Марадона дава пълна свобода на Меси

10:33
Марадона дава пълна свобода на Меси
Селекционерът на Аржентина Диего Марадона заяви, че целта му е отборът да спечели Световната титла в ЮАР през 2010 година. Той добави още, че ще избягва полемики с ръководството на световния футбол. Бившата звезда на аржентинския футбол ще направи дебюта си като национален треньор днес на контролния мач срещу Шотландия. "Божията ръка" също добави, че планува да направи множество промени в отбора и да прокара собствената си визия за успешна игра.

"Очевидно ще има много промени, но те ще станат малко по малко. Също така ще има промени и в тактически аспект, а също и замяна на футболисти", допълни още Марадона.

Личната цел на Дон Диего е да накара играчите да се чувстват добре и спокойно в националния тим. Да са щастливи, че защитават националната чест. Поименно той спомена само един футболист и то бе на талантливия нападател на Барселона Лионел Меси.

"Той ще има свобода, пълна свобода за игра, за да задоволи желанията ни за победа. Ще го оставя да посреща, ще го оставя да играе пред тима, ще го оставя да води тима", допълни още легендата на аржентинския футбол.

На пресконференцията с няколко стотин журналисти от целия свят Марадона разясни концепцията си за националния отбор. Той реагира малко по-остро на въпрос на британски журналист, който го попита как ще се почувства ако отборът му бъде елиминиран заради гол, отбелязан с ръка. Това бе очевидна препратка към "Божията ръка" на Марадона в мача от Световното първенство през 1986 година В Мексико срещу Англия.

"Само да ви припомня, че Англия спечели финала срещу Германия през 1966 година с гол, който не съществуваше и целият свят го видя. Независимо от протестите, историята не се променя. Така, че не можете да ме съдите за нищо", припомни Марадона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация