Бешикташ - Ливърпул - Сълзи край Босфора

00:23
Бешикташ - Ливърпул  -  Сълзи край Босфора
Далеч преди да бъде изигран мачът между Бешикташ и Ливърпул се заговори за шансовете на гостите да продължат надпреварата в най-комерсиалния турнир, а именно Шампионската лига.

След два изиграни мача в Европа, отбора на Рафа Бенитес имаше една единствена точка и положението не изглеждаше никак розово. Последните двубои (изключвам дербито на Ливърпул с Евертън) дадоха реална представа за моментното състояние на отбора и повечето от най-верните фенове дори признаха, че отбора се задържа в челото на класирането в Англия, благодарение на силния си старт.

Притесненията в щаба на Ливърпул ден два преди самия двубой с Бешикташ идваха от контузията на Торес и невъзможността да бъде използван, а той, както всички са се убедили е най-силния нападател в техните редици.

Очакванията за много труден мач се подклаждаха от няколко фактора - атмосферата на стадион "Инюню", където нито един европейски гранд не би се чувствал комфортно, жаждата за изява в лагера на домакините след 4 години суша в този турнир и не на последно място крещящата нужда от точки, ако Бешикташ искаше да съхрани шансове за класиране в следваща фаза.

Подобно на мача с "карамелите", няколко дена по-рано, началото и сега бе от лошо по-лошо за тима на Бенитес. Един от най-опитните в тима, финландеца Сами Хюпия си вкара отново автогол и с това даде преднина на домакините, които не я изпуснаха до самия край на мача.

Едва ли гола на вездесъщия Джерард може да бъде някакво успокоение, след като Ливърпул напусна терена победен и с това на практика направи шансовете си за преминаване илюзорни. Естествено, когато говорим за отбори от ранга на Ливърпул, едва ли можем да приемем, че те ще се предадат, но задачата пред тях е почти непосилна.

Иска ми се да вярвам,че тези неудачи ще намерят най-после своя завършек и отбора ще тръгне на горе. Дали ще бъде така, ще разберем в близките няколко седмици, а всички помним онзи финал през 2005-та година, когато отбора от града на "Битълс" възкръсна и спечели един на пръв поглед от всякъде загубен финал. Повече от две години по-късно тази история трябва да бъде пренаписана отново, в противен случай още в ранен етап, най-комерсиалния турнир ще се лиши от един наистина могъщ отбор, какъвто несъмнено е Ливърпул

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

SwedeN
25.10.2007 18:52

Защо пишеш там където не разбираш ?Колко пъти да повторя,че Агер липсва на защитата,а Хюпия вечe е стар,за да играе на най-високо ниво.Освен това Алонсо също не игра,но все пак испанецът има достойни заместници за разлика от Агер и Торес.И кой го интересува Галатасарай ?

erol10
25.10.2007 18:09

Абе липсвали ключови играчи на Ливърпул....само Торрес....
ама Ливърпул си е Ливърпул и без Торрес....Всеки отбор си има заместители на играчите..... То и Галатасарай ще излезе срешу Бордо тази вечер без плеймейкъра Линколн ,ама не се оплакваме ,пак ще бием и без него....така че феновете на Ливърпул да не се оплакват от липсата му....

SwedeN
25.10.2007 04:49

Мързеше ме да пиша.мо ще се наложи.Ливърпул не носи прякор "битълсите" и единственото общо с легендарната група е географското им местонахождение и ако търсиш синоним на Ливърпул опитай с "отбора от града на Бийтълс",защото и "мърдсайдци" няма.А сега по същество - отново липсваха ключови фигури в отбора,главно в защита и нападение.Сами Хюпия вече е стар и неефективен срещу вълната млади и ентусиазирани нападатели,която заля големия футбол,а в предни позиции Воронин и Каут са повече черноработници, до тях трябва да има доказан голмайстор,а в този мач единия в лицето на Фернандо Торес беше контузен,а другия Питър Крауч беше оставен на резервната скамейка,защото най-вероятно през януари ще напусне клуба.Общо взето посредствен мач за 9 човека в състава на Бенитес,а единствено Джерард и Бабел вършеха нещо смислено на терена.Смените на сеньора отново закъсняха,но честно казано ШЛ не ме вълнува този сезон дори и да отпаднем от групите,стига да постигнем заветната цел,а именно титлата в Англия.