Ливърпул отново доказа своя изключителен турнирен дух

09:34
Ливърпул отново доказа своя изключителен турнирен дух
Третият сблъсък в рамките на една седмица между съставите на Ливърпул и Арсенал определено бе най-качествения. През всичките 90 минути двата състава не спряха да се движат по терена, а напрежението и пред двете врати бе често срещано явление.

В края на краищата "хитрата лисица" Бенитес излъга Венгер, пращайки своя тим сред четирите най - добри. Мачът бе изпълнен с динамика и обрати, а шестте попадения допълнително украсиха вечерта на "Анфийлд".

Мачът започна отлично за "топчиите", които още в 13-тата минута поведоха след гол на Диаби изведен по брилянтен начин от Александър Хлеб.

Домакините се опитаха да наложат превес в играта за да върнат попадението, но халфовата линия на Арсенал се справяше далеч пред постъпите към своя вратар. Все пак Ливърпул имаха късмет, когато бившият капитан на тима Сами Хюпия се извиси при едно изпълнение на корнер и възстанови равенството.

Второто полувреме продължи да бъде все така интересно и закономерно в двете врати паднаха още четири гола.

Първо топ стрелецът на Ливърпул Фернандо Торес в типичен за него стил с обръщане вкара за 2:1, което принуди френския специалист на гостите да направи смени с цел засилване атакуващата мощ.

Влезлият като смяна на Емануел Ебуе английски национал Тео Уолкът пое топката от границите на своето наказателно поле и със забележителен рейд от около 60 метра, преодолявайки 4-ма играча на противника, поднесе топката на Адебайор, който не сгреши за 2:2 и класираше Арсенал на полуфинал.

Все още не успял да даде своите инструкции, Венгер и останалите от резервната скамейка трябваше да преживеят нов ужас - влезлият като резерва Бабел напредна по фланга и бе съборен в наказателното поле от Туре. Зад топката застана Стивън Джерард, който не сбърка.

Голът на свой ред отново принуди Арсенал да заиграе изцяло нападателно без да мисли за тила си и в даденото от съдията продължение същият този Бабел се отскубна и останал сам срещу Алмуния отбеляза за 4:2.

Така Ливърпул продължава да мечтае за трети финал в последните четири сезона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Aragorn7903
10.04.2008 18:34

Фактора съдията почва да звучи като левскарско реване в България съдията вкара 4 гола за ливърпул мръсника не го е срам

Spairo
09.04.2008 14:44

Факторите за продължаване на Ливърпул са ясни:Характер,Съдията и доста късмет,а относно моя любим отбор,неопитността ни попречи в дадени моменти,но въпреки че отпаднахме показахме голям талант и огромен потенцял,надявам се ,че този лош край е едно добро начало за нас {P}.Имаме някакъв малък теоритичен шанс за шампиони ,но не мисля че Челси и Ман Юнайтед ще допуснат такива грешки,че да станем първенец в премиершип,с оглед играта този сезон за нас беше сезон на израстване психически.Арсенал ю оyлейс би ин май хaрт