Томов продава ЦСКА, клубът на печалба

13:35
Томов продава ЦСКА, клубът на печалба
Президентът на шампионите от ЦСКА Александър Томов заяви на специална пресконференция, че има четири компании, които желаят да закупят клуба. Две от организациите са от европейския съюз, едната е от Русия и една от Близкия Изток. Томов съобщи също, че "червените" са отчели печалба от 6.5 милиона лева, по-голямата част от която е дошла от продажбата на футболисти.

Томов още заяви, че ЦСКА няма задължения към "Кремиковци" и собственикът Прамод Митал е "бъркал от единия в другия джоб".

"Искам сделката по продажбата на ЦСКА да се извърши от първокласна одиторска компания и се надявам това да се случи преди Коледа, за да може през новия сезон ЦСКА да има нов собственик. Надявам се това да е офшорна компания, за да може нещата да са прозрачни. Без Митал е невъзможно да се извърши каквато и да е сделка по продажбата, тъй като той е юридическият собственик на тима, въпреки, че тази година не е дал дори лев за отбора. Миналата година само 20% от парите за издръжка на ЦСКА дойдоха от него", коментира още Томов.

"Ревизията в отбора приключи и утре следобед в сайта на клуба ще бъде публикувана информация с всички приходи и плащания на отбора. ЦСКА плаща четири пъти повече данъци от Левски и десет пъти повече от други тимове в "А" група. Регистрираме печалба от 6,5 милиона лева, която обаче компенсира загуби от минали години. 5,5 милиона лева са от трансфери на футболисти", заяви Томов. Той още добави, че корупцията в ЦСКА е нулева, както и че клубове от чужбина дължат пари на отбора. Томов говори още и за селекционната политика в клуба.

"Няма да има самоцелна продажба на играчи. В момента ЦСКА имат 38 щатни футболисти 17, от които са много перспективни.От нашите юноши ще се откроят звезди. Пет-шест от футболистите в момента трябва да бъдат продадени. Тази седмица поименно ще сме наясно, които ще бъдат те. Естествено ЦСКА ще търси и качествени футболисти за закупуване. Не знам дали Тодор Янчев ще остане в тима, но трансферната политика ще се води от селекционна комисия и всяка стъпка по трансфера ще е съобразена със спортно-техническата ситуация в ЦСКА”, допълни още Томов.

Президентът на "червените" сподели, че ръководството е много доволно от вчерашната победа и ще даде двойна премия на футболистите. Ситуацията около Здравко Лазаров е изключително тежка, като футболистът няма да участва в срещите до края на футболния сезон. Томов призна, че ЦСКА са имали текущи задължения към свои бивши футболисти, които обаче ще бъдат изплатени през зимата, когато играчите се приберат от клубовете си в чужбина. След делото в Лозана отборът чака и Пламен Марков да изплати задълженията си към клуба до Коледа. Делото на ЦСКА за отнетия лиценз, което трябва да се разгледа от арбитражния съд в Лозана, вероятно ще бъде в ход преди Нова Година. Ако то бъде разгледано и съответно решението е в полза на червения клуб Томов смята да заведе и друго за пропуснати ползи, които той оценява на 11 милиона евро, тъй като ЦСКА са били пред подписване на договор за спонсорство с голям автомобилен концерн.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

riddle
24.11.2008 22:16

Колкото по бързо клуба бъде продаден, толкова по добре за ЦСКА.Единствената цел на Томов е да изкара колкото се може повече девиденти от ЦСКА.Затова иска да продава някой от звездите в клуба.

roommen
24.11.2008 20:26

dobrev64 - и аз съм Левскар ,а дано някой ден и Левски се сдобият със собственик който наистина да знае как да управлява един футболен клуб и да изгради точна и ясна политика на клуба, да постави ясни цели и да се стреми да ги постига ,защото в момента собственика освен да се заяжда и да говори пълни глупости и да ни излага май за друго не го бива.-опс и да е вечно пиян.

mite80
24.11.2008 18:14

Всеки ден се моля, този невероятен, умен и обаятелен човек, да остане президент на цс*ка до живот

ogiiv
24.11.2008 17:48

Този човечец срама няма.Говори само в бъдеще време. На него и всички като него да им се забрани изполсването на частицата ЩЕ.АМАН!

marto_mp
24.11.2008 17:34

Не се радваите, че "Чичо Томовата колиба" е продадена, нека стане после се радвайте, защото аз от неговата уста до сега не сам чул истина.....

tejkia
24.11.2008 16:34

Като чуя за тоя мушенник лошо ми става! Ей не спира да лъже, ебати смешника!

dobrev64
24.11.2008 16:29

за кой път Томов дава изявление ,4е вси4ко е наред и клуба е на пе4елба.Ве4е и децата не му вярват,дано най накрая се намери някой да купи клуба и да го махнат .Защо ли не му вярвам .Двамата с Ду4ето си въртят далаверите и само парите който могат да приберат са важни за тях .Левскар съм но пожелавам на феновете на ЦСКА добър собственик който да мисли за футбол , дано да ги купи някой такъв .

zarko_01
24.11.2008 16:19

Изключително трудно ми е да пивярвам на този човек след като е доказал не веднаж че приказва абсолутни глуости!
Отчетите на всички публични предприятия в това числа и ЦСКА се публикуват. Когато г-н Томов твърдеше че всичко в ЦСКА е нартед в този отче се видя че ЦСКА бяха задлажняли с над 2 милиона лева!
Дано този човек в наи-скоро време се махне от управлението на ЦСКА!!!

stef_sh
24.11.2008 16:10

Най накрая и добри новини за ЦСКА дано всичко казано до тук да е истина!