Перфектен Вавринка не даде шансове на Гришо

11:36
Перфектен Вавринка не даде шансове на Гришо
Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от 19-ия в света Станислас Вавринка с 5-7, 3-6, 3-6 и отпадна от първия за годината турнир от Големия шлем "Аустрелиън Оупън".

Димитров показа силна игра на моменти и в голяма част от мача бе равностоен на своя съперник, но все пак сериозната класа на Вавринка си каза думата. Швейцарецът постигна пробив още в третия гейм на първия сет, но Гришо го върна моментално. Двамата печелеха подаванията си до заключителната част на сета, преди Вавринка отново да пробие и да поведе с 6-5. В следващия гейм българският тенисист имаше три поредни възможности да изравни резултата, но не се възползва от тях и Вавринка взе сета.

Швейцарецът отпусна ръката си във втората част и започна да реализира много печеливши удари, както и да сервира силно. Вавринка проби на три пъти Димитров във втория сет, за да го вземе с 6-3.
Българинът продължи да се бори въпреки пасива, но отново бе пробит от противника си и загуби и третия сет с 3-6.

Гришо реализира 25 печеливши удара срещу 27 непредизвикани грешки и се възползва само от две от седемте си възможности за пробив. Статистиката на Вавринка бе впечатляваща - 37 уинъра и едва 11 непредизвикани грешки. Със спечелените точки от трите победи в квалификациите на турнира и тази в първи кръг на основната схема, Димитров със сигурност ще влезе в топ 100 на света, като в зависимост от представянето на другите тенисисти, той може да се изкачи до 85-та позиция.

При всички положения Гришо ще подобри най-доброто класиране в историята за български тенисист, което е 98-мо, постигнато от Орлин Станойчев през 2000 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация