Предстои вълнуващ футболен уикенд

13:15
Предстои вълнуващ футболен уикенд

Този уикенд обещава да е много вълнуващ откъм футболни страсти. В различни точки на Европа ще се изиграят едни от големите дербита на Стария континент.

Шоуто стартира с интригуващият двубой на "Стамфорд Бридж" между тимовете на Челси и Манчестър Сити. След напускането на Жозе Моуриньо, "сините" изпаднаха в криза, но в последните двубои се забелязва прогрес в играта им. Това го показват и самите резултати. Домакинските срещи на Челси продължават да са основна опора за тях. В момента са контузени капитанът Джон Тери, Ашли Коул и Михаел Балак, а наказан е Уейн Бридж.
Това оставя сериозна празнина в лявата част на защитата.

Наставникът на гостите, Свен Горан Ериксон заяви, че този мач е големият тест за неговия отбор. Може да се окаже, че това не са празни приказки и този двубой да е повратна точка за сезона на "гражданите". Добрата форма се поддържа 8-9 кръга максимум, а Сити вече стигнаха тази цифра.

Затова оттук им предстои да защитават третата си временна позиция. Освен това у дома играят брилянтно, но навън са посредствени. Такива игри на приливи и отливи не може да си позволи един отбор, който има сериозни претенции в шампионата. Мисля, че срещата с Челси ще покаже къде точно в момента е мястото на Манчестър Сити във Висшата лига.

Гвоздеят в програма на Премиершип, обаче е Ливърпул - Арсенал.

Очевидно е, че в тима на "мърсисайдци" в момента има проблеми. В последните си два мача от шампионата се измъкнаха от загуби срещу Тотнъм и Евертън с голяма доза късмет. Като върхът беше дербито на Ливърпул, когато успяха да обърнат "карамелите" от 0-1 до 2-1, благодарение на две реализирани дузпи от Дирк Каут.

След това дойде голямото разочарование в Истанбул. Загубата от Бешикташ с 1-2 минимизира сериозно шансовете им да продължат напред в турнира. Там си пролича липсата на водещият нападател, какъвто в момента се явява Фернандо Торес. Той вече е на линия , също както и Шаби Алонсо.

В Арсенал ще си сверят часовниците с другите големи в Англия. Този мач, както и следващия с Манчестър Юнайтед ще покажат колко силни всъщност са момчетата на Арсен Венгер. Освен всичко друго им предстоят четири гостувания в следващите шест срещи.

"Моторът на отбора"- Фабрегас е в основата на добрата игра на лондончани, но в последните три кръга от първенството се вижда спад в неговата форма. За тази среща Сендерос и Ван Перси са контузени, но отсъствието на холандския талант не попречи на съотборниците му да отбележат седем гола на Славия Прага през седмицата.

Затова този мач може да е отправна точка и за двата отбора в следващите седмици. При една победа на домакините Ливърпул могат да излязат от кризата, в която са в момента и да си върнат познатата увереност. При успех на Арсенал, обаче това ще покаже, че младата формация на Венгер е способна да се бори за титлата - нещо което вече няколко години им се струва много далечно.

Италианското Калчо също ни предлага истинско дерби. На стадион "Джузепе Меаца" един срещу друг излизат Милан и Рома. "Червено-черните" започнаха много колебливо сезона и заемат едва единадесета позиция, която несъмнено не подхожда на такъв колос.

Плъзнаха слухове  за уволнението на треньора Карло Анчелоти. Това, което най - много буди недоумение е факта, че след осмия кръг миланистите все още нямат домакински успех в Серия А.

Допуснаха срамна загуба от Емполи с 0-1 в последния кръг. През седмицата, обаче взеха поправителния изпит с отличен. Разгромиха украйнския вицешампион Шахтьор Донецк с 4-1.

Сега е време Кака и компания да покажат, че и в Италия могат да печелят. Всъщност те сразиха с 5-1 другия отбор от Рим - Лацио, но това беше само проблясък в мрака за тима на Анчелоти.

Рома може да е истинския барометър има ли проблеми в тима на Милан или всичко е лоша серия, от която те имат силите бързо да излязат. Рома ще е сериозно отслабен за тази среща. "Принцът на Рим" Франческо Тоти най-вероятно пропуска срещата, което е голям удар за целия отбор. Към него трябва да прибавим отосъствието на Тадей, Еспозито и Акуилани.

Римските вълци се движат добре, като в момента са на четвърто място. Това, което им липсва е постоянството. В състояние са да изнесат един прекрасен мач, а в следващия да се сринат. Това си пролича още при гостуването на Фиорентина, когато вместо да вземат трите точки, допуснаха в края гол и така постигнаха само реми 2-2. След това нещо подобно се получи и срещу Манчестър Юнайтед, но тогава загубиха с 1-0 отново в заключителните минути. Миналата седмица изнесоха един голов спектакъл заедно с Наполи завършил 4-4. Дори самият резултат говори, че защитата на римляните нямаше особенно добри изяви.

Милан ще бъдат мобилизирани най-накрая да стигнат до успех на "Сан Сиро" и в отсъствието на Тоти, Рома ще има тежки минути в Милано.

Обстановката преди срещата Севиля-Валенсия не е много по-различна от тази в дербито на Серия А.

Севилци започнаха много колебливо шампионата. Победата с 2-0 като гост над последния Леванте ги изпрати на единайстата позиция. Този успех прекъсна серия от четири поредни загуби в Примера Дивизион. Поне Шампионската лига носи поводи за радост. Две победи над Стяуа и Славия Прага, обещават безпроблемно минаване в следващата фаза.

От вчера започна много сериозно да се тиражира в медиите, че Хуанде Рамос ще е наследникът на Мартин Йол в Тотнъм. Това няма как да не се отрази на футболистите и може да е в тяхна вреда преди този толкова важен мач.

Предстои тежка програма за домакините. В следващите кръгове имат двубои с мадридските  Атлетико и Реал, Майорка и гостуване на коравия Алмерия. Затова една победа в тази среща може да им даде сериозен тласък за следващите мачове.

Валенсия и този сезон ще е основен фактор в Испания. Далеч от "Местая" имат стопроцентов успех - четири победи от четири мача. Като цяло отборът играе много уверено и рядко допуска изненади.

Дори и срещу Челси имаше своите шансове за победа, но прекаленото влагане през първото полувреме им изигра лоша шега и умората се оказа решаваща за загубата. В последният кръг разгромиха с 4-2 Депортиво Ла Коруня. Само няколко дни по-късно дойде изненадата и паднаха от Розенборг. Те, обаче показват, че бързо могат да се отърсят от неприятните загуби и съм сигурен, че ще стоят много по-добре срещу Севиля. Всичко това прави този сблъсък много интригуващ.

Интересни футболни срещи ни очакват през този уикенд. Тези двубои ще са решаващи за всеки един от отборите и може да повлияе много в представянето им в следващите седмици. А за нас футболните фенове ни остава само да се насладим на футбол от най-високо качество.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация