Амаури иска да играе за Италия

11:58
Амаури иска да играе за Италия
Нападателят на Палермо Амаури е заявил, че вече не таи надежда да заиграе за своята родина Бразлия, поради което е готов да се присъедини към Скуадраадзура.

27 - годишният футболист живее и играе в Италия повече от пет години и след като е бил наблюдаван продължително време от старши треньорът на Селесао Карлос Дунга е взел решение да играе за Италия при интерес от страна на Роберто Донадони.

"До няколко дена аз ще получа своя италиански паспорт, така че няма да имам проблем, ако бъда извикан в националната гарнитура на Италия" - заяви Амаури пред Бразилиан прес.

"Аз искам това да стане и се надявам Роберто Донадони да ме повика."

Амаури е заявил, че има желание да бъде трансфериран в по-голям клуб след края на сезона, като бъдещето му се свързва с отбори като Челси, Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Барселона.

Самият футболист, който отбеляза два гола в мача срещу Ювентус през уикенда е споменал, че от торинският гранд също са отправили запитване за един евентуален негов трансфер.

"Аз очаквам да премина в по-голям клуб и аз смятам, че това може да стане през юни, когато сезонът приключи."

"Аз чух, президентът на Ювентус Джовани Коболи Гигли да казва, че Ювентус са заинтересовани от мен и това несъмнено ме прави щастлив."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

pafata
09.04.2008 19:02

Прекрасен футболист, който много ни тормозеше в мачовете на Левски с Киево. Още тогава си личеше, че е от световна класа.