива", отколкoто на футболно съоръжение. Така само 6 дни преди дербито в Перник напрежението вече започва да ескалира. Факт е обаче, че през последните 10-15 години, независимо от моментното състояние на двата отбора, мачовете между Миньор и Левски винаги са се превръщали в едно своеобразно дерби, в което перничани излизат за победа и хвърлят 110% от наличните си сили, а Левски почти винаги са в ролята на догонващи и имат неистова нужда от точки. Освен всичко това, през 2001г. именно "сините" станаха причината перничани да се разделят с родната "А" ПФГ, след една прочута фраза на тогавашния изпълнителен директор Наско Сираков: "Докато аз съм в Левски, футбол в Перник няма да има!" И наистина, по една или друга случайност точно когато Сираков напусна Левски, Миньор използва своя шанс и се завърна в елитния футбол. Сега, 7 години след последния мач между двата тима, "сините" отново се чувстват заплашени и скачат като ужилени при мисълта, че ще трябва да дойдат във врящия котел, наречен - стадион "Миньор" в гр. Перник. На всички е ясно, че дните до неделя ще са изпълнени с много нерви и напрежение, но в крайна сметка последната дума ще има лицензионната комисия към БФС. Нека оставим хората да си свършат работата и после да коментираме кой крив, кой прав."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kaloqndersar
19.11.2008 22:14

бе не знам за кво обсъждате сигурната двоика! По добре гледаите как литекс ще одупи цска!

pafata
19.11.2008 15:13

Ние че ще ги бием, ще ги бием, но дано няма сериозни сблъсъци между феновете и да няма ранени. Перничаните са си меко казано особени хора, а на терена им каквото и да му правят ще си остане разорана нива. Ако терените в България приличат поне малко на тези в Западна Европа и качеството на футбола ни ще се повиши, но явно малките отборчета не целят това.

bos
19.11.2008 10:58

Цесекарчета ще ви изместим от първото място кой ви е виновен че си изгубихте аванса от точки

Kantona
19.11.2008 10:36

За всички, който не знаят: игра се почти цял полусезон в Кюстендил, защото Миньор си ремонтираха стадиона- тревна настилка, трибуни, съблекални -всичко! А това, че Левски са с неоснователни претенции е ясно- просто се надяваха и те да не играят в Перник . Но доколкото знам вече е решено да се играе в Кюстендил, така че са успели!

leketoo
19.11.2008 10:31

Ама не мога да разбера ко стана ся, че се уплашихте от колоса Миньор? Хората искат да ви приемат на собствения си стадион и да вземат някои лев от билети пък вие се опъвате? Е как да върви футбола ни напред

drummer
19.11.2008 10:21

ognqn81, веднага ти казвам че гола на Г.Иванов е безпорен фаул . Блъскането в гърба е очевадно. Дузпата срещу Здравко Лазаров е абсолютна, и няма какво повече да се добави. Разбирам желанието Ви да има все пак дузпа за Левски в мача със Славия, тъй като осъзнавате че гола е нередовен, и тук вече мненията ни малко се обединяват. Наистина, срещу В.Генев можеше да се свири дузпа, но такива положения има няколко в даден мач. Просто Генов избра по-краткия път до...победата! И стига с тези очила, че става....безинтересно!!!

dre
19.11.2008 02:51

Изпратете sms със съдържание "ДУЗПА" на номер 1914 - да спасим Левски

ognqn81
19.11.2008 00:16

drummer ти май не си от тая планета!!аре сега кажи какво му е на гола на Гонзо???????????????искаш да кажеш може би, че преди головия удар на Гонзо имаше 1100% дузпа ( ама не като тая срещу Лазаров ) срещу играч на Левски!!!ама да не се отплесваме от темата!!!прочети коментара на mario1914 и ще ти стане ясно бе пич!!!свали червените очила и осъзнаи истината!!!

svetlio_vn
19.11.2008 00:01

От Миньор след като игра цяла есен в Кюстендил , защо сега изведнъж им хрумна , че мачът трябва да е в Перник ? Защото са приготвили камъните ли ?!? При такива изстъпления е естествено , че футбол на този стадион НЕ МОЖЕ и НЯМА да се играе , изобщо няма да отразявам и качеството на тревното покритие !

mario1914
18.11.2008 23:19


В Перник условията са импровизирани, понятията „терен” и „трибуни” – относителни, но ако приближите, виждате прилично количество публика и състезатели, изцяло съсредоточени върху една-едничка цел. Да си тръгнат с победа, за да имат повод за самочувствие през следващата една седмица! Ако поостанете, понякога(почти винаги), ще сте свидетели на рязка промяна в събитията на терена(когато Миньор пада-тоест почти винаги). Съдията инстинктивно вдига ръка и взема логично решение за определена ситуация(обикновено тя е,че играч на Миньор за пореден път иска да счупи крака на играч от противниковия отбор). След това за кратко застива и после скоростно се отправя към най-необитаемата част на хоризонта. След него в състезателно темпо поемат останалите – първо играчите, защото са били най-близо, после част от публиката. Ако своевременно в гонитбата са се включили и полицаите, арбитърът може да отърве кожата.Но не и футболистите,а още по-малко фенове на противниковия отбор-без значение дали са от Левски,ЦСКА,Локото или,който и да е.

drummer
18.11.2008 23:05

ognqn81. "Всенародната обич" към подуянци е повсеместна и безгранична. В БФС няма нито здрави а още по-малко мислещи, след гадостите които извършиха и продължават да вършат във футбола ни. Ако навсякъде в провинцията бъде признат гол като този на Г.Иванов срещу Славия, солидарен съм с теб че може да има и жертви.

leketoo
18.11.2008 22:00

Случайно да не би само леWCкарите да гостуват в Перник? Другите отбори да не играят на Марс с Миньор? Взимайте си съдията, хванете някой играч на Миньор, помолете се на БФС да ви избърши задниците и така. Аз ли да ви уча, вие си знаете.

siboko
18.11.2008 21:25

Около герена мирише на лайна май левскарите са се посрали от страх преди мача със Миньор.

ognqn81
18.11.2008 20:47

а бе пич!това "по специално отношение" сега е ясно защо е!!а какво продиктува това "по-специално отношение" по време на мача, който беше прекратен преди години, след което последва прословутото изказване на Наско Сираков!!замисли се върх това!!ако има все още здраво мислещи хора в БФС, то футбол в този град никога не трябва да има, защото по време на онзи мач можеше да има и загинали хора бе!!!

drummer
18.11.2008 20:37

Интересно защо е това " по-специално" отношение на Перник спрямо отбора от Подуяне...? Може би са се засегнали от казаното от Сираков: " Докато аз съм във футбола, в Перник футбол няма да има." А за съдиите, списъка е много дълъг, и е на съхранение в БФС!!!

roommen
18.11.2008 19:46

Тц тц ,ееех докато чорбетата водеха с 5 точки разлика и Левски гобеха точки всичко беше "ок" сега когато след един кръг ще са втори , а след два кръга трети започнаха старата песен на нов глас .Само който е ходил на мач в Перник може да знае що за стадион и що за публика е това , да не говорим пък за футболистите , както четох в един от коментарите "този мач няма да завърши" - и е точно така .На картофената нива от домакините ще излезат не футболисти а хокеисти и ръгбисти и то ще са надъхани не за победа а за мъст ,дано никой не пострада сериозно .А за публиката речника не ми достига да я опиша,нещо като битката при Орлово Гнездо както е написал поета "камъне и дърве изчезнаха там " ...А относно съдийте ако е възможно напишете кои съдии ще свирят мачовете на Левски и се обосновете защо мислите че те ще свирят тенденциозно

siboko
18.11.2008 19:18

левски ОТДАВНА СА СИ ОСИГОРИЛИ ПОБЕДИ ДО КРАЯ НА СЕЗОНА ВИЖТЕ САМО КОЙ СЪДИИ ЩЕ ИМ СВИРЯТ МАЧОВЕТЕ. НА сините говеда ИЗОБЩО НЕ ИМ ТРЯБВАТ НОВИ ФУДБОЛИСТИ ТЕ ВЕЧЕ СИ КУПИХА НЯКОЛКО ЧЕРНОДРЕШКОВЦИ

sersema
18.11.2008 18:56

Бобка, ако се играе в Перник мача, няма да завърши!!Лошото е, че може и да има пострадали футболисти или длъжностни лица!!Тия там са хора без никаква мисъл!!

BoBi_Levskara
18.11.2008 18:48

Нека мача се играе в Перник аз лично предпочитам да се играе в Перник.Защото като ги бием там пред погледа на дрогираните им фенчета ще ми стане много приятно.

drummer
18.11.2008 18:46

Просто има двоен стандарт при лицензирането на стадионите.Играли са и на по-лоши терени.Колкото до лиценза на УЕФА, това е стар материал и трябва да си го преговориш малко...!

sersema
18.11.2008 18:35

като имам в предвид последният мач, който се игра на този стадион между двата отбора, не виждам нормален човек, който да не го е страх да играе там!!!проблема е, че там не можеш да играеш, защото непрекъснато трябва да се пазиш от летящите камъни към терена!!!все пак това е футбол, а не counter strike!!!имам чувството обаче, че и в Кюстендил ще е същата работа и мача няма да завърши!!

KILLna7
18.11.2008 18:28

Т ова са кухи цесекари.Ловат се за най-малкото .Що си не глеате работата а глеате у чуждата чорба гледайте си у вашата

deko1991
18.11.2008 18:22

drumer ти от коя планета идваш щом стадиона няма лиценз значи нестава кое е прищявка? сигурно и на уефа лиценза е прищявка за евро турнирите

drummer
18.11.2008 18:16

Чудно до кога в тази държава ще се съобразяват с прищявките на тарикатите от Подуяне? Стадион-Кюстендил, съдия Ристосков, остава и да им направят водосвет от БФС, за да играят мача...?! Като ги слуша човек остава с впечатление, че цял живот са играли на...."Камп Ноу", а не на доскоро картофената нива "Герена"!!!

leketoo
18.11.2008 18:12

Аман от кухи леWCкари! deko1991 разбрах само, че си неграмотен. Ти немои да пишеш бе братле

XeaR
18.11.2008 18:03

leketoo замълчи по-добре.. когато си глупав не пиши коментари да се излагаш! Относно това тоя,който е писал инфото.. братле просто няма да те коментирам! "дербито било след 6 дена"?! За какво дерби си говорим ние с тебе?! ....

KILLna7
18.11.2008 18:02

Вие нали нямате пари за билет за автобус за там та ще ходите пеша

deko1991
18.11.2008 18:02

лекето абе село фуновете на минъор колкоса на левски колко са

leketoo
18.11.2008 17:47

Ало леWCкарите, кво става ве??? що не ви се играе в Перник, кво му е на стадиончето, а? Добре ми изглежда, ама усещате че ще има бой и е***е и взехте да се дърпате нещо Айде звънете пак на синьото БФС да оправя нещата, че ще се омажете. Да вземете и съдия и след това се кефете, че сте голям отбор. А може и да отложите срещата пак заради мачовете ви от Европа. Смешницииии