Илиян Илиев: Срещу лидера няма какво да губим

09:42
Илиян Илиев: Срещу лидера няма какво да губим
През зимата, когато съществуването на Берое след ерата на Николай Банев беше под въпрос, мнозина бяха обрекли старозагорския клуб на сигурно изпадане. С абсолютно нови отбор и нов треньор Берое се превърна в хит на пролетния полусезон, засега изпадането е мираж а в сряда предстои поредния мач за доказване пред треньора Илиан Илиев. След краткия си престой в националния отбор, той отново води съдбите на Берое и го прави по най-добрия начин. С Илиан Илиев, спасителя на марката Берое разговаряме преди мача с ЦСКА. Ето какво каза Илиан Илиев специално за Winner.Bg.

- Господин Илиев, вглеждайки се в таблицата за временното класиране и програмата докрая на шампионата лесната или трудната част свършва за вас с мача срещу ЦСКА?

- Интересен въпрос с труден отговор. Или поне ми е трудно да определя дали бе лесно досега или пък минахме през по трудното. В първите кръгове от пролетния дял играхме с повечето отбори от челото и постигнахме добри резултати. Спечелихме и ценни точки, които ни отдалечиха от местата на изпадащите. В същото време активът ни не е такъв, че да сме спокойни на 100 процента в оставането си в групата. Имаме срещи със застрашените, а те ще се хвърлят на живот и на смърт срещу нас. Все пак смятам, че ако надградим актива си с още 7-8 точки ще решим проблемите с опасността от изпадане и ще завършим спокойно на място около десетото.

- Една победа срещу ЦСКА е повече от три точки и повече от спокойствие. Тя ще е невероятна престижна?

- Да, ЦСКА са временен водач в класирането и все още нямат загуба в първенството. Ако Берое им нанесе първото поражение ще си е истинско събитие. Все пак те по силния отбор, с повече аргументи, а на нас ни трябва и малко шанс за да постигнем нещо в този мач. Но, срещу Славия и Левски имахме своите възможности за пълен успех. Малко или повече нашия отбор е в позицията да няма какво да губи и се надявам да успеем да затрудним максимално ЦСКА.

- Този мач извън съмненията ли е?

- През този сезон никой и по никакъв начин няма основания да се съмнява в нашите резултати. Добри или лоши те са постигнати на терена.

- Вие поехте Берое в един много деликатен за отбора момент. Напоследък се вгледах в една статистика, която ми показа, че на практика само двама-трима от титулярите през есента сега са в отбора. Как извършихте това мини-чудо, за броени дни да създадете боеспособен отбор?

- За чудо трудно може да се говори, в България просто е възможно да се намерят добри футболисти на които да не им трябва много време за да се сработят и да играят на добро ниво. Естествено ще е глупост да твърдя ,че ситуацията не ни е повлияла, но се справихме по добре от очакваното. Истината е, че като качество Берое сега не отстъпва на отбора, който е имало през есента. Дори нещо повече, онези футболисти са били силно деморализирани от неизвестността около съдбата на клуба и са гледали в различни посоки. Сега с тези играчи можем да си поставим и по дългосрочни цели и никой не мисли какво го чака в утрешния ден на пълна неизвестност.

- Паднахте от Черноморец в мач от който очаквахте точки. Как се случи това?

- Общо взето ние сме си от една черга, в този мач Черноморец имаше повече късмет. Иначе бяхме отишли да спечелим нещо от този мач, защото Бургас е добро място за футбол.

- Ще останете ли този в Берое за по дълго?

- Надявам се. Ако всичко върви нормално през лятото ще укрепим отбора и защо да не вдигнем и целите. Берое е едно от големите имена в българския футбол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация