Колер се отказва от националния

15:48
Колер се отказва от националния
Нападателят на Чехия Ян Колер възнамерява да прекрати участията си с националната фланелка след Евро - 2008. Колер е голмайстор за своята страна с 52 гола в 85 мача.

35-годишният нападател на Нюрнберг смята, че е дошло време да напусне международната сцена. След финалите в Австрия и Швейцария, чешкият наставник Карел-Брукнер също напуска поста, който заема.

"За да бъда честен, аз ще се оттегля след Евро-2008. Дълго време обмислям тази своя стъпка, но след като и Карел Брукнер напуска, то моите колебания изчезнаха" - заяви за чешкия всекидневник Днес Колер.

"Той е един от най-добрите треньори, с които съм работил и аз съжалявам, че не успяхме да работим заедно на клубно ниво, за да имаме по-близък контакт."

"Ще бъде лудост да се оттегля, печелейки Евро-2008", като той смята, че след него идва нова вълна играчи, които да представят страната си.

"Ще е страхотно да спечелим, но ако не успеем да преминем групите, аз няма да приема Евро - 2008 като разочарование" - прибави Колер.

Колер планира и през следващия сезон да се състезава за отбора на Нюрнберг преди да предприеме някакво решение за неговото бъдеще.

"Аз искам да продължа да играя, за да изпълня договора си с Нюрнберг до неговия край, но дали това ще се случи е трудно да се прогнозира. Зависи от здравословното ми състояние, мотивацията и от това дали усещам, че мога да играя на такова ниво."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация