Шампионска Лига - Мачовете на истината

15:07
Шампионска Лига - Мачовете на истината

Дойде време отново да се насладим на футбола, представен ни от участниците в най-комерсиалния турнир в Европа. Настъпи фазата на така наречените "мачове на истината", когато се решава съдбата на всеки един отбор в групата му. Именно тези двубои ще ни дадат по-голяма представа за реалните възможности на всеки тим.

Група "А" се очертава като една от най-равностойните в турнира. Тук прави впечатление слабото представяне на Ливърпул, който само с една спечелена точка в актива си ще има много трудности с продължаването на 1/8 финалите. "Мърсисайдци" гостуват на Бешикташ на негостоприемния стадион "Инюню" и при нов провал, шансовете им намаляват значително. В другата среща се изправят изненадващият лидер Марсилия (6т.) и стабилно представящият се тим на Порто (4т.). Победата на който и да е от двата състава ще го превърне във фаворит в групата.

В група "B" се открояват двата отбора фаворити в лицето на  Челси и Валенсия. След издънката с Розенборг, лондонският тим спечели много важна победа на "Местая". Същото важи и за Валенсия, които в първия кръг взеха много ценни три точки от Шалке при гостуването си в Германия. При нови победи в двубоите от този кръг, които изглеждат много вероятни, тези два отбора почти сигурно ще продължат в следващата фаза.

Нещата в група "С" са много завързани. Едва ли Реал М ще има трудности да спечели първото място, но за второто се разразява голяма битка. Вердер записа две загуби и сега няма друга алтернатива освен да победи Лацио на "Везерщадион". Олимпиакос поднесе голяма изненада с победата си над "бременските музиканти" и в момента е в много добра позиция да атакува второто място в крайното класиране. Но нека да не забравяме, че на гръцкия отбор предстоят два тежки мача с Реал М, от които трудно ще вземат точки. Ако Лацио успее да спечели домакинствата си на Вердер и Олимпиакос, има страхотни шансове да продължи на 1/8 финалите.

В група "D" все още нищо не е ясно. Шахтьор взе две победи, които до голяма степен го превръщат във фаворит за едно от първите две места. В украинския гранд се вливат много средства и се привличат много стойностни футболисти, което дава и своя резултат. Климатичните условия в Донецк са още един плюс в полза Шахтьор, в предстоящите им домакински мачове. Настоящият носител на трофея Милан играе неузнаваемо слабо от началото на сезона и двата двубоя с украинците ще ни дадат много отговори за тяхната съдба в турнира. Анчелоти реши да запази Кака в последния шампионатен мач от Сериа "А" и това му изигра много лоша шега. С появата на бразилеца в сряда вечерта играта на Милан по всяка вероятност ще придобие по-голяма сигурност и бъдещето на Анчелоти, при една евентуална победа ще изглежда далеч по-ясно. В другия сблъсък Бенфика и Селтик ще решат кой от двата отбора е по-достоен да продължи напред в евротурнирите, но и двата състава не са на очакваното ниво и показват слаба игра до момента. 

В група "Е" явен фаворит е Барселона. Рейнджърс се представя отлично и до момента обърква сметките на Лион и Щутгарт. Шампионът на Франция ще трябва да вземе поне 4 точки от двубоите си с Щутгарт, за да запази шансове за продължаване напред. Първенецът на Германия пък е в ужасна форма и едва ли ще може да се противопостави достатъчно на останалите отбори в групата. Вероятно в последния кръг на "Айброкс" Рейнджърс и Лион ще определят втория тим, отиващ на 1/8 финали.

В група "F" фаворити са Манчестър Юнайтед и Рома. Динамо Киев играе слабо и след двете си загуби, вероятно ще заеме последната позиция. Сблъсъците между Рома и Спортинг ще определят дали португалците имат сили да се наредят на едно от двете първи места. Все пак, предимството е на страната на римския гранд, който показва много приятен и атрактивен футбол от началото на сезона. Манчестър Юнайтед се очертава като фаворит за първото място, но "червените дяволи" не са застраховани от грешки и на дневен ред им предстои доста трудно гостуване в Украйна.

Група "G" е една от най-равностойните и вероятно до последния кръг нищо няма да е решено в нея. Интер загуби от Фенербахче и сега му предстоят трудни двубои с ЦСКА Москва, от които трябва да вземе поне 4 точки. Сблъсъците между ПСВ и истамбулския гранд изглежда също ще бъдат много оспорвани и до голяма степен ще решат кой от двата тима заслужава повече да продължи в следващата фаза. Няма да е чудно, ако в тази група станем свидетели на някои от изненадите в тазгодишното издание на Шампионската лига.

Група "H" се очертава като една от най-безинтересните. При нови победи двата фаворита Арсенал и Севиля почти на 100% ще си осигурят участие в 1/8 финалите. Славия Прага и Стяуа са далече от тяхната класа, въпреки че чехите демонстрират приятен футбол и се справиха лесно с отбор като Аякс в предварителния кръг. В Стяуа има много проблеми и няма да е чудно румънците да останат последни в групата.

Предстоят ни много интересни дни, в които ще се насладим на първокласен футбол от най-добрите отбори в Европа. Това са мачовете на истината и да се надяваме, че участниците в тях ще ни предоставят едно незабравимо зрелище.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация