Сашо Александров: За нас има един мач. Този с Литекс!

20:11
Сашо Александров: За нас има един мач. Този с Литекс!
От Калиакра плачат, обаче усещат, че заслужено ги бихме, твърди халфът на Черно море

В последните три години Черно море за втори път отива на финал за Купата на България. “Моряците”, водени от опитния Александър Александров-Кривия пред около 5000 зрители в Каварна успяха да надиграят надъханият от Вили Вуцов тим на Калиакра с 3:1. Ето какво каза Сашо Александров, след успеха в полуфиналите.

- Сашо, Черно море има ли сили да се справи с Литекс на финала за купата на страната?

- Черно море е опитен отбор, може да победи всеки един български състав. От тук нататък остава един мач за нас, най-важната среща, тази с Литекс.

- Специалистите сочат Литекс като фаворит!?

- Реалните ни позиции преди финала са равни. На терена ще се реши кой по-добрия. Който е по-напорист, той ще спечели.

- По-добре ли е, че ги няма столичните отбори на финала?

- Във всеки случай е по-интересно. По-вълнуващо е за зрителите. Преди, когато четвъртфиналите бяха в два мача при разменено гостуване, бе много трудно отбор от “Б” група да отстрани състав от “А” група. Ето, че Калиакра успя да се промъкне до полуфиналите.

- Какъв е коментарът ти за срещата с Калиакра?

- Заслужено спечелихме в турнирна битка – в нея е важно не да играем красиво, а да продължим напред. Нашата цел бе финала, успяхме да я постигнем.

- Вероятно имате нова цел. Като футболист на Левски си вдигал купата на България. Сега навярно искаш да триумфираш с него и като състезател на Черно море?

- Разбира се.

- Защо Черно море успя, а Калиакра – не?

- Понеже ние бяхме по-добрия тим на терена. Няма нещо по-нормално от това Черно море да елиминира Калиакра. Имахме очевидно превъзходство почти през целия двубой.

- Да, изпуснахте няколко положения за гол!?

- Наистина можеше да вкараме и повече, надявам се да сме си ги запазили за финала. Пропуските пред противниковата врата ни лишиха от възможността за по-изразителна победа. Така щяхме да затворим устата на противниците ни.

- Вили Вуцов изплака, че Юли Петков незаслужено е получил червен картон?

- Имаше си нарушение за втори жълт и червен картон. Дори да бяхме останали 11:11, Черно море пак щеше да спечели, защото е по-добрия отбор. Абсолютно резонно взехме мача. Факт е, че след изгонването на Юли Петков, защитата на Калиакра по-често се пропукваше.

- Кметът на Каварна и бос на Калиакра възкликна: “Както ни клаха съдиите в този мач, така не са ни клали през турското робство”. Той има предвид, че при резултат 1:1 съдията взел нещата в свои ръце. Даже не главния арбитър, а тримата рефери.

- Не искам да коментирам арбитрите и техните отсъждания, независимо в чия полза са били.

- Защо се стигна до това колебание в 49-ата минута?

- Нашият вратар получи световъртеж, може би това повлия основно, та Калиакра да стигне до 1:1.

- Цитирам Вили Вуцов: “Отмениха ни чист гол, втория гол на Черно море бе от засада!?”

- Нямам какво повече да кажа за съдийството. Ангел Бекяров, Николай Ангелов и Иван Вълчев бяха близко до ситуациите и най-добре са видели нещата. Не смятам, че съдиите са повлияли на крайния изход на срещата. Дори и да са допуснали грешки, те се били неволни. Мисля, си, че както и да бе свирил Бекяров, ние щяхме да победим, защото сме по-класния състав. От Калиакра плачат, обаче заслужено ги бихме.

- Навярно смяташ, че Калиакра е могъл и по-добре да играе?

- Така е. Не изиграха срещата правилно, можеше и по-стабилно да се представят. Само с надъхване с мотивация не се получава, трябва умение и акъл. Всички се убедиха, че Черно море заслужено победи, че е по-качествения отбор.

- Все пак Калиакра достигна до полуфинал за купата на страната. Това не е никак малко?!

- Така е, полуфиналът е добро постижение за тях.

- В последните три години Черно море за втори път отива на финал за купата на България. Миналият път “моряците” не успяха да вземат трофея, в битката с ЦСКА...

- Веднъж, ако се промъкнеш до финал, това е случайност, ако се случи втори път, значи е закономерно, дори се очертава традиция. Това показва, че Черно море не е случаен отбор в българския футбол.

- Бяхте помощник-треньор на Ясен Петров, който като наставник на Черно море не успя да бие ЦСКА на финала. Сега има ли разлика между онзи тим на “моряците” и настоящия”?

- Разбира се. Вече сме по-опитни, по-добри сме. Ако щете по-уверени сме. Ще вземем купата. Един мач ни дели от трофея, протягаме ръце.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

xtravaganzza
17.04.2008 23:22

Тея Калиякра бяха пълна трагедия,"ултрасите" им-5 циганина.Феновете на Черно море огласяха целия стадион,а Вили Вуцов пак доказа,че не е добре в главата

pado1981
17.04.2008 23:05

има два варианта....... града за финала ще е или Сливен което е по възможно според мен(Лечков да вземе финала..това са парички)и Бургас е другия..............айде МОРЯЦИ

neu
17.04.2008 22:18

Ами някой знае ли къде ще се проведе финалът? Ще е добре да се проведе на място различно от София... Например в Русе отдавна не е имало толкова сериозен мач. Дано БФС излязат с добро решение.

arsen
17.04.2008 22:03

Дано моряците да играят своята си игра на финала и да бият литекс.Аз съм от Варна и ще викам с цялото гърло за Морето.