Алонсо спечели след хаоса в Корея, кошмарен ден за Ред Бул

12:30
Алонсо спечели след хаоса в Корея, кошмарен ден за Ред Бул
Фернандо Алонсо с Ферари спечели първото в историята Гран При на Южна Корея, което бе осеяно с много перипетии и прекъсвания, а стартиралите от първа и втора позиция в състезанието пилоти на Ред Бул Себастиан Фетел и Марк Уебър отпаднаха и сериозно намалиха шансовете си за световната титла.

Втори и трети завършиха Люис Хамилтън с Макларън и Фелипе Маса с Ферари.

Първоначално състезанието бе отложено с десет минути, заради наводнената писта, а след това организаторите прекратиха плановете си за нормален старт и пуснаха кола за сигурност пред стартовата решетка. След три обиколки обаче червен флаг отново прекрати състезанието, заради ужасяващите условия. Надпреварата все пак бе подновена след по-малко от час, отново с кола за сигурност пред пилотите.
Стартиралите от първа и втора позиция Фетел и Уебър водеха пред Алонсо и Хамилтън, но в 20-та обиколка австралийският пилот на Ред Бул изпусна контрол на болида си и удари Нико Розберг, в резултат на което и двамата напуснаха състезанието разочаровани. Инцидентът пък принуди организаторите отново да пуснат кола за сигурност.

Когато тя се прибра, Фетел остана лидер в колоната, но дойде 46-та обиколка и проблем в двигателя отстрани и втория пилот на Ред Бул от състезанието, а като нов лидер излезе Алонсо. До края той не изпусна първата си позиция и триумфира на пистата "Йеонгам" с време 2:48:20.810 часа. Вторият Хамилтън остана на 14.9 секунди зад победителя. Третият Маса пък изостана на над 30 секунди от Алонсо.

Най-добро класиране за сезона - четвърто място, записа легендата Михаел Шумахер. Пети остана Роберт Кубица с Рено, а шестата позиция бе за Витантонио Лиуци. Седми и осми завършиха Рубенс Баричело и Камуй Кобаяши. Дженсън Бътън остана без точки след 12-то си място и сериозно намали шансовете си за титла.

С победата Фернандо Алонсо излезе като лидер в класирането при пилотите с 231 точки, а Марк Уебър вече е втори с 220. Третата позиция е за Люис Хамилтън с 210 точки. Себастиан Фетел пък е четвърти с 206 точки. Бътън остава пети със 189 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gopencet0
24.10.2010 13:52

И аз тва се чудя кво общо има с футбола Ф1 *lol*