Павел Дочев треньор на Локомотив Сф.?

15:49
Павел Дочев треньор на Локомотив Сф.?
Старши трeньорът на второ-дивизионния германски клуб Падерборн Павел Дочев, по свяка вероятност ще е новият наставник на родният Локомотив София, научи Winner.bg

Роденият на 26 септември 1965 г. в София специалист, ще заеме овакантения от Стефан Грозданов пост, след като договорът му със Падерборн изтича през лятото и привличането му на "Надежда" е въпрос на време.

Бившият играч на Локомотив Сф. и ЦСКА започва треньорската си кариера през 2003 г. начело на Падерборн, който по това време се  подвизава в Регионална лига - север и успява да изведе отбора до най-голeмите му успехи в историята. През сезон 2004/2005 извежда тима си до Втора Бундеслига и достига до 1/8 финалите в купата на Германия, отстранявайки по пътя си елитните Хамбургер и Дуисбург.

Поемането на Рот-Вайс Ерфурт през 2005 г. от нашия специалист се оказва благоприятно за отбора и той успява да запази статута си в регионалната лига, след като е сериозно застрашен от изпадане.

Завръщането в Падерборн се осъществява през 9 февруари тази година, след като Дариуш Пасиека е освободен от поста старши треньор, а на негово място е назначен българинът, приветстван от 500 фена на първата тренировка на клуба.

Качествата на Павел Дочев му донасят и приза за "Най-добър треньор на столетието" в Падерборн през 2007 г.

В момента тимът заема последното място в лигата и най-вероятно ще отпадне от Втора Бундеслига. Клауза в договора на специалиста, автоматично гарантира на Дочев още една година футбол в Германия, но при заето от тима му поне трето място в крайното класиране. Липсата и на теорeтична възможност това да се случи, изпраща Павел Дочев на кормилото на Локомотив София.

Спряганите за поста Димитър Димитров - Херо и изгоненият от Химки Славолюб Муслин, по всяка вероятност няма да акостират на "Надежда".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация