Димитър Пенев, най-бавният шофьор в София

21:40
Димитър Пенев, най-бавният шофьор в София
Бившият държавен селекционер наскоро се раздели с голямата си любов – “Мерцедес 190”, който го шофираше в продължение на 15 години.

“Стратега е голям традиционалист. Като свикне с нещо, въобще не го сменява. Например той си има табиет да пие червено вино, което да вдига хемоглобина му. Затова бяло винце нелезва, но червеното го пийва редовно”, поясниха негови приятели.
Когато ще шофира, обаче Пенев не си позволява и глътка, дори от любимото му червено вино.

“Имам книжка от 16-годишна възраст. При ограничение от 120 км. в час, карам със 100. При знак за 60 км. в час, намалявам на 40. Никога не пия преди да шофирам. Може би затова през живота си не съм имал катастрофа. Карам внимателно, дори да имам предимство, пак се оглеждам, и ако някой бързда го пускам. Независимо, че шофирам по-бавно, винаги стигам навреме. То тези, дето бързат, даже предсрочно пристигат в “Пирогов” или в гробищата на “Орландовци”. Наблюдам, младите въобще не се пазят. Яханали са едни джипове и летят по шосетата, пък после що така им се случва?!”, поясни Димитър Пенев, който сега се придвижва с Форд Мндео.
 
“През живота си имам само два акта, следствие на снимки, които са удостоверявали, че съм минал на кръстовище на жълт светофар. Платих си чинно глобите. Иначе катаджиите ме спират редовно, за да ме разпитват за националния отбор, за ЦСКА, за Левски, за Локо Сф, въоще за българския футбол. Някой пък вдигат палката само, за да ми искат автограф. После веднага ме пускат”, поясни Димитър Пенев, на когото не се е случвало насред път сам да оправя автомобила си, защото винаги е карал или “Мерцедес” или нова кола, каквато сега е Мондео-то му.

Предпочитанията на Пената:
Алкохол – водка с кола, бира, но най-много обича червеното вино
Салата –шопската. “Нали сме шопи, затова обичаме шопската салатка”, пояснява Пената. Ястие – телешко със сливи
Парфюм – “Фаренхайт”
Възстановяване – масажи, но задължително да е някой от бившите масажисти на националния отбор
Кът за почивка – Китен.
Музикант – Салко Писин, Ибро Лолов
Певец – Лили Иванова, Йорданка Христова, Богдана Карадочева

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kolio_Piandeto
16.04.2008 21:57

Предпочитанията на Пената:
Алкохол – водка с кола, бира, но най-много обича червеното вино
Салата –шопската. “Нали сме шопи, затова обичаме шопската салатка”, пояснява Пената.