Бербатов: Гордея се, когато играя за България

16:18
Бербатов: Гордея се, когато играя за България
Капитанът на националния отбор по футбол на България Димитър Бербатов разпространи декларация до феновете чрез БТА, с която отговаря на критиките и обвиненията към него от последните дни. В нея нападателят казва, че никога не би напуснал представителния ни тим и че смяната по време на контролата със Сърбия е била заради контузия в бедрото, която той е получил по време на мача.

Пълният текст на декларацията на Димитър Бербатов:

"Уважаеми дами и господа,

В качеството ми на все още действащ капитан на Българския национален отбор по футбол се считам задължен да споделя пред Вас /така, както винаги съм го правил/ своята позиция по няколко въпроса:

Напълно осъзнавам разочарованието и срама, които феновете и приятелите на футбола изпитват от слабото представяне на футболистите от Националния отбор в последно време. Уверявам Ви, че нито аз, а сигурен съм, нито който и да е от моите колеги, не страда от липса на мотивация и че за всеки един от нас името и знамето на България са кауза. И няма по-голяма гордост от от това да чуваш феновете по трибуните да пеят с пълно гърло химна и да скандират "Българи-юнаци!".

Твърдя, че проблемите на Националния отбор са от психологическо естество, вероятно от натрупаните в последно време негативни резултати и огромното желание на всички нас да се класираме на големи футболни форуми.

Убеден съм, че между нас, футболистите, няма конфликти и настроения. Ние сме в Националния отбор не за да се доказваме един на друг, а за да постигаме заедно добри резултати. Сигурен съм, че всеки от нас си е направил равносметка, защото когато излизаме на терена да играем за България, ние заставаме със своето име, градено през годините. Но с екипа на Националния отбор ние защищаваме не само него, а предимно името на страната ни. Затова считам твърденията, че който и да е от нас облича националната фланелка, за да "отбие номера" - несериозни.

С настоящото изявление се обръщам най-вече към феновете с молба да продължат да вярват в нас. Защото е най-лесно да изоставиш някой, който е паднал, но по-трудно е да му протегнеш ръка и да му помогнеш да стане. Българският национален отбор по футбол в момента има нужда от Вашата подкрепа повече от всякога. В същото време не искам да заблуждавам с празни обещания никой, че излизането от тази тежка ситуация ще стане като с магическа пръчка и че още от следващия мач ще видите ново лице на националния отбор. Предстои ни много работа и ние сме наясно с това.

За съжаление, липсата на време и обстоятелствата ме принуждават да се обърна към Вас отново по този начин. Уверявам Ви, че не съм сърдит на никой и не е в характера ми да дезертирам от задълженията си. Категорично заявявам, че смяната ми в 30-та минута на приятелската среща със Сърбия бе продиктувана от контузия в бедрото, която получих. Това бе потвърдено както от първоначалния преглед, направен ми в Белград, така и след обстойни изследвания, извършени от лекарския екип в клуба ми Манчестер Юнайтед. По прогноза на специалистите, възстановяването ми ще продължи между 7 и 10 дни. За мен обаче
остава необясним фактът, че колкото и да се опитвам да бъда полезен в страната си, оставам неразбран, обиждан, обругаван. Недоверието и негативизмът ме обграждат отвсякъде.

Отказвам да приема немотивираните, непроверени и непрофесионални коментари на хора. които нямат представа за лишенията, които търпя, и усилията, които полагам, за да поддържам спортната си форма. Странно звучат квалификациите, че съм "най-добрият футболист на България" и в същото време съм: "мърдьо", "лигльо", "кукла", "манекен". "Барби", "разхождащ фланелката мързеливец", "немотивиран". . . Мога да продължа. . .

Дори и да искам, не мога сам да бъда отговорен за всичко, което се случва в българския футбол. Футболът е колективен спорт и отговорността следва да е колективна. Не приемам да съм поставян в ролята на "необходимият грешник"!

Очаквам думите ми да бъдат правилно разбрани и да не бъдат извеждани целенасочено от контекста на това изявление. Това е, което искам да Ви кажа в този момент, и Ви уверявам, че съм искрен."


Оставам с уважение към всички Вас!
Димитър Бербатов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

KypaMuUaHKo
24.11.2008 17:32

А ако някой почне пак да ми говори, че Бербатов не бил вкарвал голове във важни мачове, направо по-добре да се отказва да гледа футбол и да стане любител на волейбола, баскетбола или който-и-да-е друг спорт! Да изброявам ли някои преки съперници на България в квалификации, срещу които се е разписвал - Дания, Белгия, Хърватия (2 пъти в две поредни квалификации), а също така и изработи и единствения гол за България в големи футболни форуми напоследък (срещу Италия на Евро 2004). Да не би да не е вкарвал и на отбори като Арсенал, Челси, Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Барселона, Рома...

KypaMuUaHKo
24.11.2008 17:25

Типична черта за българина е неговата завист и злоба към успелите хора! Димитър Бербатов е най-великият голмайстор в историята на българския национален отбор и въпреки това всички продължават с псувните и обидите по негов адрес. Да не говорим, че за разлика от 99% от футболистите той е интелигентен човек и никога не говори глупости! Така че, който плюе постоянно Бербо за мене не е българин, а е един СЕЛЯНИН и ГЛУПАК, повтарям СЕЛЯНИН и ГЛУПАК, който не само не почта, но и псува и хули една от най-големите гордости за България в цялата й история!

stef_sh
24.11.2008 16:05

Абе разбирачи щом Митко ви е виновен, защо не се стегнаха наще след като той излезе от игра??? Само това ви питам. Замислете се малко и тогава говорете небивалици!

CBETO3AP
23.11.2008 19:43

Бербатов: Гордея се, когато играя за България
Сигурен съм, че поне 80% - да не кажа 100% от хората, прочели това заглавие са се разсмяли на поредния бисер на Бербо.
С какво се гордее само тои си знае.Ако е с това да носи българския екип, по-добре да ходи да си купи един от битака и да си го носи колкото ще, а не когато другите момчета се опитват да направят нещо той само да ракомаха и да се прави на герой.

Gamble
23.11.2008 18:31

В България проблема ни е,че всички разбираме от всичко и че най-много разбираме от футбол!Като сме толкова велики защо някой от нас не отиде да играе на мястото на Бербо?? а всички само говорят!а?
Бербатов има усет към гола, който е световно признат и мисля че нашитв коментари тука едва ли ще променят нещо!Това, че се дават толкова много пари за него не е никак случйно!!!
Футбола е колективна игра и има нуйда от тактически настъвления от тренера. Най-малкото, което прави Митко е: че през цялото време увлича двама противникови играчи,което трябва да отвори пространства за останалите футболисти!
Според мен липсва обиграване в националния отбор и варвам, че момчетата ще напипат верния ритъм и ще почват да радват всички нас!!!

artnula
23.11.2008 17:42

какъв фотбулис е Бератов чака на готово нека да бяга да се раздав в националния както го прави Мартин Петров.Според мен капитан за националния отбор трябва да е Марто човек с със сарце а не като Бербатов

ivo00004
23.11.2008 17:24

Абе нещата в националния отбор са повече от трагични.един Бербатов не може сам да оправя всичко.Наистина е играч и аз много го уважавам като такъв,но да се говори,че тои е виновен едва ли не за слабото представяне на трикольорите е просто несериозно.

lassitar2
23.11.2008 01:21

Noob saibot 1-во ще ти кажа че повечето от националите са повече от надухани,отколкото манекенчето..2-ро като капитан на отбора той трябва да дава пример на съотборниците,да ги мотивира,да ги нахусва...Сега ми кажи ти,дали има някой голям футболист който игра по-силно за клубния си отбор,вместо с националния екип..Това запазената марка на "нашия" бербатов!За мен той никога не е бил футболист от класа и няма да бъде!

cmexypahko
22.11.2008 21:03

Бербо,хубаво се гордее,че играе за България,а въпросът е: Игра ли с/у Сърбия

NoobSaibot
22.11.2008 17:15

Нека всички, които плюят по Бербатов да ми отговорят на въпроса:
Може ли един човек(дори най-големият лидер, който познавате) да поведе дружина от бездарни и разглезени футболистчета към нещо добро!?
За играта на Бербо:
Как ще се получава, след като в цял мач получава най-много 10тина точни подавания и когато все пак ги получи:
1.Вкарва в поне 50% от случаите, в които има възможност да стреля(41 гола в 65 мача).
2.Подава поредния брилянтен пас.
И все пак всички обвиняват Бербо, че неможе да нахъса съотборниците си да играят на ниво(макар, че не всички могат).Добре, но това не е ли работа на треньора!?
Явно ще си чакаме да доведат един чуждестранен такъв, за да заработят играчите, като един добър отбор.А може и да не го дочакаме това нещо...

antidop
22.11.2008 16:47

Бербатов просто няма да има шанса на Стоичков тъй като поколението с което играе неможе да печели големи битки,даже да побеждава отборчета като Албания и Грузия.

saburo
22.11.2008 16:02

Бербатов не заслужава тази омраза на феновете към него.Старае се да направи нещо за национала,но просто не му се отдава по този начин,по който го прави за Ман Юн.Но дали вината наистина е в него или в останалите от отбора,защото един човек отбор не прави.

ALDINLIVERPOOL
22.11.2008 11:08

НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ КАТО ИЦО ЗАЩОТО ИЦО Е ГОЛМАЙСТОР НА СВЕТОВНО А ТОЙ НИКОГА НЯМА ДА ИГРАЕ ТАМ-ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ВКАРВА НА МАЛТА И СТОУК СИТИ

gregoda
22.11.2008 10:31

Ако Бербо наистина испитваше гордост от това,че не само носи екипа на националния ни отбор,но и капитанската лента,то той щеше да даде поне 50% от това което може,а той може много.По начина му на игра в националния отбор по нищо не личи че е горд и че иска да се доказва и в националния.Манчестър дава много повече на Митко и може би това е причината той да показва истинската си класа там,за това по добре да се съсредоточи в посока клубния си отбор и да остави националния.Според мен има досойни заместници на поста му за националния отбор!!

roommen
22.11.2008 09:13

Сетих се един виц докато четях статията. Един кмет на село имал три дъщери вече за женене и повикал сеският глашетай да разгласи следното "Хора кмета има три дъщери за женене ,много красиви ,много работливи но най-вече честни".Разгласил глашетая из селото и накрая за последно отишъл на мегдана да разгласи.Но в близката кръчма седял и си пиел аператива най-личният момък на селото , и като чул какво крещи глашатая казал.-Че са красиви спор няма ,че са работливи -работливи са ,ама да са честни

roommen
22.11.2008 09:05

Мисля че в това изявление Бербо има около 20 % участие .Ако с това което показват се считат за мотивирани ,не искам да си помислям какво е да излязат немотивирани.Щом имат проблеми с психиката да се лекуват .Пък и това за доказването според мен си важи с пълна сила ,чужденците се мислят за спецялни и с това демотивират останалите .Българският запалянко никога няма да спре да ходи на мачове,чисто и просто защото е станал мазохист .А относно контузията все ми е тая дали е имал или е нямал , но ме дразни факта ,че когато Вагнер напусна мача с Италия беше обявен за долен предател от всички чорбари ,за какво че трябва да се пази за мач от вътрешното ни първенство ли ? Никой не смята че всичко ще се обърне за една нощ ,но съгласете се в това състояние сме вече десетилетие а аз дори не виждам желание за промяна у футболистите.След всеки -от следващият път започваме промяната ,е докога ще ви чакаме

makavel4o
22.11.2008 08:58

Митко е играч но според мен има същия късмет като Любо Пенев ....
т.е. както беше на времето чичовото гол майстор на Испания, а в националния пълна трагедия така е и Бербатов едно към едно са....

valtaxi
22.11.2008 08:56

Бербо е най добрият Бг футболист за последните 10-15 години.

david_villa91
22.11.2008 08:52

Няма Спор Играч е !!! ама както казва evelinho той играл ли е за България

danas1970
22.11.2008 08:32

Svetli0: Бербатов е истински играч ! Той е най-добрия в Националния отбор... В един момент всички го обвиняват, че е напуснал терена.. Еми върви ти да играеш с някакви селски бекове дето не могат да се раздават докрай.. За това Бербатов е най-добрия играч в момента в Националния отбор !

Много неподготвен се изказваш,пич!Ако Балби беше станал поп,щяха да му целуват ръка!А като е станал футболист,при това капитан на национала би трябвало да играе да дава пример и на останалите.От "коментара" ти така и не личи ЗАЩО според теб е най-добрият в национала?Само защото е Бербатов ли?

danas1970
22.11.2008 08:14

Хубаво е,че Барби "се гордее като играе за България",но не трябва ли и ние,феновете също да се гордеем от този факт?Казва,че имали мотивация и всичко било наред!Добре,а тогава ЗАЩО не играят както могат?Отговора е следният-или правят бойкот или толкова си могат!Вие които ги защитавате си преценете сами!

radiigra4
22.11.2008 07:24

Абе кво говорите глупости. Май не сте гледали мачове на Ман. Юн. скоро. Бербатов е с повече асистенции от почти всички ако не и от всички. Къде видяхте това "седи и чака" незнам.

VasilGeorgiev
22.11.2008 06:53

Еми трудно му е на Бербатов. Все пак в Юнайтед му правят играта. Просто седи на правилната позиция и чака топката да попадне случайно в краката му и да е вкара без проблем (ама понякога и това не прави пр. срещу Селтик). Нито в Юнайтед нито в националния отбор не съм го видял да бяга и да се бори за топката в последно време.Не помните ли преди как играеше за националния? Бягаше, бореше се, пробиваше, сам си отработваше половеженията. А сега през повечето време се разхожда из терена. Вярно, че е велик футболист и не е постигнал всичко това с разходки по терена, но имам чувстото, че от както стана голяма звезда реши да си даде почивка.

donkoiot
22.11.2008 04:08

Абсолютно безмислено е да се напада само един играч в колективен спорт като футбола. Бербатов може и никога да не изиграе най-големия си мач за България, но това не му пречи да стане на-скъпия бг футболист в нашата история. Моето мнение е, че просто не играят, за да махнат Пламен Марков, който колкото и да ни убеждава, че никой не му налага играчи продължава да вика недоказани "звезди" и да ги пуска да играят. И то срещу доказани националисти като сърбите, които ако могат ще ни бият и 10:0, и които са убеден, че са по-добри и от бразилците (справка: почетете малко история на футбола). Taка че няма смисъл да хулим само един играч - просто целия отбор не играе.

Dekam
22.11.2008 02:04

От една страна е добре това, че въпреки лошите резултати Бербатов е горд, но от друга мисля че е време националите да ни зарадват с класиране на голям форум!

tupka4a
22.11.2008 01:56

Според мен трябва на целия отбор да се даде" почивка" (барабар с тренера). Това, което показаха не е мотивация, май им бяха отрязани краката....

tedo_dm
22.11.2008 01:33

смятам че Бербо е дал и има още какво да даде за националния отбор.Видя се за минутите който изигра че имаше някакво старание в началото за разлика от последните няколко негови мача за националния ни отбор.Моето мнение е че трябва да му бъде дадена почивка и то не само на него ами на половината отбор,а пък и ние феновете в крайна сметка трябва да ги подкрепяме нали сме се пак БЪЛГАРИ.

Svetli0
22.11.2008 00:02

Бербатов е истински играч ! Той е най-добрия в Националния отбор... В един момент всички го обвиняват, че е напуснал терена.. Еми върви ти да играеш с някакви селски бекове дето не могат да се раздават докрай.. За това Бербатов е най-добрия играч в момента в Националния отбор !

Futbolische_90
21.11.2008 23:10

Дано думите на Бербатов са вярни защото в последно време не личи много сякаш няма желание да играе за националният отбор докато в Манчестър се раздава нека играе така и в националният

motors
21.11.2008 23:05

Срещу Италия друга песен пеехме а сега от една контрола си вадим изводи които не ми допадат.Всеки има право на мнение моето е че сме слаби психически...Имаме спешна нужда от свеж треньор със свежи идеи.

danas1970
21.11.2008 22:56

maxim_10,и баба ми да сложиш да дреме на 2 метра от голлинията и да се прави на заспала и тя може и да дочака някоя топка и да си протегне патерицата да вкара!Като няма от кой да яполучи тая топка,ами да се върне пък да си вземе,бе дявол да го вземе!Току виж се отворило пространство за някой пък друг да я ритне към вратата.

munir
21.11.2008 22:48

Аз мисля че след като постигна мечтата на живота си Бербо си пази краката си за да я изживее по дълго.

danas1970
21.11.2008 22:48

supervanio,не медиите го карат да играе безобразно слабо.Те просто отразяват моментното му състояние.А според теб какво да правят?Той не може да върже два паса,а те да говорат колко е велик,защото еди кой си вистник го е обявил като пример за подражание ли?А и мисля,че със сегашната си игра по-скоро е пример за това какво НЕ трябва да правят младите футболисти!

nikolay82
21.11.2008 22:44

Шапка му свалям на това момче, че въпреки упреците, псувните и обидите, продължава да играе и да се бори за българия. Мился, че той е достоен за уважение не само като футболист (доказал е и доказва това), а и като човек, той е пример за българите и според мен е патриот, не само на думи, но и на дела. Нека завистта ни не ни пречи да оценим неговите успехи, в крайна сметка футбола е спорт, а човекът е човек, защото се е доказъл като такъв не на терена, а в живота. Браво Митко, жив и здрав и успех!

selqk08
21.11.2008 22:42

Браво за това изказване мисля 4е заслужава да е капитан.Мисля 4е е прав за това 4е нашите мом4ета им се срина психиката от тези негативни ма4ове.Въпреки тези резултати аз до край ще ги подкрепям.

MadDaFaka777
21.11.2008 22:17

Бербатов не е виновен за нищо просто няма с кого да играе в националния

munir
21.11.2008 22:10

Мисля че Бербатов е един от най добрите футболисти за всички времена в Българския футбол но той не е лидер нито има хъс като Стоичков и Балъков.

hitrin
21.11.2008 21:48

Не ми е ясно защо винаги когато играеме слабо Бербатов е виновен.Според мен нямаме 11 за ЮАР но защо да виниме П.Марков,който се опитва някакси да сглоби тимче с което да излезнеме на зеления килим и да играеме КАЧЕСТВЕН футбол.Все пак има време до следващия ни мач а аз вярвам все още че имаме шанс за ЮАР макар че се представяме слабо.

maxim_10
21.11.2008 21:48

много "поздрави" отнесе бербатов от мене в сряда но като се замисля той беше само един от 11 защо обвиняваме него.докато се развиваше в леверкузен треньорите му казваха ленивец и мързеливец но след това се оказа доходоносна инвестиция и беше боготворен.българите имаме навика бързо да сваляме някои и да го обвиняваме че не става но НЕ трябва така хора.манчестер дадоха 37 000 000 за него а ние в българия го обвиняваме в дезертьорство.мотивацията не е една и съща в англия и в българия но бербатов скоро пак ще избухне и пак ше е герои(до следв "слаб мач" ) .стилът му на игра е такъв че просто изглежда като заспал докато не получи някоя топка и не вдигне на крака публиката,но може би няма в българия от кой да я получи !?

sedefawe
21.11.2008 21:41

бе тес тъпи ли са берба не е виновен човека е почувствал болки и те ко ... държат го насила като очакват както винаги тоии да им даде победата аееее стига не може да се разчита само на 1 футболист ... не става само с ядене трябва и ъкъл !!!! арсенал завинаги !!!

Marchi
21.11.2008 21:17

Аз мисля че Бербатов е постъпил много правилно. Незнам защо всички мислят че той е виновен за загубата ни от Сърбия, според мен той беше най - мотивираният от българите но контузията му попречи да докаже нещо повече от това което показа

hevata
21.11.2008 20:44

Горе ни приканват да вярваме-доземи ще им се поклоня ,стига да се класират за световното.Не зная дали е вярно,но се говори.че Барби ,без да чака края на мача е напуснал стадиона и направо е отпрашил за летището.Покажи малко уважение към колегите си и тренера!!!!

cc160
21.11.2008 20:10

100 % съм убеден ,че Барби няма нищо общо с това изявление.Сигурно са му го показали ,но надали е благоволил и да го прочете.Той и мамчето му вече се реят високо,високо в небесата и грам не ги интересува мнението на когото и да е.

Kantona
21.11.2008 19:47

ISBUL може и да си играл футбол, но не мисля, че си медицински грамотно лице! Крапс на бедрен мускул е разтежение на въпросните мускули и/или дори частично скъсване на мускулни влакна. Да ти го опиша- за момент имаш чувството, че те е ударил камшик- боли много и понякога не можеш да си движиш кракът нормално. На мен лично ми се е случвало, точно в същите условия като онази вечер- на студено.
Стига сте търсили невероятната конспирация- Манчестър му казали да не играе, пък той видял,че падаме и си тръгнал. Това са глупости сътворени от "гениалният" Петър Василев. Гениален, защото едва ли има друг коментатор в света, който да разбира от Бокс, Колоездене, Плуване и Футбол и най-вече от всичко!

Dororo
21.11.2008 19:37

Браво на Бербатов.Така трядва да се прави.Да излезнеш с едно обяснение на всички бесмислени нападки.А на всички каде плюват по "един от най-добрие нападатели в момента на острова" както казват всички специалисти от Европа.Може да си задържат мнението за тях.

plammen71
21.11.2008 19:35

Истината според мен е,че този лиглйо просто се пази за мачовете от Английското първенство.За съжаление няма ги онези футболисти от 1994г,който играеха с гордост за това ,че са Българи а не само за ПАРИТЕ защото те вече ги имаха в изобилие и бяха постигнали много повече от днешните.

SimplyG
21.11.2008 19:31

Не сме бразилия, за да биет постоянно, а и те не го правят. Дали така са плюли и по Португалия, след тяхната загуба? Определено! Но в следващият им мач, те ще имат подкрепата и самочуствието да излязат на терена и да победят. Не сме слаб отбор. Трябва да си повярваме и да го докажем!

ivailotankov
21.11.2008 19:27

Бербо се разхожда по терените отдавна,когато е в националния,така че какво да говорим повече.Мотивацията му е 0

ISBUL
21.11.2008 19:20

Добър вечер! Да попитам някой знае ли какво е това Крапс на бедрен мускул. Това е мистериозната котузия извадила от игра Бербиньо по време на "разходката" срещу сърбия. Не знам за Вас Но според това което аз съм чул докато съм играл футбол. Това означава схващане на бедрения мускул. Случва се често и се лекува за секунди на туч линията. Бербо просто го мързеше да играе. А да те мързи да играеш за националния отбор и да измисляш фалшиви оправдания криейки се зад малко известни медицински термини е срамно за който и да било футболист. Ако не ти се играе просто кайи на треньора да не те вика и това е. Докато всички се разхождат по терна и Петков пърха като пеперудка на вратата оставаме отбор от калибара на малта,беларус и тям подобни. Сиреч много назад.
П.С. Гошо "Вратарчето" Все пак спаси две дузпи и е малко по малко виновен от останалите. А гола на благо си бе6е добър за един отбор от средна европейска класа каквито са Сърбите, каквито претендираме, че сме и ние.

beastt
21.11.2008 19:19

неможе всеки път да се сърдите на Бербатов, виждате че всеки за националния отбор го пазят по 2-ма човека от противниковия отбор

supervanio
21.11.2008 19:12

Необяснимо е за мен защо българските медии, или по-скоро "медии", постоянно сипят лошо отношение към един от най-талантливите и можещи футболисти, които сме имали някога. Черна жлъч и злоба се сипе повсеместно за това симпатично момче с невероятни футболни умения. Заради такива като него футболът е игра с милиони почитатели!

MainEvent
21.11.2008 19:03

Щом и вестник "Сън" казаха преди време , че е модел за подражание,и с изявлението си го показва и мисля че е крайно време да спрат да критикуват Бербатов,както направиха в Тотнъм

romeo_gs3004
21.11.2008 19:03

бербатов е играч от класа и това не веднъж го е доказал но когато няма съотборници които да разбират неговия начин на игра става трудно

danas1970
21.11.2008 18:15

Когато видя,че той и останалите се раздават до последно на терена,тогава ще му повярвам.Вярно,лесно е да изоставиш падналия,но колко пъти,ние феновете да подаваме ръка,а отсреща да няма кой да я поеме???

rokera_henry
21.11.2008 17:42

А дали той го е писал това? А дали не ламтят всичк иза пари?А дали като излезнат на терена не си правят разходка?А дали не ни писна от манекени ,лицемери и позьори?

zvereva
21.11.2008 16:40

Браво на Бербатов!
Той е не само велик футболист, но и Човек.
/Сравнете го с другия ни велик футболист от пълва страница./
Желая му да е жив и здрав и да го задмине и по ф утболни успехи!