Тенчо Тенев: Грехота е Ботев и Левски да играят пред празни трибуни

09:14
Тенчо Тенев: Грехота е Ботев и Левски да играят пред празни трибуни
Спря ли възраждането на Ботев Пловдив със загубата от Литекс в полуфинала за купата на България? С този въпрос започваме интервюто с треньора на пловдивчани Тенчо Тенев, който според мнението на мнозина се опитва да върне големия български клуб там, където му е мястото – сред първите в класирането. Ето какви са отговорите на треньора на Ботев, дадени специално за Winner.Bg.

- Г-н Тенев, къде сбърка Ботев, че не успя да надделее над Литекс?

- Изтеглихме възможно най-тежкия жребий за купата, това да играем с Литекс и то на техния стадион. При всяко друго развитие на нещата можехме да мечтаем за спечелване на купата на България и влизане в евротурнирите, което е мечтата на всеки истински фен на Ботев. В самия мач с Литекс на моменти се докоснахме да победата, но нелепи индивидуални грешки в края на мача ни лишиха от една много голяма победа за нашия отбор.

- Грешките бяха много нелепи, обвинявате ли конкретно някого за тяхното допускане?

- Не, естествено. Грешки се допускат, лошото е че тези бяха с фатален характер. Знаете какъв боец, и колко е важен за Ботев Лилчо Арсов. Благодарение на неговата непримиримост и вратарски умения сме спечелили загубени мачове. Случи се, какво да се направи. По принцип грешките са на целия отбор във фаза защита. Трябваше далеч по добре да се подредим при хаотичния натиск на Литекс. Владеехме изцяло контрола върху събитията, и дето се казва, върнахме сами противника в мача.

- Прилича, че Ботев вече не се респектира от никого. Играхте по-слабо през първото полувреме, но като цяло нямахте страх от най-силния отбор в България през пролетта?

- Ние не се притесняваме от името или класата на съперника, защото си знаем силата. В отбора е налице вече и непримиримият ботевски дух. Опитваме се да играем нашата игра и е радостно, че имаме успехи.

- Победата над Левски изглежда задължителна, ако не искате да заличете добрите впечатления през пролетта?

- Всяка победа е задължителна, но тази над Левски ще е с особена цена. Традициите на Ботев е да играе много силно срещу този съперник. Освен това сме убедителни домакини, така че очаквам да се представим достойно.

- Левски е нов отбор през пролетта. Това предимство или недостатък е за вас преди мача?

- Левски си е Левски, освен това е в серия от поредни победи. Нямам сериозни наблюдения върху играта на “сините”, но след като печелят значи са силни. Ние също искаме да трупаме точки и да завършим по напред в класирането. Очакванията са по-скоро за красив мач, което е радващо. Важното е двата отбора да покажат на какво са способни.

-Няма да има публика?

- Това е сериозен удар за нас, защото нашата вярна публика е в приповдигнато настроение. Смятам, че наказанията, които се сипят върху нашия клуб са пресилени и незаслужени. БФС не мери с един аршин.

- Вие, рядко търсите причините за неуспехите, извън вас и клуба?

- Така е, никога не съм критикувал съдия, но тук става въпрос за чиста загуба за футбола. В крайна сметка ние го играем за тях, мача на Ботев с Левски щеше да е събитие за Пловдив.

- Оптимист ли сте генерално за Ботев. Говори се, че догодина отбора ще гони призово класиране, Европа?

- Сега нещата наистина са по-добре и е нормално да погледнем и по напред. Притежаваме добри футболисти, но за да бъдем сред най-силните ни трябва качествена селекция.

- Защо не работи прословутата пловдивска футболна школа?

- Защото е трудно да инвестира в бъдещето.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

wEeDko
20.04.2008 13:46

България има природни богатства,
България има народ несломим.
България има от всичко по малко,
но само един, ЛЕВСКИ, футболен тим