ПФА номинира кандидатите за играч на годината

05:36
ПФА номинира кандидатите за играч на годината
Победителят от миналата година Кристиано Роналдо е един от номинираните заедно с дуото на Арсенал Фабрегас и Емануел Адебайор. Триото също така се бори и за годишната награда за млад играч.

Тримата са придружени от двойката на Ливърпул Стивън Джерард и Фернандо Торес, като испанецът влиза в списъка в своя първи сезон от Премиер лигата. Торес също е в сблъсъка за наградата за млад играч.

Номинациите за главната награда завършват с вратаря на Портсмут Дейвид Джеймс, който се радваше на добър сезон по време на пътя на Помпи към финала за ФА Къп.

Успоредно Торес, Фабрегас и Роналдо, двойката на Астън Вила Гейбриъл Агбонлахор и Ашли Йънг са начело в борбата за млад играч в годишните награди. Шестте номинации са завършени от защитникът на Манчестър Сити Ричардс.

Номинираните за наградата според шефа на ПФА Гордън Тейлър:

1.Емануел Адебайор:
Нападателят на Арсенал имаше по-често поле за изява след напускането на Тиери Анри, като самият играч се отплати на Венгер за гласуваното доверие с немалко голове, повечето от които важни. Крис Бъртън изразява въздействието на Тоголезе на "Емиратс", до като Гордън Тейлър разкрива защо той е сред номинираните.

2.Фернандо Торес:
Испанецът се радваше на сензационен първи сезон в английския футбол, отбелязвайки 21 гола до тук в Премиер лигата. Алекс Дън посочва причините след успеха на Ел Ниньо, докато Гордън Тайлър разкрива неговите препоръки.

3.Кристиано Роналдо:
Победителят от миналата година изигра ключова роля за достигането до върха на Премиер лигата от Манчестър Юнайтед. Гордън Тайлър разкрива причините, защо португалецът е номиниран докато Марк Бъкингам от skysports.com изследва защо Роналдо е в толкова отлична форма този сезон.

4.Сеск Фабрегас:
Енергичният полузащитник на Арсенал поведе "топчиите" във всички фронтове този сезон. Джеймс Дол гледа как Фабергас израстна като естествен заместник на Патрик Виера, докато Гордън Тейлър разкрива причините, довели до номинацията на испанеца.

5.Дейвид Джеймс:
Вратарят на Портсмут получи повиквателна за националния отбор, след отличен сезон. Гордън Тайлър записва защо е в листата, докато Роб Париш поставя въпроса защо главната награда трябва да отиде при някогашния вратар на Астън Вила.

6.Стивън Джерард:
Фантастичният капитан на Ливърпул поведе червените към края на поредния финал на Шампионската лига. Пет О’Рурк поставя въпроса за вдъхновителния лидер на "Анфийлд", докато Гордън Тайлър обяснява, защо той е бил номиниран за наградата.

Млад играч на годината:
Заедно с Роналдо, Торес и Фабрегас, още трима играчи са в борбата за спечелване на приза за млад играч на годината. Гордън Тейлър представя своето виждане за конкурентите.

Гейбриъл Агбонлахор:
"Той е толкова директен играч с горящо темпо, докато води на линията, той може да тича за топките по цял ден. Той направи голям прогрес и в интерес на клуба и страната, се надяваме, че ще продължи да се развива".

Майка Ричардс:
"Фантастичен играч, той е великолепен млад мъж с природни възможности и атлетичност. Издигнал се до световно ниво на много млада възраст ще бъде редовен играч за Англия в идните години".

Ашли Йънг:
"Също като Гейбриъл, Ашли е облагодетелстван от работа под ръководството на така добрия мениджър Мартин О\'Нийл, чието решение да даде 10 милиона може да се е възприемало като много рисково по това време. Всъщност, това беше част от един много проницателен бизнес".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Dumbi
13.04.2008 08:49

Аз лично смятам, че ако се поделят наградите между Торес и Роналдо ще е най-справедливо, но това е мое мнение Кристиано прави изключителен сезон и дори да спечели двата приза не би било изненада.

buzzblister
12.04.2008 15:47

Кристиано Роналдо е най-полезния играч в Премиършип и той най-много заслужава да е на първо място. Той ни показва невероятен футбол , комбинират от финтове и невероятно темпо на игра.