Прандели пред дилема

16:06
Прандели пред дилема
Старши треньорът на Фиорентина Чезаре Прандели все още не е наясно със стартовата единадесеторка в 1/4 - финалната среща реванш с отбора на ПСВ. Двубоят е тази вечер в Айндховен.

Първата среща завърши 1:1, което налага отбелязването на голове от страна на "виолетовите". Именно с играчите в офанзивен план е свързан проблемът на италианския специалист. Муту е твърд титуляр, но голямата дилема е кой да му партнира в този толкова важен сблъсък.

23 годишният Джампаоло Пацини е реализирал девет гола през този сезон в серия "А", като всичките те са били отбелязани в игрова ситуация. Ветеранът Кристиан Виери, който има три попадения в турнира също се надява да започне титуляр на "Филипс Стейдиъм"

Томас Уйфалуши и Алесандро Гамберини са декларирали готовност да пътуват с отбора, а това определено е добра новина за Прандели.

От своя страна домакините ще трябва да се справят без наказания за една среща нападател Джеферсън Фарфан и контузения халф Ибрахим Афелай.

Прандели каза: "Това ще бъде много труден мач, но ние трябва да се научим да се справяме с подобни предизвикателства."

"Ако подходим правилно към дадената среща, то аз съм убеден, че ние ще се справим."

Треньорът на ПСВ Сеф Вергуусен се зарече, че неговият отбор няма да се защитава, а ще напада от самото начало на мача. Нулевото равенство би било достатъчно за холандския тим да продължи на полуфиналите, но холандецът е наясно, че противникът е твърде опасен, което не позволява отпускане до последната минута на двубоя.

" Фиорентина са отбор, който играе еднакво както у дома, така и като гост - винаги с мисъл към атаката" - каза той

"За нас е важно да сме напълно концентрирани през всичките 90 минути или повече, ако се стигне до продължения."

"Ние няма да се защитаваме. Това е твърде опасно срещу атакуващ отбор като Фиорентина."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация