Арсенал и Ливърпул не успяха да се победят

19:54
Арсенал и Ливърпул не успяха да се победят
Отборите на Арсенал и Ливърпул не излъчиха победител на "Емирейтс стейдиъм" в дербито на 18-я кръг в английската Висша лига. Срещата завърши при резултат 1:1.

Мачът започна спокойно и през първите минути не видяхме атаки към двете врати. Темпото обаче бързо се вдигна и в 9-та минута бе създадена първата голова възможност. Завърналият се в игра за Ливърпул Роби Кийн даде хубав пас на капитана на тима Стивън Джерард, който стреля добре, но не успя да открие резултата.

В 14-та минута нападателят на Арсенал Емануел Адебайор имаше възможност да преодолее Хосе Рейна, но ударът му с глава бе париран от вратаря на гостите.

В 23-та минута стадионът избухна в радост, след като футболистите на Арсенал отбелязаха красиво попадение. Самир Насри намери Робин ван Перси с дълъг и много добър пас, а холандецът показа отличен контрол, преодоля Карагър и не остави шанс на Рейна.

В 41-та минута Роби Кийн оправда доверието на треньорския щаб и след като отбраната на Арсенал го изпусна на скорост в наказателното поле, нападателят разстреля с много силен шут вратата на Мануел Алмуния.

Само три минути по-късно Стивън Джерард изпусна невероятно чисто положение, като след пас на Дирк Кайт капитана на мърсисайдци не успя да вкара от няколко метра.

Второто полувреме на мача започна кошмарно за Арсенал. На терена не се завърна капитанът на "топчиите" Франсеск Фабрегас, който е получил контузия през първата част на срещата, а на негово място Арсен Венгер пусна Денилсон.

В 60-та минута Адебайор си изпроси безмислен втори жълт картон за груба игра в атака и така домакините доиграха мача с човек по-малко.

Отборът на Ливърпул така и не успя да се възползва от численото и игровото си предимство и срещата завърши наравно. Така мърсисайдци рискуват да загубят първото място в класирането, след като в момента имат преднина от две точки пред Челси, който пък утре гостува на Евертън.

Любопитно е, че днес Рафаел Бенитес не ръководи Ливърпул в дербито. Преди няколко дни мениджърът претърпя лека операция заради бъбречна криза и все още не е напълно възстановен. Днес отборът е бъде ръководен от помощника му Сами Лий.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

leketoo
22.12.2008 11:46

Арсенал изтърва нещастниците от Ливърпул. Те горките толкова ги беше страх да не ядат

roommen
22.12.2008 10:35

Не съм фен нито на Ливърпул нито на Арсенал по скоро симпатизирам на Лампард ,Тери и Джо Коул, но този коментатора по Диемата беше див фен на Ливърпул ,такива простотий говореше че сигурно всички привърженици на "топчиите"са го "нахранили подобаващо" особенно като даде изказването че любимецът ми Р.Кийн бил най-добрият от Ливрпул в мача ,че аз не му чух името през втората част .Ако за подобни нарушения се дават червени картони то половината отбор на Манчо трябва да са в затвора а Руни и Скоулс да са им главатари .Гледах само второто пуловреме на мача и това което видях е че Арсенал и с 10 човека се опитаха да натиснат до 70-тата минута ,после имаше 10-15 минутен застой в играта и от 85-та до 94-та Ливърпул се опита със сила да победят

TOPUZAKOV
22.12.2008 10:19

за мен мача беше доста интересен ......... след (заслужения) червен картон на Адебайор ,Арсенал направиха няколко контри но нищо по опасно ...... пък Ливърпул ги беше страх да натиснат по здраво.Един човек липсваше мн на Ливърпул.Ще кажете Ф.Торес - НЕЕЕ , Ливърпул победи Манчестър Юнайтед без Торес и Джерард , липсваше мн Масчерано

memorex
22.12.2008 06:29

А Арсенал дори и в пълен състав имаха ли положение освен тола?Сега ще кажете удара на Адебайор от 5 метра...положение и половина за Арсенал и поне 10 за Ливърпул не знам как я виждате играта

hitrin
21.12.2008 23:46

Надиграли били Арсенал хахахахахахахха явно не разбираш от футбол щом така казваш.След като изгониха Адебаьор имахте ли удар към вратата а да не говориме за положение. тотално 4ак .хахахахахахха смешна работа!!

memorex
21.12.2008 20:59

Ливърпул тотално надигра Арсенал!Не знам какво сте гледали ама...Арсенал имаха 1 положение на кръст.Ливърпул имаха доста повече да не говорим че след 30-тата минута до края Ливърпул смаза Арсенал!

cesekarchetooo
21.12.2008 20:58

Определено нито Арсенал, а още по-малко Манчестър, са отписани от борбата за титлата. Все още разликите са под 10 точки и нищо не е сигурно, още повече, че се намеси и пети отбор в битката за титлата - Астън Вила. Да видим кой ще завърши първи по Нова година и кой кого ще успее да излъже след това, защото тази година в Премиър Шип ще си бъде голямо надлъгване...

arsen
21.12.2008 20:20

Прекарсен мач.А гола на Перси бе феноменален,също както и пасът на Самир.Такива асистенции съм виждал само от Бергкамп и Сеск(разбира се)Определено играча на мача е Насри.не пропускам да похваля и Кийн за гола му.Твърдо сме в играта... още...

cesekarchetooo
21.12.2008 18:56

Искрено се възхищавам на играта на "топчиите". Те владееха инициативата през по-голямата част от първото полувреме. Отбелязаха страхотен гол чрез Ван Перси, а Адебайор пропусна едно чисто положение за Арсенал. "Мърсисайдци" отговориха подобаващо в последните 10 минути, отбелязвайки не по-малко красиво попадение /Р. Кийн/ , пропуски на Джерард и Каут.
Това бе едно от най-добрите първи полувремена /да не кажа най-доброто/ през цялата есенна част от кампанията.
Казвам всичко това като неутрален, въпреки че стискам палци на "топчиите". Дано и второто полувреме да ни предложи вълнуващи минути пред малкият екран.