Футболът в България моли Божков за спасение

12:20
Футболът в България моли Божков за спасение
Инициативният комитет от футболни клубове изпрати писмо до Васил Божков, в което моли бизнесмена да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз.

174 футболни клуба от България ще подкрепят кандидатурата на президента на "Нове холдинг" на предстоящия Конгрес на футболната ни централа на Изборите са на 30 януари 2009 година. Според голяма част от ръководствата на футболните ни клубове сегашната управа на БФС не се справя със задълженията си и е главната причина за лошото положение в което се намира най-популярния спорт у нас.


Следва пълният текст на писмото:

До Г-н Васил Божков Президент на "Нове Холдинг"

"Уважаеми г-н Божков,
На 30.01.2009 г. ще се проведе извънреден конгрес на БФС. Тази дата може да се окаже преломна за българския футбол, ако конгресът поеме курс към радикални реформи.

През последните няколко години кризата в българския футбол се задълбочи. Въпреки обещанията на досегашното ръководство продължи корупцията в съдийството, липсата на ясни правила и нееднаквото отношение към клубовете. Трагично е положението със спортните бази, продължава агонията на националните футболни отбори. Днес българският футбол е синоним на скандали и недоверие в ефективността на неговото ръководство.

Както е известно, през последните няколко седмици в цялата страна се разгърна "Движение за чист и честен футбол". По време на дискусиите се стигна до заключението, че българският футбол трябва да се ръководи от хора, които не използват футболната централа за лични облаги, а ще гарантират коренна промяна и издигане на авторитета на БФС пред международните спортни институции и българската общественост.
Това е причината ние, представители на инициативна група футболни клубове, да се обърнем към Вас с молба да приемете нашето предложение за издигане на кандидатурата Ви за президент на БФС. Основание за това предложение е не само успешността на ръководените от Вас икономически структури, но главно безспорните успехи на две спортни федерации и един футболен клуб, които под Ваше ръководство завоюваха поредица от републикански, европейски, световни и олимпийски титли.
Убедени сме, че ако приемете нашето предложение, болшинството от българските футболни клубове ще Ви подкрепят. До момента не по-малко от 174 футболни клуба са изразили принципна подкрепа за Вашата кандидатура.

С настоящото писмо ние се обръщаме с призив и към всички футболни клубове, които вече изразиха подкрепата си за реформи в българския футбол, да подкрепят Вашата кандидатура. Убедени сме, че във Ваше лице българският футбол ще намери своята обединителна фигура и ще тръгне по пътя на спортните успехи.

За инициативния комитет:
Рилски спортист, Септември, Берое, Калиакра, Несебър, Миньор, Шабла, Волов-Шумен, Бенковски - Бяла, Зимница, Черноморец - Бургас, Елин Пелин, Стралджа, Ботев - Болярово."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

roommen
22.12.2008 23:32

drummer - и какви качества трябва да притежава човек за да е полезен на този пост ми кажи ти като си най-умният измежду умните ...

drummer
22.12.2008 19:36

roommen-e, ти като си толкова голям умник, какво предлагаш.... да седнем и ....да открием човек който никога не е правил залози. Добре, ама дали ще има другите качества...?!

roommen
22.12.2008 19:13

Хора осъзнайте се малко ,предагате само личности които се занимават със всякакъв вид залози ,който и да бъде избран няма да е точният човек чисто и просто защото такъв човек в България не съществува

drummer
22.12.2008 18:45

Моето мнение е, че след 30.I. 2009 г. Борислав Михайлов и кохортата му от комбинатори, трябва да бъде изхвърлена от сградата на " Иван Асен II " 26. Независимо от някои негативи, натрупани през годините, моят кандидат за поста президент на БФС е Валентин Михов. Това е футболен човек, доказал се като ръководител. Естествено за това трябва да бъде подкрепен, от повече клубове желаещи промяна.

roommen
22.12.2008 18:15

Не съм сигурен ,но мисля че след като се занимава със залози "Еврофутбол" май няма право да се кандидатира за подобни длъжности

dominus
22.12.2008 17:57

Значи като цяло според мен е крайно време вече да се смени Боби, но не знам дали Божков ще е подходящият човек, който да го замени. Най вече се притеснявам за нас - залагащите или по точно за тези, които все още ползват услугите на Еврофутбол. Въпросът е, че сега има уредени мачове, а представете си какво ще стане когато Божков застане начело - уредени мачове до дупка. Това си е лично мнение естествено, дано не се окажа прав.

dumbo_s
22.12.2008 16:34

В Божков виждам два полюса ... Един на успеха и друг на тотален провал...С идването на Божков ще се намерят многобройни спонсори ... ще се вземат качествени кадри за националния отбор в лицето на треньори...БГ първенството ще си вдигне нивото ще има повече продадени играчи на добри европейски отбори , но всичко това може да стане само с много пари , които Божков знае как и от къде да вземе ... От друга страна пък може нещата да станат по - сериозни , ако види нещо в което може да спечели и се възползва от това.... НО само времето ще покаже аз лично съм твърдо зад него ....

roommen
22.12.2008 15:13

По добре да не става Божков , че ако нещата не потръгнат вие чорбетата пак ще има да се оправдавате че Левскар е президент на БФС-то , аз предлагам някой чорбар да сложат за да спрете да се оплаквате че все Сините са ви виновни

linger
22.12.2008 14:11

Боби да се маха вече. Докара ни до дъното. Добре е че богат човек ще се захване с футбола. Дано наистина да се получи това, че от комунистически генномодифицирани индивиди като Лечко, Наацко и Перуци толкова.

fawlty_towers
22.12.2008 13:56

Да бе 'щото до сега ,да не е било съвместимо това понятие със досегашните управници - всеки искаше да се нагуши с парички , а на спорта Майната му...Е според мен от Божков може да очакваме положително развитие на футбола у нас. Айде със здраве

svetlio_vn
22.12.2008 13:09

Понятията "Движение за чист и честен футбол" и Васил Божков са несъвместими в едно изречение ...