Дойде ли времето за триумф на \"Ла Фурия\"

12:22
Дойде ли времето за триумф на \"Ла Фурия\"

Испанският национален отбор по футбол, който е един от най-класните на Стария континент, така и не постигна големи успехи на световни или европейски първенства.

Единственото по-сериозно постижение за тази футболна държава е спечелването на Европейското първенство през 1964г., на което е домакин. Но от 1984г. "иберийците", в чиито редици са играли едни от най-добрите футболисти в Европа, не са достигали по-далече от четвъртфиналите. Този факт ги превръща в най-големите неудачници сред водещите футболни държави. Треньори като Луиш Суарес, Хавиер Клементе, Хосе Антоние Камачо, Иняки Саез така и не успяха да възродят този национален отбор.

Настоящият наставник на Испания - ексцентричният Луис Арагонес, който води тима от 2004г., подобно на своите предшественици, не успя да постигне значими успехи.

За предишните футболни форуми "Ла Фурия" се класираше лесно и не срещаше сериозни трудности в квалификациите. За съжаление, на самите финали отборът обикновено претърпяваше крах, въпреки хубавия футбол, който демонстрираше.

Сега, след като тимът играеше колебливо в квалификационната фаза и допреди дни не беше съвсем сигурен в класирането си след загубите от Северна Ирландия и Швеция, може би е време късметът да се обърне, защото именно малшансът беше главната причина за много от провалите на Испания.

Атрактивният и техничен футбол, който демонстрират "иберийците", множеството класни играчи от местното първенство, които правят конкуренцията в състава значителна и горещите фенове на тима, може би най-накрая ще се окажат формулата на успеха за Испания.

По мнението на много специалисти Примера дивисион е най-силното първенство в света, а като се има предвид, че близо 90% от играчите в националния отбор играят именно там, със сигурност този факт ще донесе нужните резултати. Може би за изключително стабилния състав на испанците, изграден от футболисти като Касияс, Пуйол, Рамос, Шави, Фабрегас, Хоакин, Иниеста, Виля, Мориентес и компания, най-накрая ще дойде време да постигне нещо голямо.

Търпението на феновете се изчерпва. Съдбата не може винаги да е толкова немилостива към Испания. "Ла Фурия" отново ще отиде на Европейското първенство в Австрия и Швейцария с големи амбиции. Този път залозите в тяхна полза може и да се окажат печеливши, но винаги трябва да имаме едно наум за този национален отбор.

Дали най-после Испания ще постигне триумф? Предстои да разберем.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация