Кирил Котев: Накрая ЦСКА пак ще е шампион

10:28
Кирил Котев: Накрая ЦСКА пак ще е шампион
Кирил Котев е един от най-опитните футболисти в състава на ЦСКА. Мястото му сред титулярната единайсеторка на Димитър Пенев изглежда запазено. Кирчо продължава да доказва, че освен че е стабилен защитник, притежава и голмайсторски качества. Именно той откри резултата в последната контрола на червените с Алания, завършила 2:1. Ето какво сподели Котев пред "7 дни спорт".

- Кирчо, как намирате играта на отбора след двете контроли до момента?

- Показваме все по-качествен футбол. Това до голяма степен се дължи на новите момчета в отбора. Всички те се влагат много, за да се докажат и да намерят място в първия тим. Аклиматизираха се бързо към обстановката. В момента сме отличен колектив и всички се разбираме чудесно. Ако продължаваме така, ще постигнем много още през тази година.

- Бихте ли отличили някой от новите момчета?


- Имена няма да споменавам. Не съм аз човекът, който трябва да дава оценки. Всички момчета имат качества и ще се убедите в това.

- Защо през първото полувреме играете добре, а след почивката нивото видимо спада?

- Да не забравяме, че все още сме в подготвителен период. Извършват се много смени. Нормално е да се получава разлика в представянето ни през двете полувремена. Важното е, че като цяло сме стабилни и в защита, и в нападение. Вижда се коренна промяна в сравнение с миналата година.

- Вие сте един от лидерите в тима. Искат ли новите някаква помощ от вас?

- В нашия отбор по принцип няма изявени лидери. Имаме си капитан на отбора, Тошко Янчев. Иначе всички си помагаме взаимно. Щом е за доброто на отбора, се допитваме един с друг, за да решим проблемите.

- Доста се спекулира, че ще преминете в някой кипърски клуб. Има ли реален интерес към вас?


- Към момента не мисля за трансфер. Когато е писано, ще изляза и аз в чужбина. На този етап съм се съсредоточил към изявите си в ЦСКА. Ще остана в клуба и през пролетния сезон.

- Вашето желание такова ли е?

- Аз имам желание да се развивам. В България играя и ще играя единствено за ЦСКА. По-високо ниво от това у нас няма. Ако покажа стабилни игри, се надявам да бъда и аз трансфериран в чужбина.

- Имахте лека травма, изоставате ли в подготовката?

- Всичко е нормално. Вече съм напълно възстановен. Това бе една съвсем лека травма и два дни тренирах индивидуално.

- Добри ли са условията за подготовка в Кипър?

- Като цяло са добри. Терените са в страхотно състояние. Тук не сме лишени от нищо. Въпреки това всеки знае, че тези лагери не са от най-приятните за футболистите. Но човек не може да си ги избира.

- Полезен ли беше първият зимен лагер в Банско? Нормални терени почти липсваха.

- Там наблегнахме изцяло на физическата подготовка. Щом ръководството на тима е сметнало това за правилно, значи е така. От нас, футболистите, нищо не зависи.

- Съперниците на ЦСКА не са особено претенциозни. Може ли това да ви изиграе лоша шега?

- Ами те и миналата година не бяха от кой знае каква класа, но се видя, че въпреки разпродажбата на отбора показахме добри игри и постоянство. Във всеки мач играехме с голямо желание. Сега е абсолютно същото.

- Изоставате с точка от Левски, защо се стигна до този обрат в първенството?

- Всеки знае в какво положение беше клубът в последните месеци. Надявам се с идването на новите собственици всичко да бъде много по-добре. Разбира се, причината не е само в това. Футболистите също носим вина. Феновете обаче ще бъдат доволни в края на сезона.

- Оптимисти ли сте?


- Разбира се. Щом носим червената фланелка и играем в ЦСКА, единствено мисълта за титла и купа ни е в главите.

- ЦСКА е с по-тежка програма от сините през пролетта. Това плаши ли ви?

- Всички мачове са трудни. Ако подходим сериозно, няма от какво да се страхуваме. С привлечените футболисти нивото ни се вдигна. Вярвам, че накрая ще бъдем отново първи.

- На тренировки често се карате на по-младите си колеги, те приемат ли критиките?

- Това не е каране, а подсказване. Който се ядосва и се сърди, то си е за него. Аз се мъча да помагам, докато съм на терена.

- След няколко дни националният отбор ще бъде с нов треньор. Имате ли предпочитания кой да е той?


- Не съм този, който ще избира треньор. Който и да е, всичко си зависи от мен, за да бъда викан в бъдеще.

- Какво трябва да се промени, за да спечелим тези световни квалификации?

- Необходимо е да подобрим значително играта си. Дано имаме и малко повече късмет, за да изпълним крайната цел - класиране в ЮАР.

- С нова прическа сте?

- Появиха се информации, че съм губил на карти и затова съм се остригал. В това няма нищо вярно. Всяка година си бръсна главата по един път. Времето е топло и прецених, че точно сега е моментът, в който трябва да го направя. Дори и да загубя на карти, точно от администратора Киро няма как да стане (смее се).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bacardy_breezer
30.01.2009 15:01

хаха абе той и Владо Манчев говореше ,че ще са 10000% шампиони през зимата ..ама нещо се наакаха прасетата *joking* Са и Котев ще сбърка,но нека си повдигат и без това ниското самочувствие *stop* *wink*