Амаури - Бразилия или Италия?

13:00
Амаури - Бразилия или Италия?

Бразилия или Италия? Това е дилемата пред Амаури. Нападателят на Ювентус може да изчака повиквателна от селекционерът на "селесао" Карлос Дунга или пък да облече синята фланелка на световните шампиони. Въпросът с италианското гражданство на голмайстора вече е решен, а Марсечело Липи възнамерява да повика бразилската звезда в "Скуадрата".

За Дунга ще бъде огромна грешка, ако не повика Амаури в селекцията на Бразилия, тъй като нападателят се намира в превъзходна форма и показва отличен футбол с екипа на Ювентус. Ако все пак получи повиквателна за "селесао" има голяма вероятност тя да бъде отказана, защото бившият футболист на Палермо дълго време е пренебрегван от наставниците на "кариоките".

От своя страна Марчело Липи се надява 28-годишният нападател да заиграе за Италия, в помощ на световните шампиони за класиране на Мондиала в ЮАР. Както е известно "скуадра адзура" е в една квалификационна група с отбора на България.

Твърде любопитен е фактът, че първата среща на Италия през следващата година е приятелски мач срещу Бразилия, който ще се играе в Лондон на "Емирейтс Стейдиъм" на 10 февруари. Така Амаури може да направи дебют с националната фланелка на световните шампиони именно срещу собствената си страна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bacardy_breezer
30.12.2008 12:30

kalinho не е особено малка конкуренцията в нападението на "скуадра азура".Все пак Италия притежава нападатели като Дел Пиеро ,Тони, Якуинта, Касано, Джилардино, Ди Натале , Джузепе Роси , Симоне Пепе , и ако и Амаури се присъедини , ще е доста трудно за Марчело Липи да определя кои 2ма или 3ма нападатели да играят в даден мач.Но по-добре много отколкото нито 1

Kalinho
17.12.2008 11:29

За него е много по добре да играе за Италия най - малкото няма да му се налага да пътува толкова, конкуренцията е по малка.
Играч като Амаури е желан навсякъде

save_us
16.12.2008 16:28

само ЮВЕ .. Амаури , Дел Пиеро и Трезеге са непобедими в атака..