Росицки пропуска Евро 2008

16:45
Росицки пропуска Евро 2008
Томас Росицки няма да може да се завърне за своя клубен отбор Арсенал до края на сезона, като има възможност дори да пропусне Евро 2008.

Чешкият футболист получи контузия в мач от ФА Къп през януари срещу отбора на Нюкясъл и от тогава не е вземал участие в нито една среща.

Докторът на националния отбор на Чехия, Петър Крейчи е в постоянен контакт с халфа и признава, че ситуацията не изглежда никак добре.

"Възможно е проблемът да отшуми следващите две седмици, но е възможно и да продължи през следващите три месеца" - каза той за Спорт.

"От както той е извън терена вече два месеца ние се намираме в затруднено положение."

"Той може да прави бегови упражнения и в момента, но при по-продължително натоварване усеща болки."

Чешкият мениджър Карел Брукнер също е разтревожен за състоянието на своя футболист. "Томас е много важен играч за нас и  неговата липса би била огромна загуба."

"Той свикна с  мисълта, че няма да играе до края на Премиер лигата, затова сега е насочил вниманието си към европейското първенство."

Евентуалното отсъствие на Росицки от първенството в Австрия и Швейцария ще наложи завръщането на Павел Недвед, чието последно участие на голям форум бе Световното първенство през 2006 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация